INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  COTE DE PIAȚĂ

Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar

Gonçalo Ramos / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gonçalo Ramos / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 12:45 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 14:34

Prestigioasa publicație Marca a întocmit o listă a fotbaliștilor care-și vor multiplica serios cota de piață ca urmare a prestațiilor avute la Campionatul Mondial din Qatar.

Jurnaliștii spanioli au nominalizat câțiva dintre jucătorii mai puțin cunoscuți care au avut evoluții apreciate la turneul final din Qatar. Printre ei se numără nume precum Gonçalo Ramos, noul „vrăjitor” al Portugaliei, argentinianul Enzo Fernández sau senzația batavă Cody Gakpo.

Strigătul de nemulțumire al lui Kaka: „În Brazilia, Ronaldo e doar un grăsan care merge pe stradă!”
BRAZILIA
Strigătul de nemulțumire al lui Kaka: „În Brazilia, Ronaldo e doar un grăsan care merge pe stradă!”

Gonçalo Ramos (Portugalia)

  • Goncalo Ramos, atacantul de la Benfica în vârstă de 21 de ani, a reușit trei goluri și un assist la debutul ca titular pentru Portugalia, la 6-1 cu Elveția, ce nu se mai întâmplase la un turneu final din 1934;
  • La 13 ani, Goncalo a ajuns la Seixal, academia de juniori a Benficăi. Venea de la Olhanense, un club micuț din Olhão, Algarve, în sudul țării. Este fiul lui Marco Ramos, fost fotbalist la Farense;
  • Debutul ca titular la națională, pe 6 decembrie 2022, la 6-1 cu Elveția, în „optimile” Mondialului. Primul gol, de bombardier (în minutul 17), a rupt plasa aproape. Al doilea, de vârf autentic, deviere din 6 metri, printre picioarele portarului. Al treilea, de mare rafinament, „scăriță” de efect peste Sommer. I se spune „O Feiticeiro”. „Vrăjitorul”. Povestea pe larg a lui Gonçalo Ramos e AICI!
  • 24 de milioane de euro este cota lui Ramos, potrivit transfermarkt.de. Benfica speră să-l vândă cu minimum 60 de milioane. 

Cody Gakpo (Țările de Jos)

  • Atacantul lui PSV Eindhoven a devenit primul fotbalist olandez care a marcat în toate meciurile din grupă.
  • Atacantul de 23 de ani de la PSV Eindoven, cotat de Transfermarkt la 45 de milioane de euro, e curtat tot mai insistent de Manchester United, mai ales după ce a intrat definitiv în istoria naționalei Olandei. 
  • Mai mult, Gakpo a devenit al doilea fotbalist din istoria Cupei Mondiale, după legendarul atacant italian Alessandro Altobelli, care a deschis scorul în cele trei jocuri din grupă
Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar
Cody Gakpo / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Enzo Fernández (Argentina)

  • Enzo Fernandez (21 de ani), mijlocașul argentinian de la Benfica, este pe lista de transferuri a lui Real Madrid. El e cel care a înscris un supergol pentru „pume” în victoria vitală cu Mexic din grupe, 2-0. 
  • Pentru Benfica, el a bifat 25 de meciuri în toate competițiile, marcând 3 goluri. Enzo Fernandez a sosit în Portugalia în vară, când era transferat de Benfica de la River Plate, pentru 12 milioane de euro
  • Este cotat la 35 de milioane de euro pe Transfermarkt, în timp ce Bellingham este evaluat la 100 de milioane de euro. Diferența de cote dintre cei doi ar putea fi decisivă în transferul la Real Madrid.
Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar
Enzo Fernandez, sărbătorind alături de Leo Messi / Sursă foto: Imago Images

Cho Gue-Sung (Coreea de Sud)

  • Cho Gue-Sung (24 de ani), atacantul sud-coreean de la Jeonbuk, a evoluat în toate partidele asiaticilor de la Mondial. A înscris o „dublă” în fața Ghanei, numărându-se printre cei mai apreciați fotbaliști din naționala țării sale. E cotat în prezent doar la 1,4 milioane de euro
  • Evoluțiile de la Mondial l-au „catapultat” spre celebritate: de la 20.000 de urmăritori pe Instagram, a ajuns la peste 2,7 milioane după golurile înscrise în fața Ghanei.

Harry Souttar (Australia)

  • Harry Souttar, fundșul central al „cangurilor”, a fost liderul defensivei australiene. Naționala de la Antipozi, una dintre surprizele Mondialului, a ajuns până în faza „optimilor”, fundașul lui Stoke City fiind unul dintre cei mai importanți jucători din naționala lui Graham Arnold. Conform Marca, acesta va face mai mult ca sigur pasul către o formație din Premier League în această iarnă, Everton și Wolverhampton intrând deja pe fir pentru transferul lui Soutter. Suma de transfer? Cel puțin 20 de milioane de euro. 

Josko Gvardiol (Croația)

  • 90 de milioane de euro este oferta pe care Real Madrid urmează să o facă pentru Josko Gvardiol, fundașul central croat de la RB Leipzig. 
  • Gvardiol, 20 de ani, jucător cu 16 meciuri pentru naționala Croației, a fost cumpărat de RB Leipzig în iulie 2021 pentru 18,8 milioane de euro. El a mai jucat la nivel de seniori doar pentru Dinamo Zagreb. Gvardiol este fundașul din TOP 5 campionate ale Europei cu cele mai multe driblinguri reușite în sezonul 2021/2022, potrivit Squawka.
Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar
Josko Gvardiol / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Hassan Tambakti (Arabia Saudită)

  • Fundașul central saudit de 23 de ani e cotat la un milion de euro, evoluează în campionatul intern, pentru Al-Shabab, dar s-a remarcat prin modul în care l-a anihilat pe Lautaro Martinez în victoria-reper a saudiților din grupe, 2-1. „Are niște caracteristici incredibile: este foarte rapid și foarte calm cu mingea la picior, are o rază de pase de 30-40 de metri”, a spus, conform sursei citate, fostul său antrenor, Carlos Inarejos.

Aïssa Laïdouni (Tunisia)

  • 4 milioane de euro este cota lui Aissa Laidouni potrivit Transfermarkt;
  • Aissa Laidouni a fost adus la FC Voluntari în iulie 2018, de la echipa secundă a lui Angers. A bifat 56 de meciuri pentru gruparea ilfoveană, fiind vândut în august 2020 la Ferencvaros, cu 600.000 de euro.
  • Aissa Laidouni, în prezent sub contract cu maghiarii de la Ferencvaros, a fost printre cei mai buni oameni ai tunisienilor la Mondial. Prestațiile acestuia au fost remarcate de Ze Roberto, fosta glorie a fotbalului brazilian, în prezent oficial al clubului Palmeiras. „Dacă un antrenor a văzut acest meci și echipa lui are nevoie de un mijlocaș defensiv, atunci l-a găsit! Laidouni este un fotbalist versatil și poate juca orice rol în linia mediană”, a transmis Ze Roberto, potrivit Nemzeti.
  • Și jurnaliștii de la L'Equipe au remarcat prestația fostului mijlocaș de la FC Voluntari: „Laidouni și vitejii lui. Fotbalist complet, care plutește în campionatul maghiar, fostul jucător al lui Angers are, la cei 25 de ani ai săi, un Mondial și o perspectivă frumoasă în față.
Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar
Aïssa Laïdouni / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Vanja Milinkovic-Savic (Serbia)

  • Serbia e una dintre dezamăgirile de la Campionatul Mondial, însă unul dintre fotbaliștii care au ținut stindardul sus a fost goalkeeper-ul Vanja Milinkovic-Savic, fratele mult mai cunoscutuluui Sergej Milinkovic-Savic. Goalkeeper-ul italienilor de la Torino s-a clasat pe locul secund într-un top al paradelor în faza grupelor, cu 16, fiind depășit doar de Wojciech Szczesny (21). Cotat de Transfermarkt la 2,5 milioane de euro, n-ar fi exclus ca portarului să i se ofere în perioada următoare un nou angajament, mult mai atractiv din punct de vedere financiar. 

Jean-Charles Castelletto (Camerun)

  • Jean-Charles Castelletto, fundașul celor de la Nantes, se numără printre remarcații Camerunului. Africanii au acumulat 4 puncte într-o grupă cu Elveția, Serbia și Brazilia, iar apărătorul de 27 de ani s-a numărat printre cei mai constanți fotbalilști, marcând în partida dramatică în fața Serbiei, 3-3. Castelletto e cotat la 4 milioane de euro pe Transfermarkt.

Luis Chávez (Mexic)

  • Mijlocașul defensiv al lui Pachuca e cotat la 6,5 milioane de euro, iar siguranța de care a dat dovadă în cele trei meciuri ale Mexicului din Mondial i-ar putea aduce acestuia un transfer în Europa. Golul său reușit în fața Arabiei Saudite din lovitură liberă e considerat unul dintre cele mai spectaculoase de la acest turneu final.

Ko Itakura (Japonia)

  • Japonia a tulburat serios apele în grupa Spaniei și Germaniei, pe care niponii le-au învins într-o manieră entuziasmantă, revenind de fiecare dată de la 0-1. Ko Itakura a fost o piesă exponențială în angrenajul japonezilor. Fundașul central de 25 de ani e legitimat în Germania, la Borussia Mönchengladbach, și are o cotă de 7,5 milioane de euro.
  • Marca îl descrie drept fundașul „care a oferit cea mai mare regularitate” Japoniei pe durata partidelor jucate la Mondial. A ratat însă partida cu Croația din „sferturi”, din cauza cartonașelor galbene încasate în grupe.

Antonee Robinson (Statele Unite)

  • Antonee Robinson, fundașul stânga al lui Fulham, face parte din cea mai bună generație a americanilor din ultima perioadă. „Yankeii” au demonstrat-o din plin și în Qatar, unde au ajuns până în „optimi”, opriți acolo de Țările de Jos. Robinson, cotat la 10 milioane de euro, s-ar afla în atenția lui Inter și Newcastle, scrie sursa citată.

Tyler Adams (Statele Unite)

  • Un alt american care a lăsat o impresie pozitivă la Campionatul Mondial a fost Tyler Adams, mijlocașul defensiv de 23 de ani al lui Leeds. Integralist în cele 4 partide ale Statelor Unite, Adams a fost punctul fix de la jumătatea terenului, demonstrând încă o dată de ce marile puteri din Anglia îl au în vizor. Vara acesta, Leeds i-a plătit 17 milioane de euro lui Leipzig în schimbul serviciilor lui Adams.

Azzedine Ounahi (Maroc)

  • E titular incontestabil în naționala care a luat prin suprindere pe toată lumea la Campionatul Mondial din Qatar, iar cerul e limita pentru fundașul lui Angers, cotat la 3,5 milioane de euro. 
  • Luis Enrique, fostul selecționer al Spaniei, s-a înclinat în fața lui Ounahi: „Doamne?! De unde a venit băiatul ăsta? Joacă foarte bine și nu s-a oprit din alergat”. Cifrele îi dau dreptate lui Enrique: mijlocașul defensiv marocan a fost jucătorul cu cei mai mulți kilometri alergați în meciul cu ibericii, 14,71.

Sofyan Amrabat (Maroc)

  • Duetul marocan Ziyech - Amrabat a propulsat Marocul până în „sferturile” Campionatului Mondial, o performanță fără precedent în istora africanilor. La 26 de ani, Amrabat are o cotă de piață de 10 milioane de euro, însă mijlocașul defensiv al Fiorentinei și-ar putea schimba cât de curând echipa după evoluțiile sale din Qatar.
Fotbaliștii care își multiplică prețul după Campionatul Mondial » 17 nume interesante care au atras atenția în Qatar
Sofyan Amrabat / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Mohamed Kudus (Ghana)

  • Mijlocașul ofensiv al lui Ajax, care are deja o cotă importantă pe Transfermarkt - 15 milioane de euro - a fost „motorul” Ghanei în faza grupelor. Cu o dublă de efect în fața Coreei de Sud, Kudus a atras atenția marilor puteri. „Îl văd jucând la un club de top precum Real Madrid sau Barcelona”, l-a descris compatriotul Inaki Williams

VIDEO Corespondență GSP din Qatar / Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square” în mijlocul lumii arabe

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Scandal în cantonamentul Portugaliei! » Furios pe selecționer, Cristiano Ronaldo a amenințat că pleacă de la Mondial

Răspuns halucinant al directorului qatarian al Mondialului după moartea unui muncitor: „Vreți să discutăm despre asta? E ciudat!”

EXCLUSIV Fotbalistul din Superligă care i-a fost adversar portarului-erou de la Mondial: „Știam că e uimitor! Penalty-urile sunt punctul lui forte”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  09 Decembrie 2022, 19:02
Postat de komosikus pe 09 Decembrie 2022, 16:05

Pai si Tavi al nostru si-a multiplicat valoarea. Face zeci de milioane. Am citit eu tot aici.

nu vorbim de tavi...cei care fac glumele astea cu cei de la fcsb la orice articol sunt ca cei care la orice articol trebuie sa mentioneze cuvintele: orc, rusia si putin...aici e vorba de altceva man

komosikus
komosikus  •  09 Decembrie 2022, 16:05

Pai si Tavi al nostru si-a multiplicat valoarea. Face zeci de milioane. Am citit eu tot aici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează