INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

video Xavi a convocat pentru meciul cu Atletico cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei » Cine este Lamine Yamal

Lamine Yamal. Foto: Instagram
Lamine Yamal. Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 16:57 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 17:13

Lamine Yamal, atacantul care va împlini 16 ani în iulie, a fost reținut de Xavi Hernandez în lotul de 21 al Barcelonei. Internaționalul U19 l-ar putea depăși pe Leo Messi (35 de ani), cu care e comparat, dacă va debuta duminică în meciul cu Atletico Madrid.

  • Barcelona - Atletico Madrid se joacă duminică, 23 aprilie, de la ora 17:15. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Xavi poate scrie istorie la Barcelona dacă va decide să-i ofere debutul celui mai tânăr jucător din istoria clubului. 

Oprița, concluzii dure după înfrângerea Stelei de la Buzău: „Am bătut Dinamo și s-a terminat campionatul. Suporterii le-au zis că restul nu mai contează”
FC BUZĂU - STEAUA 1-0
Oprița, concluzii dure după înfrângerea Stelei de la Buzău: „Am bătut Dinamo și s-a terminat campionatul. Suporterii le-au zis că restul nu mai contează”

Pentru partida de duminică, împotriva lui Atletico Madrid, a convocat un puști de doar 15 ani, pe care cei de la academia La Masia îl consideră unul dintre cele mai prețioase „diamante”.

Lamine Yamal, suspendat la naționala Spaniei U17

Lamine Yamal e atacant și este deja comparat cu ceea ce făcea Messi la 17 ani, cu mențiunea că ar putea depăși anumite recorduri ale argentinianului.

Deocamdată a devenit cel mai tânăr convocat la echipa mare din istoria grupării catalane și presa susține că în iulie, când va împlini 16 ani, va putea semna primul contract de profesionist.

Atacantul spaniol, cu origini în Guineea Ecuatorială, poate juca la națională pentru Maroc, a fost titular la Barcelona U19 în Youth League și a debutat și în selecționata iberică de aceeași categorie, sărind peste cea U17 și arzând etapele în fugă. 

În martie, a fost suspendat de la naționala U17 pe motive disciplinare, apoi alte patru meciuri de Barcelona pentru o decizie a federației spaniole. Odată ce și-a ispășit sancțiunea, a ajuns să se pregătească și cu echipa mare, profitând de absența lui Ousmane Dembele.

Xavi: „Lamine Yamal îmi reamintește de Iniesta”

Xavi îl laudă pe Yamal și e impresionat de calitățile lui: „E un jucător care ne poate ajuta cu talentul său. Are multă personalitate, e excelent în duelurile unu la unu și la ultima pasă. Am vorbit cu el și e recunoscător pentru șansa oferită... Lamine e diferit, ca Pedri, dar îmi amintește de Iniesta. Pentru vârsta lui nu-i este frică de nimic, are o obrăznicie specială în sens fotbalistic. Se antrenează extraordinar și n-am mai văzut pe nimeni așa acum la academie”. 

Lamine Yamal, impresariat de Jorge Mendes, are acord de juniori doar până în 2024.

Citește și:

Barcelona NU va fi exclusă în sezonul viitor din Europa! Ce așteaptă UEFA

Presa italiană anunță că Ciprian Tătărușanu pleacă de la AC Milan în vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ovidiuvalea
ovidiuvalea  •  23 Aprilie 2023, 09:17

Stângaci ,tupeu , fizic ... se pare ca o sa avem ceva nou darrrr cu cât se maturizează mai greu cu atât nu va avea constanta în evoluție comparația cu Iniesta e total deplasata e de numar 9 din câte vad !

enigmaticul
enigmaticul  •  22 Aprilie 2023, 18:01

Pare să fie ceva de copilul ăsta, asta dacă mai târziu nu o să devină prea ”înfumurat”, precum Neymar. Timpul le va rezolva pe toate.

marcel2020
marcel2020  •  22 Aprilie 2023, 18:01

Mingicar. Dribleaza bine, din filmulet pare sa ii iasa tot, cel putin la nivelul asta, (evident ca fazele in care pierde mingea, nu vor aparea aici..). Dar nici nu pare sa dea multe pase, chiar daca este incoltit si are coechipier liber in apropiere. Iniesta nu cred ca juca la fel, asta pare mult mai egoist.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close