INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  YOUTH LEAGUE

video+foto Discurs FRONTAL pe Giulești al antrenorului ucrainean: „Fasciști, neoameni, au ca scop exterminarea nației ucrainene. E genocid. Violează femei și copii”

Discurs FRONTAL pe Giulești al antrenorului ucrainean: „Fasciști, neoameni, au ca scop exterminarea nației ucrainene. E genocid. Violează femei și copii” +16   FOTO
Discurs FRONTAL pe Giulești al antrenorului ucrainean: „Fasciști, neoameni, au ca scop exterminarea nației ucrainene. E genocid. Violează femei și copii”

Articol de , , , - Publicat joi, 07 aprilie 2022 20:33

Ihor Kostiuk, antrenorul lui Dinamo Kiev U19, a avut un mesaj dur după partida pierdută de elevii săi contra celor de la Sporting Lisabona, 1-2, în optimile UEFA Youth League

Primul meci oficial al unei echipe ucrainene de fotbal după invazia rusă din 24 februarie a avut un final pe măsură.

Antrenorul Ihor Kostiuk, 46 ani, a ținut să trimită un mesaj frontal către liderii lumii imediat după ce a primit întrebări la conferința de presă UEFA.

Kostiuk nu s-a ferit de cuvinte dure la adresa invadatorilor și a catalogat evenimentele din Ucraina drept „genocid”.

El a punctat că femeile și copiii sunt violați, iar dorința rușilor este exterminarea nației ucrainene.

El a încheiat cu deja-cunoscutul „Slavă Ucrainei!”.

Iată întreg discursul lui Kostiuk:

„Vreau să zic și eu câteva cuvinte în ucraineană.

Profit de acest moment să mă adresez liderilor globali. Trebuie să înțelegem că scopul acestor fasciști, care sunt neoameni, este exterminarea ucrainenilor ca nație.

E genocid. Și cât timp liderii globali continuă să se eschiveze în a lua măsuri de care depinde viitorul Ucrainei, acești fasciști continuă să omoare, să schingiuiască și să împuște cetățeni pașnici.

Să violeze femei și copii. Și toate aceste atrocități sunt susținute de conducerea acestei non-țări.

Ucrainei, pentru victorie, îi trebuie arme. În cantități nelimitate.

Încetați să mai folosiți gaz rusesc și petrol rusesc. Vreau să audă toți.

Pierde Ucraina, pierde Vestul. Slavă Ucrainei, Slavă poporului Ucrainean. Totul va fi Ucraina”.

+12 FOTO

Cine e Kostiuk

Antrenor la Dinamo Kiev U19 din 2017, Ihor Kostiuk este un fost fotbalist al celor de la Dinamo.

N-a avut succes în cariera de jucător, însă a jucat la echipe importante din campionatul vecin, precum Dinamo, Vorskla Poltava sau Arsenal Kiev.

A prins și o selecție în „națională”, în 2000.

Și-a început cariera la juniorii lui Dinamo, unde a început-o, peste decenii, și pe cea de antrenor.

El i-a mulțumit, la începutul conferinței, patronului Surkis și antrenorului de la seniori, Mircea Lucescu, precum și FCSB, echipa care a găzduit juniorii kieveni la baza din Berceni.

Dinamo Kiev - Sporting CP 1-2 în Giulești, sub privirile lui Surkis și Lucescu » Imagini emoționante de la primul meci oficial al unei echipe din Ucraina de la începutul războiului

Moment istoric găzduit de stadionul Giulești: primul meci jucat de o echipă ucraineană după invazia rusă. Sporting a bătut Dinamo Kiev în Youth League cu 2-1, dar alb-albaștrii au ieșit demn din competiție.

Sub o ploaie atipică pentru ultimele zile, Bucureștiul, prin noul Giulești, a văzut primul meci jucat de ucraineni după startul războiului. A fost o partidă de Youth League, Liga Campionilor pentru juniori mari, în care Dinamo Kiev a primit, în manșă unică, vizita lui Sporting Lisabona. Meciul a fost de "optimi", deși competiția și-a disputat, deja, 3 din 4 "sferturi".

Atmosfera a fost ucraineană. La joc au venit, braț la braț, marii rivali de la Șahtior și Dinamo Kiev, Krivțov, Bușcian și Sidorciuk, ultimul chiar căpitanul echipei de seniori a alb-albaștrilor. Apoi și-a făcut apariția însuși patronul Igor Surkis. Separat, cu autocarul, au venit secundul Caras, fostul internațional croat Ognjen Vukojevici, acum secund, și marea speranță a ucrainei, Șaparenko. Apoi, ultimul, cu două minute înainte de start, a ajuns și Mircea Lucescu.

Muzică ucraineană

La interior se cântau deja melodii ucrainene. Okean Elzî, trupa rock cea mai în vogă în Ucraina, s-a auzit atât de frumos! Iar vocea lui Sviatoslav Vakarciuk, cel care acum le cântă la pian, în buncăre, ucrainenilor, i-a identificat în tribune pe cei câțiva ucraineni veniți să-și încurajeze favoriții.

Peste 2.000 de oameni au fost la meci, toți masați la tribuna a doua.

Chiar înainte de intrarea echipelor în teren, s-a cântat Cervona Ruta, melodie făcută cunoscută și de cântăreața ucraineană de origine română Sofia Rotaru.

Au intrat frumos, au luptat până la capăt

Intrarea fotbaliștilor pe teren a fost și ea plină de emoție. Băieții lui Igor Kostiuk, fost jucător la Dinamo, niciodată consacrat, au intrat cu steaguri ucrainene pe spate. Lumea le-a strigat, din tribune, "Slava Ukraini!". Cu nici un an înainte, în același oraș, ucraineni fericiți cântau aceleași lucruri la meciurile naționalei de la Campionatul European.

Cu "Dinamo, Dinamo!" strigat de copiii din tribune, deopotrivă români și refugiați ucraineni, Kievul a înscris repede după pauză, când era condusă cu 0-2. N-a reușit mai multe, însă a încercat până în final. În "sferturi", Sporting va juca împotriva marii rivale din Lisabona, Benfica. 

Dinamo U19 - Sporting U19 1-2
Au marcat: Brajko (49-pen) / D. Cabral (2, 28)
Dinamo U19: Neșceret - Maliș, Bol, Diaciuk, Benediuk - Brajko, Țarenko (89 El Khamlichi), Iațik - Voloșin (90 Horbaci), Bliznicenko, Diallo.
Antrenor: Igor Kostiuk
Sporting U19: Callai - Lago Pontes, Camara, R. Fernandes, Nazinho - Veiga, Essugo, E. Fernandes (89 F. Silva) - D. Cabral (82 Travassos), Ribeiro (64 Chermiti), Menino (64 Lucas Dias)
Antrenor: Pedro da Silva
A arbitrat: Bram Van Driessche (Belgia)

Lumea a putut dona 10 sau 20 lei

Intrarea spectatorilor la meciul de pe Giulești a fost liberă. Totuși, spectatorii au putut dona 10 lei sau 20 lei pentru un program FRF destinat refugiaților ucraineni. Potrivit site-ului Federației, în cadrul acestei campanii, "FRF a colaborat cu Ministerul Sportului pentru preluarea a 130 de ucraineni, cazați apoi în facilități ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ale Ministerului Sportului". A fost trimis și un TIR cu alimente către Cernăuți, Ucraina.

Sporting CP merge în sferturile de finală ale Youth League, competiția europeană destinată echipelor de juniori U19 ale cluburilor care participă în grupele Champions League la seniori. Acolo este așteptată de o altă formație din Portugalia, Benfica.

FINAL » Dinamo Kiev U19 - Sporting CP U19, 1-2

  • Au marcat: Brazhko 49 (pen.) / Cabral 2, 28

Echipele de start: 

Dinamo Kiev: Neshcheret - Malysh, Bol, Diachuk, Benediuk - Brazhko, Yatsyk - Voloshyn, Tsarenko, Diallo - Bliznichenko 
Antrenor: Igor Kostiuk

Sporting CP: Callai - Goncalo Esteves, Lamba, R. Fernandes, Nazinho - Essugo, Menino, Veiga - Ribeiro, M. Fernandes, Cabral 
Antrenor: Filipe Pedro

Marius Niculae a fost prezent la meciul Dinamo Kiev U19 - Sporting CP U19 1-2

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Îl recunoști? Balonul de Aur din '86 e pe front, în Ucraina!

N-a mai răbdat! » Cristiano Ronaldo a intrat pe contul lui Rooney și a răspuns criticilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
waves
waves  •  08 Aprilie 2022, 17:26

Era vorba despre Random...se stie...

waves
waves  •  08 Aprilie 2022, 17:24

LIBERTATE!

waves
waves  •  08 Aprilie 2022, 17:23

Afara si cu "neomul" fanaticul fcsb ist RANDOM...Agresorul si ocupantul acestui site!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează