INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - MAROC 2-1

Pepita lui Dalici » Stoperul cel mai bun al Croației de la Campionatul Mondial e curtat de Real Madrid

Gvardiol, cu medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial // Foto: Imago
Gvardiol, cu medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 11:19 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 19:17

Josko Gvardiol, 20 de ani, autorul primului gol contra marocanilor, a fost ales cel mai bun jucător al Vatreni la turneul final. Valoarea lui aproape s-a dublat în ultimul an.

Croația s-a consolat cu medaliile de bronz la Mondialul din Qatar, unde a învins Marocul în finala mică. După 0-0 în grupe, selecționata lui Dalici a prins podiumul, în dauna trupei africane a lui Regragui, cu două goluri foarte frumoase. 

Primul dintre ele l-a marcat Josko Gvardiol, pe care „Sportske Novosti” l-a ales cel mai bun jucător al trupei lui Dalici la CM 2022. Potrivit notelor acordate de jurnalul croat, JG a avut o medie de 6,86, depășindu-i pe Kovačici, Livakovici și căpitanul Modrici (6,71) și pe Perišici (6,57), toți evoluând în toate cele 7 meciuri ale turneului final.

EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța

Gvardiol face acum 60 de milioane

Fundașui central al lui RB Leipzig n-a ratat niciun minut în Qatar, făcând pereche în finala mică cu Šutalo. A fost probabil cea mai bună prestație a jucătorului de doar 20 de ani la CM. Asta și pentru că a apărut la finalizare, marcând din plonjon în minutul 7, după o fază fixă și o pasă, tot cu capul, a lui Perišici. Omul cu mască a impresionat pe toată lumea și sigur va primi oferte în 2023.

Nemții l-au cumpărat cu 18,6 milioane de euro în vara lui 2021 și acum valoarea lui a „explodat”, conform Transfermarkt.de, la 60 de milioane. S-a scris deja că un club foarte mare, Real Madrid, ar fi gata să facă o ofertă de 90 de milioane de euro pentru Gvardiol.

„Gvardiol a strălucit cu Belgia”

„A fost doar un spectator la Mondialul din Rusia, iar acum a devenit cel mai valoros croat de la turneul final. La deschidere, cu Maroc, a fost cel mai bun alături de Modrici și Lovren. Dar cea mai apreciată evoluție a avut-o în remiza cu Belgia (0-0), pe care a trimis-o acasă din grupe și a șocat-o cu intervențiile sale precise din defensivă", a comentat tot Sportske Novosti. 

Cu Japonia, Perišici și Livakovici i-au luat fața cu evoluțiile lor super, iar contra Braziliei au strălucit Juranovici, Modrici, Brozovici, Kovačici și Perišici. Apărarea lui Josko a primit doar un gol cu Japonia și Brazilia, calificându-se la lovituri de departajare. Doar în semifinale, Gvardiol, probabil cel mai remarcat stoper al CM 2022, nu a avut ce face contra Argentinei.

19selecții și două goluri are Gvardilol la naționala Croației, pentru care la acest turneu final a bifat 690 de minute și un gol

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial de Fotbal:

Și Hakimi a izbucnit după finala mică a Mondialului! S-a luat de arbitru și de Gianni Infantino: „FIFA a vrut să ștergem imaginile”

Interzis la finală! Motivul pentru care FIFA l-a blocat: „Au fost griji legate de prezența sa!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează