INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Ziua titanilor » Lahm și Xabi Alonso și-au încheiat carierele în fotbalul profesionist

Lahm, în prim-plan, și Xabi (dreapta) au primit flori și câte-un tablou // FOTO Guliver/GettyImages
Lahm, în prim-plan, și Xabi (dreapta) au primit flori și câte-un tablou // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2017 00:00

Lahm și Xabi Alonso, campioni ai lumii și ai Europei, și-au încheiat ieri carierele în fotbalul profesionist.

Sărbătoarea celui de-al 27-lea titlu a rămas undeva în umbră la Munchen. Toate reflectoarele au fost ațintite asupra căpitanului Philipp Lahm, 33 de ani, și a lui Xabi Alonso (35), care ieri, la 4-1 cu Freiburg, au pus punct carierei de jucători profesioniști. Două pierderi imense pentru Bayern, dar și pentru fotbal.

"Jucătorul perfect"

Lahm, pe care legendarul antrenor Ottmar Hitzfeld îl definea nu demult drept "jucătorul perfect". Iar despre care Pep Guardiola spunea că "e fotbalistul cel mai inteligent cu care am lucrat vreodată". Și Xabi Alonso. Lordul de la mijlocul terenului.

Vineri, cei doi fuseseră sărbătoriți de coechipieri și de angajații clubului. Ieri a fost rândul legendelor, în frunte cu Beckenbauer, Kahn și Uli Hoeness,  să-i primească în Hall of Fame al grupării bavareze. După meci, a urmat marea petrecere. Cu fanii, în balconul Primăriei.

PHILIPP LAHM

  • Vârsta: 33 de ani
  • Cluburi: Bayern, Stuttgart
  • Meciuri la club: 701
  • Meciuri/goluri pentru Bayern: 651/22
  • Selecții/goluri Germania: 113/5
  • Trofee: 22

XABI ALONSO

  • Vârsta: 35 de ani
  • Cluburi: Sociedad, Eibar, Liverpool, Real, Bayern
  • Meciuri la club: 815
  • Meciuri/goluri pentru Bayern: 69/43
  • Selecții/goluri Spania: 114/16
  • Trofee: 17

Alte știri din Bundesliga:

Dortmund în Ligă. Auba, golgeter!

Două victorii, ieri, pentru Borussia. În primul rând, a câștigat duelul de la distanță cu Hoffenheim pentru locul 3, ultimul care asigură calificarea directă în Ligă.

În timp ce galben-negrii au tremurat contra lui Werder (4-3), care a condus cu 1-0 și 3-2, Hoffe a remizat acasă cu Augsburg (0-0) și merge în play-off-ul C1.

Al doilea succes al Dortmund-ului este titlul de golgeter cucerit de Aubameyang: 31 de reușite (cu "dubla" de ieri), una mai mult decât Lewandowski (Bayern), care n-a punctat deloc la 4-1 cu Freiburg!

Wolfsburg poate retrograda!

Campioana din 2009, VfL Wolfsburg, a ajuns pe loc de baraj (16). În meciul decisiv pentru evitarea acestuia, fosta echipă a lui Dorinel Munteanu a pierdut la Hamburg, 1-2, deși a deschis scorul. Golul înfrângerii a venit în minutul 88!, marcat de Waldschmidt.

Astfel, HSV a urcat pe poziția a 14-a, iar alb-verzii au coborât un loc, pe 16. Adversara lui Wolfsburg la baraj va fi a 3-a clasată în 2. Bundesliga, care în acest moment e Braunschweig. Turul îl va disputa joi, acasă, iar returul e programat pe 29 mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close