INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2

EXCLUSIV // VIDEO „S-au crezut deja campioni” » Entuziasm general în rândul studenților arabi de la București: GSP a mers în mijlocul lor după victoria istorică a Arabiei Saudite cu Argentina

Sirieni sau irakieni au urmărit cot la cot astăzi triumful istoric al Arabiei Saudite cu Argentina, 2-1
Sirieni sau irakieni au urmărit cot la cot astăzi triumful istoric al Arabiei Saudite cu Argentina, 2-1

Articol de , , - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 20:11 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 06:23

Un restaurant cu specific oriental din centrul Bucureștiului a devenit, pe durata Mondialului, locul preferat de întâlnire al studenților de origine arabă de la Facultatea de Medicină. Sirieni sau irakieni au urmărit cot la cot astăzi triumful istoric al Arabiei Saudite cu Argentina, 2-1.

Chiar dacă țările lor nu participă la turneul final din Qatar, ambele eșuând în calificările asiatice, sirianul Mouaz și prietenul său irakian, Hussain, și-au ales o altă mare favorită la Campionatul Mondial. E vorba, desigur, de Arabia Saudită, selecționata care tocmai ce a furnizat una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale, victoria de muzeu cu Argentina lui Messi.

Ce se întâmplă acum în Argentina, după eșecul istoric al „pumelor” cu Arabia Saudită: „Inclusiv jurnaliștii spun asta”
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Ce se întâmplă acum în Argentina, după eșecul istoric al „pumelor” cu Arabia Saudită: „Inclusiv jurnaliștii spun asta”

„Susținem orice echipă arabă de la Mondial”

„Susținem orice echipă arabă de la Mondial”, le-au transmis ei reporterilor GSP.ro, veniți la restaurantul respectiv din Capitală pentru o scurtă „călătorie” în cultura și tradițiile arabe, dar și pentru a vedea cum s-a trăit acolo succesul „șoimilor” în fața naționalei albiceleste. 

Localul, poziționat foarte aproape de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, își întâmpină oaspeții cu un decor autentic oriental: pereții sunt pictați cu diverse simboluri specifice acelei părți de lume. La masă, în aceeași notă, se servește ceai arăbesc, iar tinerii plimbă de la unul la celălalt o narghilea din care fumează cu poftă. Toți au urmărit succesul memorabil al Arabiei Saudite, iar entuziasmul li se citește în privire. 

„Argentinienii s-au crezut deja campioni”

„Meciul cu Argentina a fost incredibil, iar Arabia Saudită a jucat foarte bine și a meritat pe deplin victoria. Argentina a abordat meciul cu o mentalitate greșită. S-au crezut deja campioni. A fost o surpriză pentru toată lumea, în special pentru noi, cei din zona arabă”, spune mândru Hussain, completat de amicul său, cel care poartă în jurul umerilor un drapel al Siriei. 

„Noi nu suntem din Arabia Saudită, dar ținem cu toate echipele arabe angrenate în această competiție. Este o victorie unică și sper ca Arabia Saudită să treacă de grupe”.

„Toată lumea se concentrează doar pe lucrurile negative întâmplate în Qatar”

Discuția merge apoi într-o zonă sensibilă. Hussain, cel mai vocal dintre cei prezenți, consideră că Occidentul a tratat cu mult prea multă ositilitate Qatarul. Nici intervenția reporterului GSP, care-i amintește de miile de morți de pe șantierele din Doha, nu-i domolește discursul.

„Suntem mândri că am adus lumea [fotbalului] în Orientul Mijlociu. Să fiu sincer, Qatar a făcut tot posibilul ca această Cupă Mondială să fie cea mai bună din istorie. Am observat că toată media se concentrează doar pe lucrurile negative întâmplate în Qatar. 

Ai atins un punct important cu drepturile omului și morții de pe șantiere. Foarte multe țări din Orient își trimit oamenii să lucreze în Qatar. Sunt muncitori cu salarii mici, dar țara a încercat să îmbunătățească condițiile acestora de muncă. 

Ieri am citit un articol în arabă despre cum se încearcă îmbunătățirea vieții muncitorilor în Qatar, în acest moment se întâmplă acest lucru. Este un lucru frumos, au văzut greșelile, iar acum încearcă să repare asta”, spune irakianul Hussain, care a locuit o perioadă și în Finlanda. 

Citește și alte știri despre meciul Argentina - Arabia Saudită 1-2:

Comentatorul arab s-a dezlănțuit după supergolul din Argentina - Arabia Saudită » Reacție genială în direct

Marcatorii Arabiei Saudite care au năucit Argentina, antrenați de 3 români! Povești colosale aflate de GSP: „Vezi să nu te mănânce leopardul cu totul!”

Șumudică jubilează după ce foștii săi jucători au reușit primul șoc de la Mondial: „Asta înseamnă Arabia Saudită”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  23 Noiembrie 2022, 14:52

la o buda turceasca de ce nu va duceti, sa luati cateva opinii avizate?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează