INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO „Nu va mai fi un alt Zlatan” » S-a retras marele Ibrahimovici: o carieră cu un singur regret + 10 citate celebre

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din fotbal. Foto: Imago +49   FOTO
Zlatan Ibrahimovic s-a retras din fotbal. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 14:27 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 14:29

Zlatan Ibrahimović (41 de ani) a ținut secretă decizia retragerii. Colegii au aflat sâmbătă, familia n-a știut nimic și fanii tot i-au pregătit o scenografie. Suedezul a plâns după ultimul meci Milan - Verona 3-1: „M-am gândit bine și am spus că e destul. Se va deschide un nou capitol în viața mea. Aveam oferte, însă am decis să renunț”. Și desele accidentări l-au convins să nu mai continue.

Zlatan Ibrahimović s-a despărțit de fotbal pe neașteptate. Decizia retragerii a surprins pe toată lumea, familie, colegi și suporteri, dar suedezul a vrut să facă totul în stilul său unic și inconfundabil. Cum inconfundabilă a fost cariera lui. 

Ultimă etapă uluitoare în Belgia » Luptă în 3 pentru titlu, campioana schimbată de 5 ori în 90 de minute! Golul decisiv a venit în prelungiri
BELGIA
Ultimă etapă uluitoare în Belgia » Luptă în 3 pentru titlu, campioana schimbată de 5 ori în 90 de minute! Golul decisiv a venit în prelungiri

Zlatan Ibrahimovic s-a retras

Atacantul de 41 de ani și 8 luni, despre care se știa că pleacă de la Milan la finele stagiunii și că are o ofertă de a continua în Serie A la Monza, a pus de data asta punct. 

Fără nicio virgulă, cum s-a întâmplat cu echipa națională. Ibra lasă în urmă o carieră de poveste, derulată timp de un sfert de secol la 9 echipe, cu care a cucerit 32 de trofee, cele mai multe la PSG (11). Doar cu Malmö și Los Angeles Galaxy n-a câștigat nimic și numai Liga-i lipsește dintre trofeele importante.

„Și Dumnezeu e trist că mă retrag”

A sosit momentul să ne luăm rămas bun! Vreau să mulțumesc familiei mele și celor care au avut răbdare cu mine. Le mulțumesc și fanilor și colegilor mei, din adâncul inimii. M-ați făcut să mă simt ca acasă. Voi fi fanul lui AC Milan toată viața. Dar acum a venit momentul să spun la revedere fotbalului. Da, renunț la fotbal. Nu am spus asta nimănui, nici măcar clubului sau familiei mele.

De mâine voi fi liber. Se va deschide un nou capitol în viața mea. Avem oferte, dar am decis să renunț. Îmi va fi dor de vestiar, va fi o lume cu totul nouă, dar sunt pregătit. 

Am luat decizia în ultimele zile. Când m-am trezit, ploua. Mi-am dat seama că și Dumnezeu e trist că mă retrag. M-am gândit bine și am spus că este destul. Dacă Mino ar mai fi fost aici, aș fi continuat să joc, pentru că ar fi vrut să obțină comisioanele. Iartă-mă, Mino, dar ăsta e adevărul.
Zlatan Ibrahimovic

Fost coleg cu Chivu, Lobonț și Mutu

Zlatan a fost unicat în felul său. Prin atitudinea din teren și din vestiar, dar și în afara gazonului. A fost un lider pe la toate echipele la care a jucat și mereu a impresionat prin ceea ce a făcut în teren, chiar și atunci când mai greșea. Ibrahimović avea un fel aparte de a se încărca și de a-și motiva colegii, dar și un repertoriu bogat în a-și enerva adversarii. 

Și golurile marcate de el aveau parcă mereu ceva special și execuțiile sale, combinate cu mișcări din taekwondo, uimeau pe toată lumea. Nu puține au fost reușitele nemaipomenite cu care i-a încântat pe fani și i-a atras admirația adversarilor.

Liga Campionilor, marele regret

Fostul coleg al lui Chivu, Lobonț și Mitea la Ajax și apoi al lui Mutu la Juventus a marcat o eră la începutul secolului și Ibracadabra a devenit un stil. Un stil născut la Ajax, cizelat apoi în Serie A, la Juventus, Inter și Milan, și desăvârșit la Paris, unde a jucat, a înscris și a câștigat cel mai mult în carieră. 

Marele său regret va rămâne că nu s-a aflat la locul și momentul potrivit pentru a lua și Liga Campionilor, deși e singurul jucător care a marcat penru șase echipe în această competiție: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan și PSG. E unicul care a dat gol la debutul în Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 și Champions League.

+45 FOTO

41de ani și 166 de zile e vârsta la care a dat gol pentru Milan în meciul cu Udinese (1-3), devenind cel mai bătrân marcator din Serie A

Ales de 12 ori cel mai valoros fotbalist din Suedia, Ibra are cele mai multe goluri la națională, 62, pentru care a punctat la trei ediții la rând la Euro (2004, 2008, 2012). Iar la PSG deține recordul de goluri într-un campionat (38) și într-un sezon (50) în 2015-2016 și recordul celui mai rapid hat-trick în Ligue 1 (9 minute). 

Tot Zlatan a marcat și golul 25.000 în Premier League, e cel mai în vârstă care a atins 15 goluri marcate în Premier la Man. United (35 de ani și 125 de zile) și golgheterul all-time al MLS într-un sezon (30 de reușite),

Cifrele lui Zlatan Ibrahimovic la AC Milan:

  • 93 de goluri și 35 de assisturi a reușit Ibrahimović la Milan în 163 de partide bifate între 2010 și 2012 și între 2020 și 2023
  • 35 de goluri în 44 de meciuri a înscris Zlatan în cel mai prolific sezon în rossonero. A fost golgheterul Seriei A, cu 28 de reușite
  • 3 trofee a cucerit Ibrahimović în triocul rossonero: două scudetti (2010-2011 și 2021-2022) și Supercupa Italiei (2011)

988de partide și 573 de goluri înscrise în toate competițiile are Zlatan Ibrahimović la echipele de club și la națională. în 25 de sezoane

10 citate celebre marca Zlatan:

  • „Nu am nevoie de un trofeu ca să știu că sunt cel mai bun!”
  • „Zlatan nu merge în probe, nu face audiții”
  • „Un lucru este sigur. Un Campionat Mondial fără mine nu are niciun farmec”
  • „Soția mea nu are nevoie de niciun cadou. Mă are pe mine”
  • „Caut un apartament de închiriat la Paris. Dacă nu găsesc nimic, cumpăr un hotel”
  • „Cine mă cumpără pe mine cumpără un Ferrari”
  • „Pot juca pe 11 posturi, pentru că un fotbalist bun poate juca oriunde”
  • „Eu n-am venit să fiu rege aici in Manchester. Eu o să fiu zeu!”
  • „Acum că am venit aici, oamenii din Paris vor mai avea și altceva de văzut în afară de Mona Lisa”
  • „Le-am spus conducătorilor lui PSG că rămân doar dacă în locul Turnului Eiffel vor pune statuia mea”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Real Madrid câștigă o sumă uriașă! Câți bani a economisit după plecările din ultimele zile
REAL MADRID
Real Madrid câștigă o sumă uriașă! Câți bani a economisit după plecările din ultimele zile
„Karim Benzema a semnat” » Anunț la o zi după ultimul meci la Real Madrid
TRANSFER
„Karim Benzema a semnat” » Anunț la o zi după ultimul meci la Real Madrid

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Mazavalt
Mazavalt  •  06 Iunie 2023, 16:46

Uite un citat de la mine pentru Zlatan: "Si zei se retrag la un moment dat"

Mazavalt
Mazavalt  •  06 Iunie 2023, 16:41

"Iar la PSG deține recordul de goluri într-un campionat (38) și într-un sezon (50)" Poate imi traduci sensul pentru ca, cu toata romana pe care o stiu imi da cu virgula....

contrabas3
contrabas3  •  05 Iunie 2023, 15:37

Dacă nu ar fi fost Messi și Cristiano, cu siguranță se voarbea doar despre Zlatan. Nu uit golul lui din 2008 dat în El Classico. Băgat de Guardiola de puțină vreme în teren, Zlatan a lovit mingea fără preluare, aproape cu tibia. A intrat și a câștigat meciul. Mulțumim Zlatan!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close