INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United îl vrea pe portarul viitorilor noștri adversari din preliminariile CE 2024! Ce trebuie să se întâmple pentru a se realiza transferul

Yann Sommer, dorit de Manchester United. 
Foto: Imago
Yann Sommer, dorit de Manchester United. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 12:55 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 13:39

Yann Sommer (34 de ani), portarul Elveției, mai are doi ani de acord cu Bayern Munchen, dar ar putea pleca odată cu revenirea lui Manuel Neuer (37 de ani). Nu vrea să-și piardă postul de titular la națională, amenințat de Gregor Kobel (Dortmund), dar depinde de David De Gea, care întârzie să semneze prelungirea contractului cu United.

Yann Sommer nu este sigur că va apăra poarta Elveției în meciul de pe 19 iunie cu România, din preliminariile EURO 2024, și se gândește la cea mai bună variantă pentru el. Duelul cu Manuel Neuer pentru postul de titular la Bayern nu-l sperie, dar nici nu-i oferă motive de prea mare liniște. 

Știe că selecționerul Murat Yakin l-ar putea prefera pe Gregor Kobel, ales goalkeeperul sezonului trecut în Bundesliga, și tocmai de aceea e atent la mișcările din mercato. O conjuctură favorabilă i-ar oferi un transfer nesperat, la o altă echipă de top.

Un titular al naționalei României a fost oprit de la efort » Probleme observate la ultimele analize!
Kosovo - România
Un titular al naționalei României a fost oprit de la efort » Probleme observate la ultimele analize!

Yann Sommer a revenit pe radarul lui Manchester United

Potrivit talkSport, Manchester United și-ar fi reînnoit interesul pentru Sommer, pe care l-a curtat în vara trecută. Yann e profilul de portar pe care Erik ten Hag caută să-l recruteze și elvețianul de 34 de ani nu ar refuza o astfel de mutare pe Old Trafford, chiar dacă mai are acord cu campioana Germaniei până în 2025. Există însă o condiție ca transferul să aibă șanse de realizare.

Titularul actual al lui câștigătoarei Cupei Ligii Angliei, David De Gea, să nu semneze prelungirea contractului scadent la finele lunii. Spaniolul de 32 de ani s-ar fi înțeles verbal pentru reînnoirea angajamentului. Dar parafarea actelor întârzie și de-aici îngrijorarea lui United, care în orice situație vrea să-și asigure spatele pentru sezonul viitor.

Yann Sommer e varianta mai ieftină pentru Manchester United. Englezii îi mai au pe listă pe Jordan Pickford și Andre Onana

Sommer nu e singura alternativă la De Gea, însă e cea mai ieftină, spre comparație cu Jordan Pickford și Andre Onana, alți doi portari pe care Ten Hag îi are pe lista preferințelor. Tot din cauza întârzierii parafării acordului cu De Gea a fost blocat și transferul definitiv al lui Dean Henderson la Nottingham Forest.

Yann Sommer s-a obișnuit cu criticile primite

Așteptând noutăți de la United, Sommer declarase altceva cotidianului „20 minuten", că mai are doi ani de contract cu Bayern „și asta mă bucură foarte tare". Iar relația sa cu Neuer e „foarte relaxată. Ne cunoaștem de mult timp. 

În perioada recuperării lui, ne-am văzut în fiecare zi". Nici criticile nu-l deranjează „atâta timp cât sunt constructive. Așa-i la Bayern".

Citește și: 

Mbappe, prima reacție după plecarea lui Messi: „E o rușine ce s-a întâmplat”

Le-a transmis șefilor lui Bayern că vrea să plece! Bavarezii cer 60 de milioane de euro plus bonusuri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  14 Iunie 2023, 14:15

Ar fi culmea!Pai sezonul foarte slab al lui Bayern e din cauza acestui gafeur!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează