INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BELGIA - CANADA 1-0

Tensiuni în naționala Belgiei » Doi fotbaliști au intrat în conflict chiar pe teren + Motivul pentru care căpitanul „diavolilor roșii” nu a purtat banderola One Love

Naționala Belgiei, la meciul contra Canadei.
Foto: Imago
Naționala Belgiei, la meciul contra Canadei. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 11:16 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 16:48

Presa belgiană a criticat în termeni duri prestația naționalei conduse de spaniolul Roberto Martinez (49 de ani) din partida pe care „diavolii roșii” au câștigat-o la limită, scor 1-0, în fața Canadei, în prima etapă a fazei grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. 

„Messi s-a vândut diavolului” » Investigație EXPLOZIVĂ: zeci de milioane pentru „spălarea” unui șeic acuzat de asasinate și dispariții! Cristiano a zis NU
ARGENTINA
„Messi s-a vândut diavolului” » Investigație EXPLOZIVĂ: zeci de milioane pentru „spălarea” unui șeic acuzat de asasinate și dispariții! Cristiano a zis NU

„Thibaut Courtois a fost cel mai bun jucător al nostru”

Jurnaliștii publicației belgiene Sportwereld, citați de spaniolii de la AS, au scris că Thibaut Courtois (30 de ani) a fost cel mai bun fotbalist belgian din partida contra nord-americanilor: „Dintre toate vedetele noastre, Courtois a fost cel mai bun fotbalist de pe teren. El a fost singurul care merită să primească notă de trecere”.

Eden Hazard: „Nu am purtat banderola One Love, pentru că nu am vrut să primesc cartonaș galben încă din startul meciului”

Eden Hazard (31 de ani), extrema naționalei Belgiei, a mărturisit de ce nu a purtat banderola One Love, una care a creat o mare vâlvă la Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a luat în considerare să îi sancționeze cu cartonaș galben încă dinainte de începerea meciurilor pe căpitanii naționalelor care poartă acest tip de banderolă. 

One Love este o organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ. Oficialii forului se bazau pe o regulă, potrivit căreia echipamentele nu au voie să poarte însemne religioase, politice sau discriminatorii.

„Nu am purtat banderola One Love, pentru că nu am dorit să fiu sancționat cu cartonaș galben încă din startul meciului. Nu mă simt confortabil când vorbesc despre asta, pentru că eu sunt aici numai ca să joc fotbal. Să încep partida cu un cartonaș galben primit ar fi reprezentat ceva rău pentru tot restul turneului”, a declarat Eden Hazard. 

Căpitanul belgienilor a comentat și gestul fotbaliștilor din naționala Germaniei, care, la poza oficială, de înaintea partidei cu Japonia, au apărut cu mâna la gură, aluzie evidentă la frustrarea privind libera exprimare.

Au pierdut meciul. Ar fi fost bine să nu facă acel gest și să câștige. Am venit aici să jucăm fotbal. Eu nu mă aflu aici pentru a trimite un mesaj politic. Vrem să ne concentrăm asupra fotbalului”, a precizat Eden Hazard. 

Kevin de Bruyne și Toby Alderweireld: „Acestea sunt lucruri care se rezolvă în vestiar”

Kevin de Bruyne (31 de ani), mijlocașul belgienilor, și Toby Alderweireld (33 de ani), stoperul naționalei „diavolilor roșii” au fost surprinși de camerele TV într-o discuție aprinsă, chiar în momentul în care Michy Batshuayi (29 de ani), atacantul Belgiei, deschisese scorul în partida contra canadienilor. 

Mijlocașul lui Manchester City le-ar fi reproșat lui Alderweireld și celorlați colegi că trimit prea multe mingi lungi din apărare. 

„Acestea sunt lucruri care se rezolvă în vestiar”, au spus De Bruyne și Alderweireld. „Am folosit prea multe mingi lungi, dar asta nu e o problemă”, a declarat Kevin de Bruyne. „Este bine că am arătat că ne pasă. Ceva de genul ne arată că trebuie să lucrăm la acest aspect. Nu ar trebui să ne purtăm ca niște băieței. Kevin (n.r - de Bruyne) a spus ceva, iar eu nu am fost de acord. Vom rezolva această cutumă mai târziu”, a precizat și Toby Alderweireld. 

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Show de lumini înaintea partidei Brazilia - Serbia

Citește și:

„Messi are mingea la mijlocul terenului și voi vă uitați la el! Scoateți-vă telefoanele și faceți o poză el, dacă la asta vă stă gândul” » Noi părți din discursul memorabil al selecționerului Arabiei Saudite

Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close