Avea 600.000 € în saci! Vicepreședinta Parlamentului European, arestată pentru corupție: ar fi primit bani de la organizatorii Mondialului

Eva Kaili, politiciana arestată FOTO Imago
Eva Kaili, politiciana arestată FOTO Imago

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 18:42 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 18:49

Grecoaica Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles, suspectată de corupție. Ar fi primit bani de la reprezentanți ai Qatarului

Qatargate continuă. Weekendul trecut, șase persoane au fost arestate la Bruxelles într-o anchetă de proporții a poliției și procuraturii belgiene, care suspectează acte de corupție la Parlamentul European legate de Qatar. Membri ai PE ar fi primit bani de la reprezentanți ai statului arab, gazda CM 2022, pentru a influența discuțiile politice în interiorul UE.

Alți 150.000 € ascunși sub patul bebelușului

Autoritățile belgiene nu au făcut public niciun nume, dar surse judiciare au dezvăluit pentru AFP că printre cei reținuți se află și politiciana elenă Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European.

Și presa greacă a confirmat. Kaili, 44 de ani, este în spatele gratiilor. În casa ei, polițiștii au descoperit 600.000 de euro cash ținuți în saci și alți 150.000 € ascunși sub pătuțul bebelușului în vârstă de 10 luni. Au fost confiscate computere și telefoane mobile.

"Spălare de bani"

"Persoanele arestate sunt acuzate de asociere la organizație criminală, spălare de bani și corupție", a comunicat procurorul federal.

Prima măsură împotriva Evei Kaili, retragerea funcției de vicepreședinte PE și înghețarea conturilor. Jurnaliștii greci susțin că, în mod normal, beneficiază de imunitate ca membru PE. Dar își poate pierde imunitatea dacă e prinsă în flagrant.

Kaili, membră a partidului socialist elen PASOK, a fost aleasă în 2009 în parlamentul de la Atena și era din 2014 la Parlamentul European, din ianuarie 2022 vicepreședinte. 

Pe cine mizează Ronaldo la Mondial, după eliminarea Braziliei: „Ea e principala favorită”
CM 2022
Pe cine mizează Ronaldo la Mondial, după eliminarea Braziliei: „Ea e principala favorită”
Un fost selecționer avertizează Croația: „Argentina încă nu și-a atins potențialul. Dar cred că o va face în semifinale”
ARGENTINA - CROAȚIA
Un fost selecționer avertizează Croația: „Argentina încă nu și-a atins potențialul. Dar cred că o va face în semifinale”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Sofa_King
Sofa_King  •  14 Decembrie 2022, 13:33

O fi fost bani de la matusa Tamaraspolus.

mishu_74
mishu_74  •  13 Decembrie 2022, 19:28
Postat de ionescugeorge77 pe 12 Decembrie 2022, 19:47

...poate erau banii stransi de ea pentru zile negre ...sau i a luat cu imprumut ...cu ce ajuta ea qataru ?...cu vorbe ?

si io zic ca nu se murdaresc astia din PE cu asa sume mici. o bagatela 600k de euroi. stai sa iasa sumele pentru Pfizer si apoi mai vorbim, n-are rost sa ne-nflacaram de pe-acum.

.Caravela
.Caravela  •  12 Decembrie 2022, 22:53

Cum dovedesc aia ca sunt bani de la qatarezi? Care e flagrantul, ca i-au gasit bani in casa? Un fleac pt functia ei. Unii politicieni din Romania au cate 14 case si sute de saci.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează