INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Zlatan Ibrahimovic, verdict în cazul Balonului de Aur: „Lewandowski merita trofeul” + „El e cel mai bun fotbalist din istorie, l-am imitat”

Zlatan Ibrahimovic
Foto:Imago
Zlatan Ibrahimovic Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 13:09 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 14:27

Zlatan Ibrahimovic (40 de ani), atacantul celor de la Milan, a oferit un interviu amplu în presa italiană în care a vorbit despre victoria lui Messi în fața lui Lewandowski pentru „Balonul de Aur”.

Pus să aleagă între Messi și Cristiano Ronaldo, Zlatan nu s-a sfiit să-l aleagă pe fostul său coleg de la Barcelona, despre care spune însă că nu merita să câștige „Balonul de Aur” anul acesta.

„Între Messi și Ronaldo spun Messi, pentru că am jucat împreună. Am avut o relație profesională, dar Lewandowski ar fi meritat Balonul de Aur de anul acesta”, a declarat Ibrahimovic potrivit Corriere dello Sport.

De asemenea, suedezul surprinde și în privința fotbalistului pe care îl consideră că este cel mai bun din toate timpurile, unde Ibra nu l-a ales pe Messi, ci pe Ronaldo Nazario: „Cel mai bun din istorie? Ronaldo Nazario. În copilărie l-am imitat”.

Val de critici după ce Messi a câștigat Balonul de Aur

Balonul de AUr 2021 i-a revenit lui Lionel Messi. Pentru nemți, care l-au susținut pe Robert Lewandowski, nemeritat! Bayern, clubul superatacantului polonez, a reacționat prompt, la câteva secunde de la desemnarea câștigătorului: „Lewa, pentru noi rămâi cel mai bun. Felicitări, Leo Messi!”. 

Însă Bild, nava amiral a publicațiilor germane, a scos „tunurile”: „Lewandowski înșelat, Messi câștigă. Felicitări!”.

Lothar Matthaus, el însuși câștigător al Balonului de Aur în 1990, consideră și el că polonezului i s-a făcut o mare nedreptate: 

„2021 are douăsprezece luni, nu doar cea în care Messi a avut cel mai mare succes. Sunt un fan al lui Leo, dar el nu strălucește pe teren în acest moment. Lewandowski ar fi fost un învingător meritat, pentru că reușitele lui Leo din 2021 nu sunt remarcabile: doar locul 3 cu Barcelona, ​​​​30 de goluri în LaLiga, iar la Paris SG joacă modest. 

Devine însă campionul Americii de Sud, cu Argentina, și este de ajuns. Eu chiar nu mai înțeleg lumea asta!”.

Printre cei care contestă victoria lui Messi se află și Ionuț Lupescu. Fostul mijlocaș din Generația de Aur a postat pe contul lui de Facebook un citat al lui Johan Cruyff, legat de modul în care e decernat prestigiosul trofeu. 

„Balonul de Aur? O mulțime de jurnaliști și oameni care-și votează prietenii”, spunea Cruyff, iar Lupescu a completat: „Se pare că nimic nu s-a schimbat în cazul Balonului de Aur”.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Primește Lewandowski Balonul de Aur? » Mesajul redactorului-șef al France Football

Acuzații de rasism după Gala France Football: „Noi suntem maimuțele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sooosick
sooosick  •  01 Decembrie 2021, 16:33

Prea multa discutie despre Balonul de Aur, per total, Messi e cel mai indreptatit, a stralucit si la nationala si la echipa de club, pe cand Lewandowski, doar in campionat, un campionat in care Bayern nu are rivali!

ortega
ortega  •  01 Decembrie 2021, 15:22

Mai bine i-l dădeau lui Alibec . Nu se supăra nimeni . Că Mironică nu contează ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close