Ce echipe trimit cei mai mulți jucători la Mondialul din Qatar » Iau 3,27 milioane de euro doar pentru faza grupelor

Leon Goretzka, Jamal Musiala și Manuel Neuer, jucătorii lui Bayern Munchen, Foto: Instagram @manuelneuer
Leon Goretzka, Jamal Musiala și Manuel Neuer, jucătorii lui Bayern Munchen, Foto: Instagram @manuelneuer

Articol de - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022 15:02 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2022 15:34

Bayern Munchen, Barcelona și Manchester City dau cei mai mulți selecționabili la acest Campionat Mondial și primesc de la FIFA 10.220 de euro pentru fiecare zi bifată în Qatar plus o săptămână înaintea startului în competiție.

Cluburile își plătesc jucătorii pe perioada în care aceștia își reprezintă țările la Campionatul Mondial din Qatar, dar, la rându-le, primesc înapoi o sumă de bani de la FIFA ca indemnizație pentru fiecare zi cât participă la turneul final, la care se adaugă și o săptămână înaintea startului, pentru pregătirea competiției. 

Primele impresii de la Doha » Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde și un aer irespirabil: „Va fi un infern pentru fotbaliști!”
CM 2022
Primele impresii de la Doha » Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde și un aer irespirabil: „Va fi un infern pentru fotbaliști!”

FIFA a anunțat că pune la dispoziția echipelor câte 10.220 de euro de fiecare zi petrecută la Mondialul din Qatar, până la eliminarea din campionat, dar achită aceeași sumă de bani și pentru o săptămână de pregătire a competiției.

Trei cluburi iau 3,27 milioane de euro doar pentru faza grupelor la Campionatul Mondial din Qatar

Făcând calculul repartizării internaționalilor pe fiecare țară calificată la întrecerea care va debuta mâine și se încheia pe 18 decembrie, există cluburi care vor încasa o mică avere dacă reprezentativele lor ating fazele superioare la Campionatul Mondial. 

Trei dintre acestea trimit în zona Golfului câte 16 fotbaliști și dacă toți ar trece de faza grupelor ar lua 3,27 milioane de euro.

Ce echipe trimit cei mai mulți jucători la Mondialul din Qatar

Suma totală ar putea depăși binișor și 4 milioane de euro, dat fiind că jucătorii despre care vorbim fac parte din lotul favoritelor la titlul mondial. Concret, Bayern, Barcelona și Manchester City își împart supremația și revendică primul loc, în funcție de jocul rezultatelor. 

Campioana și liderul Bundesligi oferă nu mai puțin de șapte jucători echipei lui Hansi Flick: Neuer, Goretzka, Kimmich, Musiala, Thomas Müller, Gnabry și Sane. Următoarea națională alimentată de campionatul nemțesc este Franța, cu Lucas Hernandez, Pavard, Upamecano și Coman. Celelalte reprezentative sunt Țările de Jos (De Ligt), Canada (Davies), Croația (Stanisici), Camerun (Choupo-Moting) și Mazraoui (Maroc).

Șapte spanioli vin de la Barcelona

Tot șapte jucători trimiși la aceeași națională are Barcelona, Spania apelând la Eric García, Jordi Alba, Busquets, Gavi, Pedri, Ferran Torres și Ansu Fati. Olanda îi primește de la trupa blaugrana pe Frenkie de Jong și Depay, doi „stranieri” având și Franța: Kounde și Ousmane Dembele. Completează efectivul Raphinha (Brazilia), Araujo (Uruguay), Christensen.(Danemarca), Lewandowski (Polonia) și Ter Stegen (Germania).

Manchester City alimentează cele mai multe naționale: 9

Manchester City alimentează cele mai multe naționale (9). Stones, Walker, Phillips, Foden și Grealish sunt oamenii lui Southgate la naționala Angliei, trei portughezi, Cancelo, Rúben Dias și Bernardo Silva, iar doi au răspuns prezent Spaniei, Laporte și Rodri. 

Au mai primit telegrama convocării și Ederson (Brazilia), Julián Alvarez (Argentina), De Bruyne (Belgia), Akè.(Olanda), Gündoğan (Germania) și Akanji (Elveția). 

Real Madrid are 13 jucători convocați la loturile naționale

Nici Real Madrid nu stă rău, cu 13 „ambasadori”: Militao, Rodrygo și Vinicius (Brazilia), Camavinga, Tchouameni și Benzema (Franța), Carvajal și Asensio (Spania), Courtois și Eden Hazard (Belgia), Modric (Croația), Rudiger (Germania), Valverde (Uruguay). 

Premier League este un nesecat izvor de selecționabili pentru Qatar, Chelsea și Tottenham punând, la rându-le, pe liste câte 12 „stranieri”. Topul 10 mondial e încheiat de Juve, PSG și Ajax, cu câte 11 fotbaliști cu pașaport de Mondial.

VIDEO. Primele impresii de la Doha! Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde

Mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Incredibila poveste argentiniană! Doi jucători, chemați de urgență

Sadio Mane, salvat încă o dată de faimosul chirurg care l-a operat și pe Ianis Hagi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează