INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Nemuritorul” Ibrahimovici împlinește 40 de ani! A cucerit 31 de trofee, mai puțin Liga Campionilor!

„Nemuritorul” Ibrahimovici împlinește 40 de ani! // sursa foto: Imago
„Nemuritorul” Ibrahimovici împlinește 40 de ani! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 13:37 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 14:43

Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani. Suedezul schimbă prefixul în ziua în care va lipsi și de la meciul Atalanta - AC Milan, fiind în recuperare după o accidentare.

O legendă încă în activitate a fotbalului european schimbă astăzi prefixul. Zlatan Ibrahimovici sărbătorește 40 de ani și continuă să joace în Serie A la vârsta la care alții s-au retras de mult. Chiar dacă va lipsi cu Atalanta diseară, la Bergamo, fiind în recuperare după o accidentare la tendonul genunchiului operat, atacantul suedez cu origini bosniace și croate se luptă și în acest sezon pentru titlu. 

Acest „Benjamin Button” al fotbalului rămâne un personaj de admirat al secolului XXI, și nu numai pentru longevitatea carierei sale.

Zlatan, „un extraterestru aterizat la Malmo”

Deși n-a luat Liga Campionilor. unicul trofeu major care-i lipsește din palmares, și n-are dimensiunea lui Messi sau Cristiano Ronaldo, Ibra e o personalitate marcantă care lasă în spate 22 de sezoane de poveste. Singurul fotbalist ce a jucat cu 7 echipe în Ligă e o garanție a succesului și a impresionat mereu prin abilitățile tehnice și prin execuțiile acrobatice ireale, datorate talentului nativ și centurii negre în taekwondo. 

Zlatan era dintr-o altă categorie, un extraterestru aterizat la Malmo”, își amintește primul său căpitan, Olof Persson.

Zlatan, colecție de goluri geniale

La Malmo și-a început uriașul de 1,95m crescut în ghetou ascensiunea, iar într-un cantonament în Spania a atras atenția lui Ajax în 2001. Tot cu golurile lui, reușite într-un amical cu Moss, care i-au uimit de Adriaanse și Beeenhakker. „Showtime!”, striga puștiul ce avea să încânte lumea cu multe goluri de neuitat, schimbând 9 echipe de pe două continente.

„Foarfeca” din afara careului în amicalul cu Anglia (4-2) din 2013 care i-a adus și Premiul Puskas este o piesă genială. „Nu-mi lipsește Balonul de Aur, Balonului de Aur îi lipsesc eu!”, spunea recent.

Brahim Diaz: „Zlatan își ajută mereu colegii”

Suedezul care nu s-a acomodat la Barcelona și a scris istorie la PSG, jucând un sezon și in MLS, și-a pus amprenta peste tot pe unde a trecut. În doi ani la Manchester United l-a uimit pe Cavani. „Ibrahimovic a ajuns bine la 40 de ani, pentru că e competitiv sub toate aspectele carierei”, spune uruguayanul. 

Și la Milan este un idol. Brahim Diaz îl elogiază în Marca: „Zlatan e un motivator și caracterul lui te face să dai maximum. Își demonstrează valoarea, mereu încearcă să-și ajute colegii”.

503 goluri și 193 de assisturiîn 836 de meciuri la cluburi are Ibrahimovici. În două decenii la naționala Suediei, a marcat de 62 de ori în 118 selecții

Citate celebre ale lui Zlatan Ibrahimovic

  • „Un lucru e cert. Cupa Mondială fără mine nu e deloc interesantă”
  • „Un cadou pentru soția mea? Nimic, îl are deja pe Zlatan”
  • „Dacă schimbă Tour Eiffel cu statuia mea rămân la Paris”
  • „Am câștigat peste tot pe unde am fost, sunt ca Indiana Jones”
  • „Coronavirusul a avut curajul să mă înfrunte. Proastă idee”

VIDEO Adrian Mutu, întâmplare amuzantă cu Ibrahimovic: „Venise cineva la mine la ușă să facă poză cu Zlatan”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Florin Andone, exclus din lot și trimis în tribună! Ce a făcut atacantul lui Cadiz

Dzeko, pe urmele „Fenomenului” Ronaldo! Bosniacul l-a făcut uitat pe Lukaku

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează