INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - FRANȚA 1-2

Gareth Southgate vorbește despre viitorul său după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Vom avea o discuție” » Ce concluzii a tras după înfrângerea contra Franței

FOTO: Imago +23   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 07:22 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 10:18

Anglia a ratat încă o șansă de a triumfa la un turneu final, fiind învinsă de Franța, 1-2, în sferturile Campionatului Mondial.

La finalul partidei, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a analizat înfrângerea contra campioanei mondiale din 2018 și a vorbit despre posibilitatea de a pleca de la națională.

Jordan Pickford s-a enervat după Anglia - Franța » Gestul făcut de portar: „Aveți respect!”
ANGLIA - FRANȚA 1-2
Jordan Pickford s-a enervat după Anglia - Franța » Gestul făcut de portar: „Aveți respect!”

Concluziile lui Gareth Southgate după Anglia – Franța

Antrenorul de 52 de ani mai are contract până la finalul anului 2024, dar spune că în zilele viitoare va avea o discuție cu Federația pentru a stabili viitorul său.

„După fiecare turneu final n-am întâlnit și am făcut analize. E nevoie de puțin timp, astfel încât să fim siguri că fiecare ia cea mai bună decizie”, a spus Southgate, potrivit The Sun.

Acesta și-a lăudat elevii pentru modul în care au jucat împotriva Franței.

„Meritam mai mult, având în vedere cum am jucat. Dar, în final, doar golurile sunt decisive. Jucătorii au dat tot ce au avut. Au jucat foarte bine, împotriva unei formații de top. Nu se putea face nimic mai mult.

Echipa a progresat incredibil în acest turneu. Am venit aici pentru a câștiga turneul. Am arătat, împotriva campioanei mondiale en-titre, că putem face asta”, a adăugat antrenorul.

Câștigăm și pierdem ca o echipă. Kane a fost incredibil pentru noi. Te poți baza el în situațiile decisive. Nu eram aici dacă nu erau golurile lui.

– Gareth Southgate

Southgate, fost selecționer al Angliei U21, a preluat naționala de seniori în septembrie 2016. Cu el pe bancă, Anglia a ajuns în semifinalele CM 2018 și în finala EURO 2020.

Franța eliminată Anglia de la CM 2022

Naționala lui Deschamps i-a luat tare pe englezi în primul sfert de oră, dominat fizic și teritorial în întregime de naționala „Cocoșului Galic”. Deschiderea de scor a venit dintr-o execuție de geniu a lui Tchouaméni. Mijlocașul Realului a prins o torpilă de la peste 20 de metri, 

Pickford a ajuns târziu, prea târziu pentru a bloca traiectoria balonului. Înghesuiți de francezi, britanicii s-au trezit din „pumni” și au urcat liniile. 

Consecințele s-au simțit imediat: ocaziile au început să apară la poarta lui Lloris, englezii fiind mai prezenți în a doua parte a primei reprize, perioadă în care au cerut inclusiv un penalty, refuzat de camera VAR.

Nimeni n-avea însă cum să mai refuze penalty-ul primit de Anglia în minutul 54, când Tchouameni, eroul francezilor de mai devreme, l-a doborât pe Saka în careu. Harry Kane și-a asumat responsabilitatea, l-a învins fără emoții pe colegul din poarta lui Tottenham, iar partida era relansată.

Sub șocul golului egalizator, Franța a traversat momente complicate, mai exact un scurt pasaj de joc în care tot elevii lui Southgate au fost mai periculoși. Însă Franța sub Didier Deschamps e o „bestie” mult prea greu de îngenuncheat la un Mondial!  Giroud, noul golgheter all-time al naționalei Franței (53 de reușite pentru „cocoși”) a apărut excelent la finalizare în minutul 78, a scăpat de marcajul larg al lui Maguire și a trimis mingea în plasă.

Anglia s-a năpustit spre poarta lui Lloris, a mai primit un penalty după o imprudență gravă a francezilor, însă Kane n-a mai fost la fel de inspirat. A transformat direct în peluză, spulberând visul Angliei de a triumfa din nou la un Mondial după o pauză de peste șase decenii.

VIDEO VIDEO Totul despre Argentina - Croația

Citește și: 

Strigătul de disperare al lui Pepe, după ce visul de Mondial al Portugaliei s-a frânt: „Inadmisibil! Să-i dea deja trofeul Argentinei!”

Basarab Panduru ştie de ce a ratat Harry Kane execuţia de la 11 metri cu Franţa, deşi anterior transformase impecabil: „După primul penalty ziceai că nu există executant mai bun decât el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează