INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

Interzis la finală! Motivul pentru care FIFA l-a blocat: „Au fost griji legate de prezența sa!”

Anthony Taylor. Foto: Imago
Anthony Taylor. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 10:01 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 10:49

Englezul Anthony Taylor, unul dintre cei mai apreciați arbitri internaționali, nu a fost luat în calcul de FIFA pentru a conduce finala Campionatului Mondial, Argentina - Franța, din cauza naționalității sale.

FIFA l-a delegat pe polonezul Szymon Marciniak la centru în finala Campionatului Mondial, Argentina - Franța, programată astăzi, de la ora 17:00.

Printre arbitrii care sperau să primească onoarea de a conduce cel mai important meci din fotbal se numără și englezul Anthony Taylor. Numai că acesta nici măcar nu a fost luat în calcul de FIFA, după cum relatează The Times.

Dincolo de imaginație » Motivul pentru care milioane de bengalezi ies în stradă pentru Argentina lui Messi! Imaginile sunt fabuloase
CM 2022
Dincolo de imaginație » Motivul pentru care milioane de bengalezi ies în stradă pentru Argentina lui Messi! Imaginile sunt fabuloase

De ce nu a fost luat în calcul Anthony Taylor pentru a arbitra finala Argentina - Franța

Motivul? Naționalitatea lui. Au existat „îngrijorări legate de prezența unui arbitru englez la un meci al Argentinei”.

Totul se trage de la Războiul Falkland, care a avut loc în 1982, un conflict militar între Argentina și Marea Britanie pentru două teritorii britanice, Insulele Falkland și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud, încheiat după 74 de zile, odată cu capitularea argentinienilor.

Interzis la finală! Motivul pentru care FIFA l-a blocat: „Au fost griji legate de prezența sa!”

Relația dintre două țări a fost tensionată ca urmare a acelui război, iar FIFA a considerat că delegarea unui arbitru englez la un meci al Argentinei nu ar fi inspirată. Că ar putea să „dilueze neutralitatea jocului”.

Mai ales că jucătorii argentinieni au trezit la viață această rivalitate după victoria din semifinale cu Croația, 3-0, când au cântat melodii împotriva englezilor, cu trimitere către război.

Unul dintre versurile recitate de argentinieni: „Englezi nenorociți în Insulele Falkland, nu pot uita”.

Anthony Taylor a condus două meciuri la Mondialul din Qatar, Coreea de Sud - Ghana 2-3 și Croația - Belgia 0-0, ambele în faza grupelor.

Mai multe știri despre Argentina - Franța:

„De ce nu are Argentina jucători negri la Cupa Mondială?”. O analiză provocatoare Washington Post a declanșat reacții zgomotoase în întreaga lume

Supriza uriașă pregătită de Deschamps: un titular de bază ar urma să iasă din echipa de start la finala Franței cu Argentina

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rottwailer
rottwailer  •  18 Decembrie 2022, 11:16

Puteau sa-l delege pe Kovacs!

stefanr
stefanr  •  18 Decembrie 2022, 10:58

Da fix de-aia nu l-au delegat. Tot de-aia nu l-au delegat la nici un meci din optimi, sferturi sau semifinale. Nu pt ca au considerat ca nu are valoarea necesara pt fazele respective...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează