EXCLUSIV Belgianul lui U Cluj e consternat de alegerile selecționerului: „Nimeni din țară nu pricepe capriciile lui!”

Roberto Martinez, selecționer Belgia // foto: Guliver/gettyimages
Roberto Martinez, selecționer Belgia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 10:31 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 10:54

Martin Remacle (25 de ani), belgianul de la U Cluj, a scos în evidență și faptul că el și alți compatrioți nu apreciază ideea selecționerului Belgiei, Roberto Martinez, de a continua cu trei fundași în defensivă. 

  • Belgia face parte din grupa F la Campionatul Mondial, alături de Canada, Maroc și Croația. 

Martin Remacle este belgianul care a influențat promovarea lui U Cluj în primăvara trecută după „dubla” de la baraj cu Dinamo (2-0, 1-1).

Mijlocașul sosit în România la Pandurii, trecut pe la Voluntari și FC Botoșani, dar dezlănțuit în tricoul „Șepcilor roșii”, a evoluat la naționalele de juniori ale Belgiei, până la U19. 

Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”
CM QATAR
Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”

Îngrijorarea lui Martin Remacle privind naționala Belgiei: „Nimeni din țară nu înțelege selecționerul!”

Crescut la Standard Liege, Remacle a lăsat diplomația și patriotismul deoparte, expunând nu doar punctele forte, ci și cele slabe ale selecționerului Roberto Martinez și ale echipei naționale. Belgia va începe în grupa din Qatar contra Canadei, apoi se duelează cu Maroc și Croația.

„Desigur, punctul nevralgic este defensiva noastră. Și selecționerul. Nu pricep de ce o ține întruna să joace cu trei în defensivă. Bine, nimeni din țară nu înțelege asta! Capricii. Punctul forte este momentul când avem mingea. 

De Bruyne este în Top 3 în lume în acest moment. Și toată lumea încă așteaptă un mare Eden Hazard. Dacă ambiția lui va ieși la suprafață... Apoi, dacă Lukaku va fi apt, sănătos, tare bine ne va fi. Dacă aceștia trei vor fi în față, bine sănătoși, e imposibil să fim opriți! 

Dar, după cum vedeți, sunt mulți de «dacă». Cel mai bine ar fi să așteptăm primul meci din grupă, ca să vedem care este pulsul. Avem o linie de mijloc puternică. Eu, unul, chiar cred că va fi. Este ultima șansă pentru noi. 

Nu suntem totuși o țară mare, nu știu când vom mai prinde o astfel de națională, cu atât de multă calitate”, a declarat Remacle pentru Gazeta Sporturilor.

Belgianul lui U Cluj e consternat de alegerile selecționerului: „Nimeni din țară nu pricepe capriciile lui!”
Martin Remacle, la antrenamentele lui U Cluj

Martin Remacle: „Aș paria pe Anglia”

„Nu văd vreuna dintre echipele mari favorită certă la câștigarea trofeului. Dacă m-ai obliga să pariez, aș spune Anglia. Sincer, logic, normal, aș vrea ca Belgia să fie învingătoare. Mie, personal, îmi plac loturile Portugaliei și Angliei. Cred că Belgia poate prinde semifinalele. 

Aș vedea luptându-se până la capăt pentru trofeu Anglia, Brazilia, eterna Germanie și Belgia. Fotbaliștii care cred că vor impresiona, în opinia mea, sunt belgienii Hazard și De Bruyne, englezul Bellingham, francezul Fofana și camerunezul Anguissa”, a mai precizat fotbalistul ardelenilor.

Mare atenție la echipele africane! În special, la Senegal și Camerun. Cred că vor face ceva deosebit. Aș fi cu ochii pe ele, întotdeauna aduc în prim-plan surprizele.

- Martin Remacle, mijlocaș U Cluj

2 goluri și 2 assist-uria reușit Remacle în tricoul celor de la U Cluj în 17 meciuri

Mai multe știri din Campionatul Mondial: 

A jucat la Real Madrid, acum e în Liga 1 și mizează pe foștii colegi la Mondial: „Și «trabajadori», și «pianiști»”

Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  21 Noiembrie 2022, 16:06

De asemenea merita mentionat si Mbeumo (Brentford) din nationala Camerunului. Sunt convins ca va aduce multa calitate in atacul leilor neimblanziti. Si ca o paranteza,daca va mai aduceti aminte de Collins Fai,este in lotul Camerunului ca fundas stanga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close