INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)

VIDEO + FOTO Gică Popescu și Răducioiu au taxat dur gestul cu tentă obscenă de pe podiumul finalei CM: „Rușinos! După o prestație fabuloasă, să faci așa ceva...”

Argentinianul Emiliano Martinez (30 de ani) a fost desemnat cel mai bun portar al Campionatului Mondial și a fost protagonistul unui gest deplasat, cu tentă obscenă. +43   FOTO
Argentinianul Emiliano Martinez (30 de ani) a fost desemnat cel mai bun portar al Campionatului Mondial și a fost protagonistul unui gest deplasat, cu tentă obscenă.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 23:54 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 11:09

Argentinianul Emiliano Martinez (30 de ani) a fost desemnat cel mai bun portar al Campionatului Mondial, dar a fost protagonistul unui gest deplasat, cu tentă obscenă, la premiere. Momentul a fost taxat de Gică Popescu și de Florin Răducioiu.

Martinez, portarul celor de la Aston Villa, a făcut un turneu magnific. Inclusiv în marea finală a avut o contribuție majoră, blocând penalty-ul executat de Kingsley Coman

Cunoscut drept un rebel, „Dibu” Martinez a comis-o în timpul festivității de premiere. A primit mănușa simbolică destinată celui mai bun goalkeeper al turneului, apoi a făcut un gest obscen. 

Momentul controversat cu Emiliano Martinez
+39 FOTO

Gică Popescu și Florin Răducioiu îl taxează pe Martinez: „Gest golănesc!”

Prezenți la „Fotbal Show”, emisiunea produsă în parteneriat de Gazeta Sporturilor și de Prima Sport, foștii internaționali Gică Popescu și Florin Răducioiu s-au declarat siderați de gestul lui Martinez. 

„Eu am crezut că face către cineva acest gest, dar nu știu către cine. Am rămas consternat două secunde. E un gest rușinos pentru cel mai bun portar al turneului final. După o prestație fabuloasă, să ai acest gest... la finala Campionatului Mondial se uită copii, se uită doamne. E un gest golănesc!”, a punctat Gică Popescu.

Și Florin Răducioiu a caracterizat în termeni duri momentul: „E inadmisibil, rușinos din punctul meu de vedere. El încearcă să facă o glumă după, dar... e reprobabil, din păcate pentru el”.

„Dibu” Martinez, în lacrimi la interviuri

Intervievat de un post local din Argentina după finală, „Dibu” Martinez și-a găsit cu greu cuvintele printre lacrimi.

A fost un meci în care am suferit mult, chiar dacă am deținut controlul. Ei au revenit și au pus presiune. Naționala noastră este predestinată să sufere. Am visat de mic la acest trofeu. Nu am cuvinte să pot descrie ce simt acum. 

Am fost foarte calm la începutul seriei de penalty-uri, le-am zis și colegilor să rămână concentrați. Dedic această victorie familie mele. Au trecut prin multe, eu provin dintr-o regiune extrem de umilă. Am plecat de mic în Anglia pentru a-mi face un rost. Victoria asta înseamnă totul!
- Emiliano Martinez

VIDEO Budescu a făcut show în restaurant, în timpul finalei Mondialului » A dat tonul scandărilor

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

De la Beckham la Ronaldo » Legendele fotbalului îl aplaudă pe Messi: „Acest nenorocit de Mondial te-a vrut pe tine, nenorocitul ăsta de fotbal te iubește pe tine!”

Dezgustat de cum a apărut Messi la festivitatea de premiere de la CM: „Poza istoriei în fantomă? Maradona n-ar fi acceptat așa ceva!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
adrian_vladut
adrian_vladut  •  19 Decembrie 2022, 16:26

O echipa fara onoare și bun-simț, începând cu "eroul" Argentinei, Messi, care a simulat faulturi pentru a obține penalty și terminând cu *** de portar

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexiosas
alexiosas  •  19 Decembrie 2022, 11:00
Postat de granjan pe 19 Decembrie 2022, 10:35

Gestul a fost unul de mârlan, și nu putem să-l scuzăm sub nicio formă, indiferent de câte whataboutisme v-ați gândi să scrieți pe aici. V-ați gândit că la finala asta se uită și copii? poate chiar ăia care se uită la ”transexuali cum se dezbraca” sau la filme cu Micutzu? Să fim serioși, dacă dvs. nu știți să vă educați copii sau nu vă puteți adapta sau disocia de noile cerințe ale societății, nu este de vină nimeni altcineva decât dvs.

esti imoral de moral,dar nu ma pot astepta la nimic de la "profetii" astia noi

granjan
granjan  •  19 Decembrie 2022, 10:35
Postat de alexiosas pe 19 Decembrie 2022, 08:25

plini de morala astia 2,ca si "campioana morala" .....intr-o lume in care copiii se uita la transexuali cum se dezbraca,iar bibliotecile scolare vor avea carti cu ei iar la noi salile de cinema sunt pline cu copii la filmele lui Micutzu si Mirciulica

Gestul a fost unul de mârlan, și nu putem să-l scuzăm sub nicio formă, indiferent de câte whataboutisme v-ați gândi să scrieți pe aici. V-ați gândit că la finala asta se uită și copii? poate chiar ăia care se uită la ”transexuali cum se dezbraca” sau la filme cu Micutzu? Să fim serioși, dacă dvs. nu știți să vă educați copii sau nu vă puteți adapta sau disocia de noile cerințe ale societății, nu este de vină nimeni altcineva decât dvs.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează