INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EUROPA LEAGUE

Reporteri atacați violent de fani » Ce au pățit nemții în tribunele arenei lui West Ham

Fanii lui West Ham, foto: Imago
Fanii lui West Ham, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 12:48 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 13:16

Doi ziariști nemți de la Radio ARD au fost agresați imediat după golul egalizator al lui West Ham din meciul cu Eintracht Frankfurt: „Ne-au insultat, ne-au lovit cu pumnii și ne-au aruncat căștile pe jos”.

Scandal incredibil la semifinala de la Londra din Europa League. Nu pe teren, unde Eintracht s-a impus din nou în deplasare, 2-1 cu West Ham, așa cum o făcuse și la Barcelona în turul anterior, ci în tribune, unde au fost prezenți și 6.000 de fani veniți din Frankfurt. 

Se anunță vremuri grele pentru Dinamo: „Cheltuielile se vor dubla”
DINAMO
Se anunță vremuri grele pentru Dinamo: „Cheltuielile se vor dubla”

Au lipsit incidentele între suporteri, poliția britanică fiind pusă în gardă, însă situația a scăpat de sub control în apropierea zonei mass-media. Doi reporteri radio de la ARD s-au plâns că au fost agresați, verbal și fizic, de susținătorii „ciocănarilor” aflați chiar în spatele acestora.

„Ne-au amenințat”, s-au plâns ziariștii germani prezenți în arena lui West Ham

Imediat după golul egalizator marcat pentru gazde de Antonio, Tim Brockmeier și Philipp Hofmeister au ajuns parcă în mijlocul infernului și au povestit experiența groaznică în Bild. 

„Ne-au atacat și s-au purtat ca niște sălbatici. Colegului meu Tim i-au smuls căștile de pe urechi și i le-au aruncat pe jos. Și asta n-a fost tot. Ne-au lovit cu pumnii în cap, în gât și-n spate. Ne-au amenințat, ne-au speriat de moarte și ne-am simțit fără apărare în mijlocul furiei lor dezlănțuite. A trebuit să solicităm ajutorul stewarzilor”, s-a plâns Philipp Hofmeister.

Ziariștii nemți, mutați la pauză

Cei doi jurnaliști au dat alarma imediat în rândul colegilor germani, care i-au anunțat pe reprezentanții presei engleze despre episodul de violență. Organizatorii au luat rapid măsuri și reporterii au fost protejați până la pauză de forțele de ordine. 

Personalul de securitate le-a găsit apoi alte locuri mai sigure în repriza secundă și i-au mutat. Așa au putut transmite în liniște golul victorios reușit de Kamada și sărbătoarea de la final a lui Eintracht. West Ham și-a cerut scuze și a promis că-i va descoperi și-i va interzice mulți ani pe huligani.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Luka Modric va continua la Real Madrid » Cum arată noua înțelegere propusă de Florentino Perez

De la Robert Lewandowksi la un atacant care a înscris doar 3 goluri în ultimii 3 ani » Soluție uluitoare găsită de Bayern Munchen

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează