INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Fundașul lui Nice care a promovat un predicator palestinian și-a aflat pedeapsa » Ce a decis Comisia de Disciplină a Ligii Franceze de Fotbal

Youcef Atal. 
Foto: Imago
Youcef Atal. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 09:12 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 09:13

Youcef Atal (27 de ani), fundașul dreapta al lui OGC Nice, a fost suspendat de comisia de disciplină din cadrul Ligii Franceze de Fotbal 7 partide, după ce a postat pe contul personal de Instagram un clip al predicatorului palestinian Mahmoud al-Hasanat, fiind acuzat de antisemitism.

Pe data de 8 octombrie, gruparea paramilitară palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, lansând peste 5.000 de rachete. 

Ghici cine dă târcoale la Dinamo! Nelipsit de la meciurile de acasă, a fost și la Sibiu în tribună
DINAMO
Ghici cine dă târcoale la Dinamo! Nelipsit de la meciurile de acasă, a fost și la Sibiu în tribună

Iar Youcef Atal, fundașul lui Nice, formație care ocupă locul secund în clasamentul primei ligi din Franța, s-a poziționat de partea palestinienilor în conflictul cu Israelul. 

El a distribuit pe contul de Instagram un clip al predicatorului palestinian Mahmoud al-Hasanat. Youcef Atal a șters rapid postarea, dar, cu toate astea, el a trebuit să răspundă în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Ligii Franceze de Fotbal și a parchetului din Nice. 

Youcef Atal, suspendat 7 meciuri după ce a postat pe Instagram un videoclip al unui predicator palestinian

Miercuri, 25 octombrie, Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Franceze de Fotbal a anunțat pedeapsa pe care Youcef Atal, fundașul lui Nice, o va ispăși. 

Reprezentanții forului de la Paris au decis ca algerianul să fie suspendat 7 meciuri, scrie cotidianul RMC Sport. Sancțiunea se va aplica începând cu data de 31 octombrie, mai arată sursa citată. 

El a fost deja suspendat de club și nu a fost în lot pentru meciul cu Olympique Marseille, de pe 21 octombrie, 1-0 pentru Nice. 

Nice se deplasează vineri, 27 octombrie, pe terenul lui Clermont, în runda cu numărul 10 din Ligue 1, iar algerianul nu va fi în lot nici pentru această partidă. Astfel, dacă Nice îi va ridica suspendarea africanului, Youcef Atal va putea reveni pe teren abia în 2024. 

Pe data de 14 ianuarie, Nice merge pe terenul lui Rennes, în etapa cu numărul 18 din Ligue 1. 

Youcef Atal e jucătorul lui Nice din 2018

Youcef Atal e jucătorul lui Nice din iulie 2018, când francezii îl transferau din Belgia, de la Kortrijk, în schimbul sumei de 3 milioane de euro. 

Youcef Atal a adunat, în total, 115 meciuri în tricoul formației de pe Coasta de Azur. A marcat 12 goluri și a dat 8 pase decisive. 

VIDEO. Unicul gol al partidei Nice - Marseille, marcat de Evann Guessand

Citește și: 

Jucătorul accidentat în Barcelona - Șahtior, anunț clar înainte de meciul cu Real Madrid

Legenda lui Liverpool intervine ferm în scandalul momentului: „Atunci Manchester City ajunge în liga a șasea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
arnautull
arnautull  •  26 Octombrie 2023, 12:57

Suspendati-o bah pe toti si lasati sa joace fotbal in lume numai Ucraina si Israel :))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează