INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi, necruțător cu Ousmane Dembele, transferat la PSG: „Sunt dezamăgit de el. Nu a putut sa-mi spună de ce pleacă”

Xavi, necruțător cu Ousmane Dembele, transferat la PSG. Foto: Imago Images
Xavi, necruțător cu Ousmane Dembele, transferat la PSG. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 16:23 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 16:30

Barcelona a primit o lovitură puternică după ce l-a pierdut pe Ousmane Dembele, care ajunge la PSG după activarea clauzei de 50 de milioane de euro. „L-am văzut fericit, nu mă așteptam să se transfere”.

Plecarea lui Ousmane Dembele, imediată, după ce PSG a activat clauza de reziliere și va plăti 50 de milioane de euro în această săptămână, a dat peste cap Barcelona, i-a răsturnat planurile lui Xavi înaintea noului sezon.

Dioszegi a mers acasă la Dan Șucu » Verdict final în privința transferului lui Marius Ștefănescu la Rapid
SEPSI
Dioszegi a mers acasă la Dan Șucu » Verdict final în privința transferului lui Marius Ștefănescu la Rapid

Xavi despre Ousmane Dembele: „Mi-a zis că nu mai e cale de întoarcere”

Antrenorul blaugrana nu mai are nevoie doar de un fundaș dreapta și de un mijlocaș ofensiv, le cere oficialilor catalani și o extremă de profilul internaționalului francez.

După 1-0 cu Milan în amicalul de la Las Vegas, Xavi a vorbit despre despărțirea de Ousmane. „Sunt dezamăgit de el, nici nu puteam concura cu propunerea lui PSG. Am încercat să-l facă să-și schimbe hotărârea, dar mi-a zis că a vorbit deja cu Nasser Al-Khelaifi și Luis Enrique, nu mai e cale de întoarcere. Aceasta este legea pieței transferurilor. Oferta francezilor e mult peste ceea ce putem noi. Păcat”, a declarat tehnicianul.

Xavi: „Mă gândesc că este ceva personal la Ousmane Dembele”

Xavi le-a povestit jurnaliștilor spanioli că „Dembele a venit la mine cu propunerea lui PSG, spunându-mi că vrea să plece. L-am întrebat care este motivul dorinței sale de a părăsi Barcelona și n-a putut să-mi răspundă. Mă gândesc că este ceva personal. Decepționat? Da”.

Antrenorul nu ascunde că „am știut despre această situație, despre clauză. Totuși, în timpul turului din America, am fost mereu alături de el și Ousmane era fericit. Eram conștient că există posibilitatea transferului, însă nu mă așteptam”.

Xavi: „Ieșirea lui Ousmane Dembele din echipă ne afectează, ne slăbește”

Concluzia lui Xavi: „Cine nu vrea să joace pentru Barcelona, atunci mai bine pleacă!”. A acceptat însă că „ieșirea lui din echipă ne afectează, ne slăbește”.

Citește și:

S-a retras Superman! Gianluigi Buffon și-a reziliat contractul cu Parma și a renunțat la fotbal

PSG amenință cu FIFA în cazul lui Kylian Mbappe! Ce argumente are împotriva lui Real Madrid

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ysoagar
ysoagar  •  02 August 2023, 21:47

Tocmai Xavi e dezamagit, el cand antrena prin Qatar o facea desigur pentru a antrena un club de talie mondiala si de traditie si nu pentru bani. Dembele cand s-a transferat de la Dortmund la Barca a facut-o in primul rand pentru bani (si intr-un mod nesportiv refuzand sa participe la antrenament, chipurile greva). Tot cu cantec a fost si transferul lui de la Rennes la Dortmund. Faptul ca a avut o clauza "modesta" in contract de doar 50 de milioane, iar Paris a profitat de ea nu ar trebui sa-l dezamageasca pe Xavi acum, doar s-au inteles cu Dembele cand si-a prelungit contractul. E o situatie win-win pt toti: Dembele primeste bani mai multi, se intoarce in Franta, PSG la ora actuala sunt peste Barcelona (chiar in Liga Campionilor merg mai departe decat Barca), Barca castiga 50 mil cash + elibereaza salariu, PSG repatriaza un francez care poate decide partide daca are chef sa joace si nu se accidenteaza

21lva
21lva  •  02 August 2023, 18:15

Parcă nu-mi vine să cred că barcelona a scăpat în sfârșit de coșmarul dembele. Cea mai mare țeapă din istoria clubului. N-am înțeles niciodată obsesia lui xavi pentru acest jucător care n-are nimic în comun cu stilul Barcelonei. Dacă mai adaugi nesfârșita serie de accidentări, permanentele șicane ale agentului, salariul enorm pentru ceea ce oferă, perspectiva de a-l ceda gratis vara viitoare, îți vine să desfaci șampania

enigmaticul
enigmaticul  •  02 August 2023, 17:14

Cred că singurul motiv pentru care a ales să plece sunt....banii!! Din punct de vedere al performanțelor, sunt convins că, la PSG, nu va câștiga nimic mai mult decât campionatul, pentru qatarez, UCL rămâne în continuare doar un vis, mai ales dacă va pleca de la ei și Muppet.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează