INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA

„Rusul” Lovren îi așteaptă pe Messi & Compania » La ultima confruntare s-a lăsat cu slogane fasciste și un mare scandal

Dejan Lovren, Croația // foto: Guliver/gettyimages
Dejan Lovren, Croația // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 12 decembrie 2022 14:21 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 16:19

În semifinalele Campionatului Mondial a ajuns un singur fotbalist care evoluează în Rusia, stoperul croat Dejan Lovren (33 de ani). Recent, jucătorul lui Zenit s-a declarat dezamăgit de faptul că rușii au fost interziși de FIFA la turneul din Qatar.

Dejan Lovren, ex-Liverpool, din 2020 la Zenit, este singurul fotbalist legitimat în Rusia care rămâne la Mondialul qatarez. Marți, 13 decembrie, o va înfrunta pe Argentina în semifinalele turneului.

Lovren este o figură controversată, s-a regăsit în centrul unui scandal la precedentul Campionat Mondial, desfășurat chiar în Rusia, iar în urmă cu două săptămâni s-a declarat dezamăgit că rușii au fost interziși de FIFA în competițiile internaționale, ca urmare a invaziei pe care au lansat-o în Ucraina.

Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic! Un titular argentinian s-a lăudat cu asta în fața colegilor de la echipa de club!”
ARGENTINA - CROAȚIA
Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic! Un titular argentinian s-a lăudat cu asta în fața colegilor de la echipa de club!”

Dejan Lovren, Croația: „Rusia trebuia primită la Campionatul Mondial”

„Sunt supărat că Rusia nu este la Campionatul Mondial. Am spus întotdeauna că sportul și politica trebuie separate. Rusia este o mare echipă națională și este păcat că nu este prezentă la Campionatul Mondial, la fel ca alte naționale și jucători mari, precum Italia și prietenul meu Mohamed Salah”, a opinat Lovren în finalul lui noiembrie.

Când jurnaliștii i-au amintit despre invazia Ucrainei, fotbalistul croat a spus că „Rusia trebuia primită chiar și așa la Campionatul Mondial”.

Rusia ar fi trebuit să joace barajul european pentru Mondial, dar meciul pe care urma să-l joace cu Polonia a fost suspendat.

Provocare fascistă împotriva Argentinei în 2018

Spaniolii de la Marca amintesc, în materialul în care îl numesc pe Lovren „rus”, de scandalul de la Campionatul Mondial din 2018, cu Dejan în prim-plan, în urma meciului din grupe între Croația și Argentina, scor 3-0.

Atunci, Lovren a cântat în vestiar piesa „Bojna Cavoglave”, care conține sloganul „Za dom spremni” (în traducere, „Pentru patrie, pregătiți-vă!”). Acesta este supranumit „cuvântul de ordine” al sângeroasei grupări care a protejat regimul fascist al lui Ante Pavelic, Ustaše.

Lovren a semnat în august 2020 cu Zenit, după 6 ani petrecuți la Liverpool. La naționala Croației are 77 de meciuri și 5 goluri.

Mai multe știri despre Argentina - Croația:

Luka Modric dezvăluie secretul Croației cu Argentina: „Avem ADN-ul Realului”

Etern! Imagini rare cu Luka Modric în Ghencea, la meciul cu România din 2009 » Remarcabil: e singurul „supraviețuitor” de atunci

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  12 Decembrie 2022, 18:50

De la un ciomagar precum Lovren nu ne putem astepta la altceva! In acea echipa singurul care merita un respect nedisimulat este Modric , care e si cel mai valoros!

666piturca
666piturca  •  12 Decembrie 2022, 16:48

Pfui, si nici freza nu e asa aranjata, Instgramu’ e practic lasat de izbeliste, pfff. LOvren, ne pare rau baiatule, nu ai cum sa intri din minutul 1.

JimBeam40
JimBeam40  •  12 Decembrie 2022, 16:46

astea s mai degraba gainarii specifice unei echipe mici

Vezi toate comentariile (3)
Comentează