CORESPONDENȚĂ DIN QATAR 10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Articol de , - Publicat sambata, 03 decembrie 2022 11:43 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2022 12:46

Doha e orașul perfect pentru o minivacanță, cu atracții care îmbină vechiul cu noul și care scot în evidență tradițiile și istoria perfectă a unui oraș care s-a comportat fabulos pe durata turneului final.

Qatar! Țara care s-a dezvoltat cât ai bate din palme și a ajuns să găzduiască ireproșabil un Campionatul Mondial uluitor. Doha este cel mai mare oraș al Qatarului, concentrând 80% din populația acestuia, aproape un milion de persoane. 

+5 FOTO

Iar Qatarul, prima țară musulmană și arabă care a organizat un astfel de eveniment, a oferit suporterilor și turiștilor adevărate momente de bucurie și atracții turistice pline de istorie. Vă invităm, împreună cu noi, la o plimbare pe străzile din Doha.

1. Souq Waqif

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Kilometrul zero al orașului! Cunoscută ca piața veche din Doha, locul e plin de istorie. Clădiri vechi, reconstruite, totul amestecat cu restaurante, terase și culoare venită de la comercianți. De la îmbrăcăminte tradițională și produse dedicate iubitorilor fotbalului, până la dulciuri, condimente și articole de uz caznic, toate se găsesc în Souq Waqif. Nu lipsește o zonă specială cu bijuterii, dar și un târg de păsări.

2. Katara

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Doha se mândrește cu o abundență de locații culturale, dar niciuna la fel de variată și inspirată precum Katara Cultural Village. Zona este principala destinație pentru artă și cultură. Două moschei impunătoare, Katara Masjid și Golden Masjid, dar și un amfiteatru uimitor grecesc, care reflectă influențele islamice, sunt de vizitat. 

Pe lângă toate acestea, o plajă perfectă pentru zilele caniculare de la început de decembrie. Aici, nu și în România.

Valentin Lazăr, fost jucător de la Dinamo, a decis să se stabilească la Doha: „Eu și ai mei ne mutăm aici pentru binele copiilor” + Are deja un apartament cumpărat acolo
INTERVIU
Valentin Lazăr, fost jucător de la Dinamo, a decis să se stabilească la Doha: „Eu și ai mei ne mutăm aici pentru binele copiilor” + Are deja un apartament cumpărat acolo

3. Corniche

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Întinzându-se pe 7 kilometri de-a lungul golfului Doha, Corniche leagă West Bay și centrul orașului. Puteți merge pe jos sau cu bicicleta pe promenada de pe malul apei și puteți admira numeroasele clădiri de sticlă luminate în fiecare seară, plus spectacolele cu ocazia Mondialului. E locul perfect pentru un apus de colecție, dar și o briză perfectă într-un decembrie canicular, cu temperaturi ce ajung și la 33 de grade pe timpul zilei.

4. Perla Qatarului

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Locul miliardarilor, al yaht-urilor exclusiviste și al localurilor de lux! Este o destinație care nu trebuie ratată. O insulă ce a fost descrisă drept "Micuța Veneție". Sunt zeci de restaurante cu specific oriental sau european, magazine de lux. Pentru doritori există inclusiv taxiuri marine care vă vor oferi o plimbare de câteva minute în larg.

5. Bulevardul Lusail

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Undeva la marginea orașului Doha, s-a construit în plin deșert un bulevard care imită celebra Times Square din Manhattan. În lipsa turiștilor, care au luat cu asalt Piața Veche din centru, Lusail Bulevard este locul populat în proporție de peste 90% de arabi: localnici, dar și mulți tunisieni, marocani, saudiți, libanezi, sirieni, chiar și palestinieni.

6. Galeriile Lafayette

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Mărci de lux puteți găsi în acest centru comercial: Chanel, Berluti, Karl Lagerfeld și Marc Jacobs. Galeriile Lafayette acoperă aproximativ 15.000 de metri pătrați de spațiu comercial, cu 400 de mărci, dar și cu o mulțime de opțiuni de luat masa. O zonă aglomerată, dar extrem de atractivă.

7. Aspire Tower

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Vorbim de cea mai înaltă clădire din Doha, care în prezent funcționează ca un hotel de lux. Este cel mai bun mod de a vă bucura de priveliștile strălucitoare ale orașului de pe acest zgârie-nori de 300 de metri înălțime și singurul cu priveliște de 360 de grade. 

Se poate servi masa în restaurantul rotativ Three Sixty al hotelului, dar prețurile sunt foarte piperate. Este singurul turn cu ecrane LED 360 de grade, fapt care i-a adus și înscrierea în Cartea Recordurilor.

8. Piața de aur

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Doha are multe locuri spectaculoase, iar unul dintre ele, care merită măcar vizitat de orice turist care ajunge prima dată aici, e Piața de Aur. Situată în centrul orașului, aceasta e mai mult decât denumirea pe care o are, de piață. E, practic, un întreg complex de magazine, amplasate în 3 clădiri mari. 

Înăuntru e un adevărat ritual de prezentare a bijuteriilor din aur, fiind expuse inclusiv piese care aduc mai degrabă aminte de armura soldaților din Troia decât de ceva ce poate purta o femeie la gât.

9. Magazinele dedicate șoimilor

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

În Piața Veche, chiar lângă spitalul care le e dedicat, șoimii se regăsesc la tot pasul în magazinele de specialitate. Se vând și cu mii de euro, iar îngrijitorii sunt extrem de atenți și îi răsfață nonstop. 

Chiar în timpul vizitei, un șoim era mângâiat pe pene, după care era spălat și chiar dat cu un fel de parfum. Apoi i se punea gluga și era așezat la locul său. Există și o locație în exterior, unde șoimii stau la soare. Aici sunt hrăniți cu carne de pui, tăiată felii și oferită.

10. Muzeul de Artă Islamică

10 locuri de neratat într-un „city break” în Doha

Primul muzeu de acest gen deschis în statele arabe, cu o colecție impresionantă de artă islamică. Cu o suprafață totală de 45.000 de metri păstrați, muzeul găzduiește lucrări adunate de la sfârșitul anilor '80, inclusiv manuscrise, textile și multă ceramică. 

Aici găsiți una dintre cele mai impresionante colecții de artefacte islamice din lume, cu elemente din Egipt, Turcia, Irak, India sau Iran. 

1825 este anulîn care a fost fondat orașul Doha, denumire ce provine de la cuvântul arab „dohat” – golf sau strâmtoare în limba arabă

40 la sutădintre locuitorii din Qatar sunt arabi. Urmați de indieni 20%, nepalezi 13%, filipinezi 10% și pakistanezi 7%

Citește și:

Legenda lui Real Madrid șochează: „Vă asigur că Spania a pierdut intenționat cu Japonia, pentru a evita Brazilia”

„Te grăbești al dracului de rău să mă schimbi” » Ronaldo și-a explicat reacția controversată: „I-am spus să tacă, nu are nicio autoritate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  03 Decembrie 2022, 12:48

Ce-i aia "city break" ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează