INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi nu i-ar fi adus la Barcelona nici pe Pique, nici pe Fabregas: "Ai fost la echipă, ai decis să pleci, deci nu mai trebuie să te întorci!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat joi, 13 iulie 2017 22:19

Xavi Hernandez a vorbit într-un interviu pentru cotidianul catalan Sport despre faptul că Barcelona nu ar trebui să îi mai primească la echipă pe jucătorii care au plecat din propria iniţiativă de la club.

Fostul mijlocaş a ajuns la acest subiect după ce Barcelona s-a chinuit în această vară să îl transfere pe Hector Bellerin, cel care a plecat de la La Masia la 16 ani la Arsenal.

"L-am văzut jucând destul de puţin, dar pot spune că este greu să accept ca un jucător care a fost deja la club să se reîntoarcă", a spus Xavi când a fost întrebat dacă l-ar aduce pe Bellerin.

Gerard Pique a fost şi el unul dintre jucătorii care au plecat de la Barcelona la Manchester United, dar care s-a întors cu succes pe Camp Nou, la fel ca şi Cesc Fabregas, revenit în 2011, de la Arsenal la presiunea lui Xavi, care a spus atunci că mijlocaşul are ADN-ul Barcelonei.

Xavi a fost întrebat şi dacă a fost surprins de plecările din academie a lui Jordi Mboula şi Eric Garcia în această vară la AS Monaco şi Manchester City.

"Da, deciziile lor m-au surprins. Nu i-aş cumpăra înapoi în viitor. Aşa aş proceda eu. Ai fost la echipă, ai decis să pleci, deci nu mai trebuie să te întorci", a explicat spaniolul.

"Un jucător nu poate pleca în timpul procesului de dezvoltare. Când aveam 16 ani nu voiam să plec. Simţeam că sunt în locul cel mai potrivit pentru mine. Dacă Chelsea sau United veneau la mine, le spuneam nu", a continuat jucătorul.

Xavi vrea să se întoarcă la Barcelona ca antrenor în viitor şi vrea să se axeze pe promovarea tinerilor fotbalişti la prima echipă.

"Barcelona trebuie să aibă grijă de jucătorii din pepinieră. Nu pot să renunţe atât de uşor la ei. Să joci la prima echipă nu a fost niciodată uşor. Mi-a luat şi mie mult timp ca să ajung la echipa mare. Acum sunt jucători precum Alena, Marlon, Cucurella, care au potenţial, dar este greu să ai un impact la 19 ani", a explicat situaţia fotbalistul de la Al Sadd.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează