INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA SPANIEI

Xavi, nerăbdător înaintea finalei cu Real Madrid: „Să se întâmple ca anul trecut”

Xavi, foto: Getty Images
Xavi, foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 09:56 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 10:23

Barcelona a învins-o pe Osasuna (2-0) în semifinala din Supercupa Spaniei și va evolua împotriva lui Real Madrid în finală, partidă ce va avea loc duminică, 14 ianuarie, de la ora 21:00.

Robert Lewandowski (35 de ani) și Lamine Yamal (16 ani) au înscris golurile victoriei, iar tehnicianul catalanilor, Xavi, se gândește numai la El Clasico și speră ca Barcelona să câștige trofeul.

În primul interviu acordat la Tottenham, Drăgușin l-a dat de gol pe Postecoglou: „Asta mi-a spus”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
În primul interviu acordat la Tottenham, Drăgușin l-a dat de gol pe Postecoglou: „Asta mi-a spus”

Xavi, cu gândul la El Clasico

Xavi a fost mulțumit de victoria formației sale în fața Osasunei, dar acum toate gândurile sunt concentrate pe finala cu Real Madrid. Anul trecut, Barcelona s-a impus cu 3-1 la capătul unui meci excelent.

„Osasuna este una dintre cele mai bune echipe din punct de vedere defensiv. Știam că nu va fi ușor. Am controlat jocul, puteam marca mai devreme. Suntem într-o altă finală, așteptăm El Clasico. Sunt șanse 50-50, am văzut meciul Realului cu Atletico, s-a descurcat foarte bine.

Sper să se întâmple ca anul trecut, a fost unul dintre cele mai bune meciuri de când sunt antrenorul Barcelonei, dar Real Madrid se prezintă mult mai bine acum, este o super echipă”, a precizat Xavi, conform Marca.

Gavi (19 ani), Lewandowski (35 de ani) și Pedri (21 de ani) au fost marcatorii Barcelonei de anul trecut în fața lui Real Madrid, în finala din Supercupa Spaniei. De cealaltă parte, Karim Benzema (36 de ani) a înscris golul consolării pentru madrileni.

Calificare fără emoții pentru Barcelona

Semifinala de la Riad a decurs după coordonate normale, Barcelona a dominat meciul, a avut posesia și mai multe ocazii în meci. Catalanii au tras de 3 ori pe poartă în prima repriză, iar Osasuna nu s-a lăsat mai prejos și a cadrat de două ori. Repriza s-a încheiat cu o lovitură pentru Barcelona, care l-a pierdut pe Raphinha, accidentat.

În locul lui a intrat Lamine Yamal. Lewandowski a avut o mare o ocazie în prima repriză, a trimis puțin alături cu capul, dar s-a revanșat în minutul 59. Servit de Gundogan, polonezul l-a învins pe portarul Herrera. Goalkeeper-ul Osasunei a intervenit salvator după 10 minute, la execuția din marginea careului a lui Joao Felix.

Yamal a închis meciul cu un șut imparabil, în prelungirile meciului. Barcelona vrea să-și ia revanșa cu Real Madrid chiar în primul El Clasico al anului. Madrilenii s-au impus în ultimul derby, în La Liga, cu 2-1. Jude Bellingham a reușit atunci „dubla” și le-a adus victoria „albilor” cu un gol în prelungiri.

Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei la capătul unui meci dramatic cu Atletico, scor 5-3, decis după prelungiri. Câștigătoarea trofeului va primi 8 milioane de euro.

VIDEO. Barcelona a învins-o pe Osasuna și s-a calificat în finala Supercupei Spaniei

Citește și:

Oțelul a pus pe liber un jucător de bază în 2023

Florin Manea le-a spus italienilor de ce nu a rămas Drăgușin în Serie A, la Napoli sau Milan: „I-a păsat mai mult decât de cariera lui!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
viola_sempre
viola_sempre  •  12 Ianuarie 2024, 21:28

Spania e echivalentul Romaniei in ce priveste coruptia in fotbal. Intr-o alta tara cu fotbal profund corupt (Italia), dar nu la nivelul celui din Spania. marele Juve a fost retrogradat si i s-au retras titluri de campioana in scandaluri de coruptie. In Spania, falimentara Barcelona, care a cumparat arbitrii si a blatuit mai ceva ca Jiji in Romania, e lasata in pace pe principiul sa ”nu urle catalanii ca ii calca spaniolii in picioare”. Jenant

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Ianuarie 2024, 11:32

Vă bate Realul de vă sună apa în cap!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează