INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EMIRATES CLUB

OFICIAL Walter Zenga a semnat și el azi cu un club din Emiratele Arabe Unite și se va duela cu Mirel Rădoi!

Walter Zenga. Sursă Foto: Facebook Emirates Club
Walter Zenga. Sursă Foto: Facebook Emirates Club

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 14:26 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 15:33

Walter Zenga (63 de ani) este noul antrenor al lui Emirates Club. Tehnicianul italian va fi adversarul lui Mirel Rădoi în Emiratele Arabe Unite.

Fostul antrenor al formațiilor românești FC Național, FCSB, Dinamo a fost anunțat oficial astăzi de clubul arab și va încerca să salveze echipa de la retrogradare.

Fotbalistul angolez care a murit la 20 de ani urma să ajungă în România: „Avea bilet de avion, semnase pe 3 sezoane”
TRAGEDIE
Fotbalistul angolez care a murit la 20 de ani urma să ajungă în România: „Avea bilet de avion, semnase pe 3 sezoane”

Zenga se va duela cu fostul său elev, Mirel Rădoi

Cei doi antrenori au semnat noi angajamente cu echipele lor în aceeași zi. Mirel Rădoi (42 de ani) a fost prezentat oficial la Al Jazira, iar Walter Zenga la Emirates Club.

Antrenorul italian nu mai pregătise o echipă de club de trei ani și jumătate. Contractul lui Zenga cu Emirates Club expiră în vara lui 2025. Misiunea acestuia va fi dificilă.

Noua sa echipă are opt eșecuri consecutive și se află pe ultimul loc în campionat, cu 5 puncte acumulate după 12 partide. 

Walter Zenga va debuta pe banca noii sale echipe pe 16 februarie, pe teren propriu în fața fostei echipe antrenate de Mirel Rădoi, Al Bataeh.

Duelul dintre cei doi tehnicieni ar putea avea loc în luna mai. Ultima echipă antrenată de Zenga este Cagliari, în 2020. El a mai activat în fotbal de atunci, fiind director tehnic la Persita Tangerang, formație din Indonezia.

Carieră impresionantă pentru Walter Zenga

Walter Zenga, portar legendar al lui Inter, cu 328 de meciuri jucate în Serie A, are și 58 de prezențe în prima reprezentativă a Italiei. 

Ca jucător a cucerit un titlu în Italia, două Cupe UEFA și o Cupă a Italiei. Ca antrenor are un titlu în Liga 1 cu FCSB și unul în Serbia, cu Steaua Roșie Belgrad.

De-a lungul carierei, Zenga a antrenat formațiile New England Revolution (SUA), Brera (Italia), FC Național (România), FCSB (România), Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor (Turcia), Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), Dinamo București (România), Catania (Italia), Palermo (Italia), Al-Nassr (Arabia Saudită), Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite), Al-Jazira (Emiratele Arabe Unite), Sampdoria (Italia), Al-Shaab (Emiratele Arabe Unite), Wolverhampton (Anglia), Crotone (Italia), Venezia (Italia) și Cagliari (Italia).

Citește și:

Benzema, spre Premier League! Balonul de Aur, chemat să ,,resusciteze” un colos

Un fost campion cu Inter este dorit pentru a-i lua locul lui Pioli la AC Milan » „Diavolii” se luptă cu alte două forțe din Serie A pentru semnătura lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează