INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

ZINEDINE ZIDANE LA REAL MADRID // Relaxat, cu puteri depline şi bani pentru mercato! Ce schimbă Zidane la Real Madrid: Hazard și Mbappe sunt primii pe listă

Zinedine Zidane // FOTO: Reuters
Zinedine Zidane // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 11:12

Zinedine Zidane va beneficia de buget de 300 de milioane pentru reconstruţia lui Real Madrid. Primii pe listă sunt Eden Hazard şi Kylian Mbappé, va insista să rămână Marcelo şi Isco, iar Gareth Bale şi James Rodriguez vor pleca.

Francezul Zinedine Zidane s-a întors acasă după un an sabatic mai scurt, de doar 284 de zile, din dragoste pentru Real, însă şi pentru că preşedintele Pérez i-a promis puteri depline şi un buget pe măsură.

„Vom schimba lucruri şi avem timp s-o facem în 11 meciuri rămase până la finalul sezonului. Acum patru luni am refuzat să revin", a anunţat la conferinţa de prezentare. Relaxat fizic şi mental, cu bateriile reîncărcate şi cu bugetul de 300 de milioane, francezul va porni reconstrucţia cu două obiective prioritare: Eden Hazard şi Kylian Mbappé. 

Îl convinge pe Mbappé?

„Belgianul Hazard îi place enorm lui Zizou şi achiziţia era ca şi realizată în vara lui 2017, însă a căzut din cauza unei accidentări. La a doua tentativă, peste un an, pretenţiile lui Chelsea au făcut imposibilă mutarea. Iar acum, unicul obstacol e interdicţia la transferuri şi probabil londonezii vor fi reticenţi la cedarea decarului", explică L'Equipe.

Dar, cum şi-a obişnuit Pérez fanii, tehnicianul francez vrea să dea şi lovitura de imagine, iar Kylian Mbappé e favoritul lui. Are relaţii foarte bune cu atacantul lui PSG ce ar compensa pierderea lui Ronaldo.

Trage de vicecăpitan

Pe lista neagră, chiar în capul ei, este Gareth Bale, 29 de ani. Atacantul galez, la cuţite cu Zidane, ar fi plecat din vara trecută dacă n-ar fi demisionat antrenorul şi nici cu Solari nu mai juca titular, într-o altă stagiune slabă.

Aşa că vânzarea lui e irevocabilă. Discurs valabil şi în cazul lui James Rodriguez, ce va reveni de la Bayern după împrumut şi nu avea loc nici în primul mandat al lui Zidane, din cauza lipsei implicării la pregătiri.

Ceballos e următorul proscris, mai ales după ce mijlocaşul s-a plâns în toamnă şi l-a criticat pe francez că nu i-a oferit şanse să se afirme.

În schimb, se încearcă întoarcerea lui Marcelo din drumul spre Juve, cu care are un acord pe 4 ani. „Zidane vrea să discute personal cu vicecăpitanul şi să-i afle intenţiile, iar plecarea s-ar putea bloca”, scrie L'Equipe. La fel Isco, scos din lot de Solari, nu va fi alungat, "talentul său fiind apreciat de Zizou". 

"Nu am cerut garanţii, nume. Clar că există un risc, ştiu foarte bine, am avut și alte oferte, dar e ceea ce voiam şi abia aştept să mă apuc de treabă. Trebuie să readucem acest club acolo unde îi este locul"

"Am plecat pentru că aveam nevoie, pentru mine, dar și pentru jucători. Nu mi-a convenit, dar trebuia. Așa am crezut că, după ce am luat totul în doi ani și jumătate, era nevoie de altceva"

"E responsabilitate mare. Am jucat în acest tricou, nu uit ce am câștigat, dar nici de ce am făcut prost. Ce am în suflet pentru acest club nu-mi poate lua nimeni, bucuria de a reveni, emoția. Nu-l puteam refuza"

"Am urmărit toate meciurile şi jucătorii ştiu cât a fost de greu. Nu poţi câştiga mereu, aşa e fotbalul. Uneori trebuie s-accepţi schimbarea şi lucrurile proaste. Lopetegui şi Solari au încercat să facă totul cât mai bine" Zinedine Zidane, antrenor Real

"Pentru toți revenirea ta este sinonimă cu a celui mai bun antrenor din lume. Dincolo de trofeele câștigate aici, tu reprezinți măreția lui Real. Suntem impresionați de gestul tău. Mulțumim că ai acceptat să revii"
Florentino Perez, preşedinte Real

40 de meciuri fără eşec este seria record pentru un club spaniol stabilită de Zidane la Real, între 0-2 cu Wolfsburg în Ligă, pe 6 aprilie 2016, şi 1-2 cu Sevilla în Primera, pe 15 ianuarie 2017

73 de partide la rând cu cel puţin un gol marcat în toate competiţiile a reuşit Zizou pe banca madrilenilor, egalând recordul Santosului lui Pele, din 1961-1963

Citește și:

Zizou. Nu războiul lui Mou » Theodor Jumătate, convins că Real va renaște cu Zidane: ”Vor veni Hazard și Mbappé. Nu Neymar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează