INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - FRANȚA 1-2

FOTO Oh là là! Anglia - Franța 1-2, în sferturile Campionatului Mondial de fotbal. Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei, a transmis de pe stadion: visul britanic, spulberat de Giroud!

Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images +23   FOTO
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 23:01 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 23:19

Franța e în semifinalele Campionatului Mondial, după victoria la limită, cu accente dramatice, reușită în fața Angliei, rivala de-o viață, scor 2-1.

  • Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, acreditat la Campionatul Mondial, a fost prezent pe „Al Bayt Stadium”, de unde a transmis informațiile importante de la fața locului. Este al șaptelea Campionat Mondial la care participă renumitul jurnalist, primul fiind cel din Italia 1990.

Englezii au avut șansa de a trimite partida în prelungiri, însă Harry Kane a irosit un penalty în minutul 84. Tot golgeterul „Albionului” egalase la unu de la punctul cu var, însă forța campioanei mondiale en-titre a ieșit la suprafață în cele mai dificile momente. Golul lui Giroud a tranșat „sfertul” franco-britanic, iar Franța e din nou în lupta pentru medalii! Performera Maroc o așteaptă în penultimul act. Cealaltă semifinală: Argentina - Croația. 

Strigătul de disperare al lui Pepe, după ce visul de Mondial al Portugaliei s-a frânt: „Inadmisibil! Să-i dea deja trofeul Argentinei!”
MAROC - PORTUGALIA 1-0
Strigătul de disperare al lui Pepe, după ce visul de Mondial al Portugaliei s-a frânt: „Inadmisibil! Să-i dea deja trofeul Argentinei!”

Oh là là! Franța și Giroud spulberă visul britanicilor, Anglia pleacă din nou acasă fără trofeu

Naționala lui Deschamps i-a luat tare pe englezi în primul sfert de oră, dominat fizic și teritorial în întregime de naționala „Cocoșului Galic”. Deschiderea de scor a venit dintr-o execuție de geniu a lui Tchouaméni. Mijlocașul Realului a prins o torpilă de la peste 20 de metri, Pickford a ajuns târziu, prea târziu pentru a bloca traiectoria balonului. Înghesuiți de francezi, britanicii s-au trezit din „pumni” și au urcat liniile. 

Consecințele s-au simțit imediat: ocaziile au început să apară la poarta lui Lloris, englezii fiind mai prezenți în a doua parte a primei reprize, perioadă în care au cerut inclusiv un penalty, refuzat de camera VAR.

Nimeni n-avea însă cum să mai refuze penalty-ul primit de Anglia în minutul 54, când Tchouameni, eroul francezilor de mai devreme, l-a doborât pe Saka în careu. Harry Kane și-a asumat responsabilitatea, l-a învins fără emoții pe colegul din poarta lui Tottenham, iar partida era relansată.

Final palpitant în Anglia - Franța: Kane a ratat șansa prelungirilor

Sub șocul golului egalizator, Franța a traversat momente complicate, mai exact un scurt pasaj de joc în care tot elevii lui Southgate au fost mai periculoși. Însă Franța sub Didier Deschamps e o „bestie” mult prea greu de îngenuncheat la un Mondial! 

Giroud, noul golgeter all-time al naționalei Franței (53 de reușite pentru „cocoși”) a apărut excelent la finalizare în minutul 78, a scăpat de marcajul larg al lui Maguire și a trimis mingea în plasă.

Anglia s-a năpustit spre poarta lui Lloris, a mai primit un penalty după o imprudență gravă a francezilor, însă Kane n-a mai fost la fel de inspirat. A transformat direct în peluză, spulberând visul Angliei de a triumfa din nou la un Mondial după o pauză de peste șase decenii.

FINAL» Anglia - Franța 1-2

  • Au marcat: Harry Kane '54 p., / Aurélien Tchouaméni '17, Giroud '78
  • Harry Kane a ratat un penalty în minutul 84, trimiţând balonul mult peste poarta lui Lloris.
  • Click AICI pentru statistici

  • Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, acreditat la Campionatul Mondial, a fost prezent pe „Al Bayt Stadium”, de unde a transmis informațiile importante de la fața locului. Este al șaptelea Campionat Mondial la care participă renumitul jurnalist, primul fiind cel din Italia 1990.
  • Prezent la masa presei, Ovidiu Ioanițoaia a judecat faza din prima repriză la care englezii au cerut penalty la duelul dintre Kane și Upamecano: „Anglia a avut penalty clar în minutul 25, fault la Kane, dar VAR nu s-a băgat (bănuiesc) pentru că a calculat că faultul a fost în afara careului. Posibil la milimetru, dar Sampaio n-a fluierat nimic!”.
  • Atmosfera se ridică la înălțimea afișului partidei. Stadionul e arhiplin, fanii celor două națiuni rivale se întrec în scandări. „Allez Les Bleus!” pleacă din pieptul miilor de susținători ai „Cocoșului Galic”. Britanicii răspund printr-un ferm: „Let's go England!”.
  • Partida e prefațată de un spectaculos show de lumină și culoare. În stadion, tensiunea e palpabilă, fanii așteaptă cu sufletul la gură inclusiv intonarea celor două imnuri, emblematicele „La Marseillaise” și „God Save the King”
  • Cu mai puțin de 35 de minute înainte de startul meciului, atmosfera începe deja să se aprindă. Majoritatea suporterilor englezi și francezi sunt deja în stadion, de unde-și încurajează favoriții la încălzire. Apariția lui Mbappe pe gazon a provocat un mic „seism” pe „Al Bayt”.
Oh là là! Anglia - Franța 1-2, în sferturile Campionatului Mondial de fotbal. Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei, a transmis de pe stadion: visul britanic, spulberat de Giroud!
Fanii Franței fac spectacol în stadion / foto: Imago Images
  • Trupa engleză de rock „Toploader” a susținut un scurt concert în incinta arenei înainte de startul partidei.

Anglia - Franța, echipe de start: 

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice - Henderson, Bellingham - Saka, Kane, Foden
Rezerve: Alexander Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Grealish, Maddison, Mount, Phillips, Pope, Ramsdale, Rashford, Sterling, Trippier, Wilson
Selecționer: Gareth Southgate

Franța: Lloris - Kounde, Varane, Upamedano, Theo Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembele, Grizmann, Mbape - Giroud
Rezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Mandanda, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout
Selecționer: Didier Deschamps

Al Bayt Stadium, Al Khor
Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia)

FOTO / Anglia - Franța: cele mai spectaculoase imagini surprinse în stadion

Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+19 FOTO

Program CM 2022: ce meciuri mai sunt de disputat

  • 10 decembrie ora 21 - sfertul Anglia - Franța
  • 13 decembrie, ora 21 - semifinala Argentina - Croația
  • 14 decembrie, ora 21 - semifinala Anglia/Franța - Maroc
  • 17 decembrie, ora 17 - Finala pentru locul 3
  • 18 decembrie, ora 17 - Finala
Fanii Argentinei au sărbătorit eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial! Ce s-a întâmplat în zona rezervată presei
CROAȚIA - BRAZILIA
Fanii Argentinei au sărbătorit eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial! Ce s-a întâmplat în zona rezervată presei
Ianis Hagi, Gary Lineker și Andy Murray au reacționat la unison, după faza de la Mondial: „Cum reușește Messi rahaturile astea?”
ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA
Ianis Hagi, Gary Lineker și Andy Murray au reacționat la unison, după faza de la Mondial: „Cum reușește Messi rahaturile astea?”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (43)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  11 Decembrie 2022, 20:21

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, acreditat la Campionatul Mondial,Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a fost pe stadion la Țările de Jos - Argentina, Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, acreditat la Campionatul Mondial, este prezent pe „Al Bayt Stadium”Prezent la masa presei pe „Al Bayt Stadium”, Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a judecat faza din prima repriză la care englezii au cerut penalty.Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei, a transmis de pe stadion: visul britanic, spulberat de Giroud!

adriann_
adriann_  •  11 Decembrie 2022, 16:46
Postat de teddyw pe 11 Decembrie 2022, 08:08

bey BAHAHA...tu probabil erai prea mic sau nu existai cind, in 1994, Romania s-a calificat la CM din USA, presa franceza ne-a facut *** pe toti, ofticati fiind ca ei nu se calificasera.... acum stii cu tine tii, nu?

Canta *** la alta masa, e vorba de propaganda absolut gretoasa belemista si lebegetista pe care o fac englezii AZI, si pe care incearca sa ne-o impuna tuturor, inclusiv noua. Ce scria presa franceza in '94 chiar nu mai conteaza, cand pe noi ne facea in fel si chip presa engleazasca fix acum cativa ani, cand cu Brexitul. Canta la alta masa postace, vezi poate gasesti niste englezi beti care vor una de jale. Aia sunt atat de nesimtiti incat acum si-au adus aminte ca Harry Kane e irlandez, cand i-a carat in nspe meciuri era englez. BEAH.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Decembrie 2022, 09:43
Postat de steauaefcsb pe 10 Decembrie 2022, 23:16

Pacat! Anglia a fost mult,mult,dar mult de tot peste Franta!

:)))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close