INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

FOTO Spectacol grandios la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar » Celebrul Morgan Freeman a apărut pe scenă

Sursă foto: Imago Images +27   FOTO
Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 16:18 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:52

Campionatul Mondial de fotbal a fost deschis astăzi cu o ceremonie pusă la cale de FIFA și Qatar, care a început cu o oră și 20 de minute înainte de primul meci al turneului, între țara gazdă și Ecuador., adică la 16:40.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu transmit din Doha pe durata competiției.

Cel mai atipic Mondial de până acum a debutat cu un spectacol grandios de lumină și culoare. Stadionul „Al Bayt” s-a „aprins” cu o oră înaintea partidei dintre Qatar și Ecuador, organizatorii pregătind un show deosebit

+23 FOTO

Moment emoționant cu marele Morgan Freeman

Invitat de gală la festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial, marele actor Morgan Freeman, în vârstă de 85 de ani, a fost protagonistul unu gest emoționant. Aflat pe gazon, acesta a îngenuncheat pentru a vorbi cu un tânăr infirm, momentul fiind aplaudat la scenă deschisă de spectatori. Morgan Freeman, fost câștigător al premiului Oscar, a ținut un discurs prin care a invitat la pace, armonie și înțelegere.

+23 FOTO

Artistul qatarez Fahad Al-Kubaisi și starul pop sud-coreean Jung Kook, vocalist al trupei BTS, au interpretat piesa „Dreamers”, imnul turneului final.

+23 FOTO

UPDATE 16:30. Imagini inedite de la stadionul Al Bayt

Campionatul Mondial din Qatar începe pe un stadion inedit

Startul Campionatul Mondial de fotbal din Qatar se dă pe Al Bayt, stadionul în formă de cort de beduini din Al Khor, la 50 de kilometri de Doha.

Meciul de deschidere este Qatar - Ecuador (TVR 1, ora 18:00, liveTEXT pe GSP.ro), partidă la care a fost delegat și arbitrul român Istvan Kovacs.

Stadionul Al Bayt are o capacitate de 60.000 de locuri, fiind a doua cea mai mare arenă pentru Mondial după stadionul Lusail. Acesta a fost deja inaugurat pe 30 noiembrie 2021 cu meciul Qatar - Bahrain, din deschiderea Cupei Arabe 2021.

În galeria foto de mai jos, imagini spectaculoase cu arena pe care vor fi ațintiți toți ochii microbiștilor.

AL THUMAMA STADIUM:  Capacitate: 40.000 locuri Cost: 342 milioane
de dolari / foto: Guliver/Getty Images
AHMAD BIN ALI STADIUM / Capacitate: 40.000 locuri Cost: 360
milioane de dolari / Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 începe duminică, pe 20 noiembrie / foto: Guliver/Getty Images
AL BAYT STADIUM  Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari /  foto: Guliver/Getty Images
AL JANOUB STADIUM: Capacitate: 40.000 locuri Cost: 656 milioane de
dolari. / foto: Guliver/Getty Images
+45 FOTO

Mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

Mingea Mondialului din Qatar: Al Rihla, zboară de nici n-o vezi!

Un oficial FIFA a așteptat finalul conferinței lui Infantino, apoi a luat cuvântul în Qatar: „Sunt gay! Am reflectat îndelung dacă să fac public sau nu acest lucru”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
Flavius12
Flavius12  •  20 Noiembrie 2022, 19:39

Am vazut nunti mai frumoase decat deschiderea asta

freddy
freddy  •  20 Noiembrie 2022, 18:51

Ce impresionant a fost pustiul acela fără picioare. Nu am găsit nimic despre el. Oare cine o fi? Care e povestea lui?

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Noiembrie 2022, 18:15

Ca și concept grafic, stadion seamănă cu cel al lui Sepsi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează