FOTO Argentina lui Messi câștigă grupa C de la Campionatul Mondial » Desfășurare incredibilă în lupta pentru locul secund: un gol a decis totul!

Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial +14   FOTO
Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial

Articol de , , , - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 23:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 23:38

Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial. Europenii au profitat de rezultatul din Arabia Saudită - Mexic, scor 1-2, și s-au calificat în „optimi”. 

  • Argentina a câștigat grupa C și va juca în „optimi” împotriva Australiei, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19:00
  • Polonia, ocupanta poziției secunde în grupa C, va înfrunta Franța în faza următoare, duminică, 4 decembrie, de la ora 19:00
  • Timp de o jumătate de oră, calificarea a fost decisă de criteriul fair-play. Polonia era avantajată și în acel moment, mai puține galbene decât mexicanii.
  • Remus Răureanu, trimis special GSP la Campionatul Mondial din Qatar, a fost prezent la Polonia - Argentina și a transmis cele mai importante informații de la fața locului.

FINAL » Polonia - Argentina 0-2

Argentina nu i-a dat nicio șansă Poloniei, un 2-0 clar, chiar dacă Messi a ratat un penalty în prima repriză. Leo și marea alb-albastră, în ”optimi” de pe primul loc. Lewandowski și roș-albii au sărbătorit la sfârșit. Golul saudiților i-a calificat și pe ei.

Ce meci la Doha! Messi și toți argentinienii, strânși în Qatar sau acasă, cu sufletul alături de naționala albiceleste, sperau ca acest ultim joc din grupă, contra Poloniei lui Lewandowski, să fie doar o luptă pentru locul 1, dar a fost o luptă pentru supraviețuire.

Incredibil! Mexic, la un singur gol de calificarea în „optimile” CM » Cum a variat situația echipelor calificate în grupa C
GRUPA C
Incredibil! Mexic, la un singur gol de calificarea în „optimile” CM » Cum a variat situația echipelor calificate în grupa C

O victorie îi califica pe alb-albaștri de pe prima poziție, un egal le putea oferi maximum locul 2. Și o "optime" incendiară, cu Franța. Totuși, la remiză exista riscul să fie trimiși acasă, depinzând de cealaltă partidă, Arabia Saudită - Mexic.

Pe stadion, pe ineditul 974 realizat din containere, polonezii cântau cât puteau de tare imnul. Lewa, căpitanul, avea lacrimi în ochi, ca la precedenta întâlnire, cu saudiții. Fanii roș-albilor păreau în transă, cu ochii închiși. La fel, sud-americanii. Și Leo cânta, dar Scaloni îl depășea cu mult. Selecționerul urla.

La centrul terenului, Danny Makkelie i-a chemat pe cei doi căpitani, Messi și Lewandowski. O îmbrățișare rapidă, protocolară, deși unul e legenda Barcelonei, însă acum joacă la PSG, iar celălalt e actualul golgheter blaugrana.

0-9 șuturi pe poartă la pauză!

Polonezii, 4-4-2, de partea cealaltă 4-3-3, fără Lautaro, cu LM10 vârf fals și cu Julian Álvarez pe stânga. Când urca Acuña pe acea bandă, Álvarez trecea în centru, cu Messi în spate, la susținere.

Lewa a creat prima fază periculoasă. Apoi, jocul s-a mutat în terenul advers, total. Aproape întreaga primă repriză, argentinienii au presat la nesfârșit. La pauză, era 14-1 pentru ei la șuturi, 9-0 pe poartă. Însă l-au avut în față pe Szczesny, extraordinar, a scos tot. Șuturile lui Messi, al lui Álvarez, cornerul direct spre plasă al lui Di María, nimic nu părea să-l facă pe bravul goalkeeper să cedeze.

+10 FOTO

Szczesny, super paradă la 11 metri

Nici la penalty nu l-a putut învinge căpitanul alb-albastru. Lewandowski i-a șoptit la ureche unde și cum trage "La Pulga", iar Wojciech a plonjat de parcă l-ar fi visat pe Messi. Degeaba a șutat decarul tare, la semiînălțime, numărul 1 a respins cu brațul. Toți coechipierii au sărit pe el, să-l îmbrățișeze.

Leo a părut copleșit o clipă, dar marea albiceleste din tribune vuia: "Messi, Messi, Messi". Se aștepta o confruntare Messi vs Lewandowski. A fost Messi contra Szczesny. Și toți argentinienii împotriva acestui polonez formidabil.

După pauză, cum s-a fluierat, camerele TV i-au surprins în tribună, unul lângă altul, pe Mario Kempes și Jorge Valdano, atacanții de aur ai Argentinei. Primul, campion mondial în 1978, al doilea în 1986, lângă Maradona. Imaginea lor parcă le-a dat aripi jucătorilor lui Scaloni.

Au declanșat o altă acțiune și au înscris, în sfârșit. Mac Allister, mijlocașul lui Brighton, a șutat direct la centrarea lui Molina. Chiar dacă n-a lovit mingea în plin, a folosit și tibia puțin, bară-gol! Imposibil de ajuns la această minge. Szczesny nu mai putea face nimic. 0-1 (46).

Imediat, Glik a fost la o palmă de egalare. N-a reușit. Messi a vrut să-i dribleze pe toți și s-a încurcat, a dat o chiflă, dar suporterii îi iartă orice greșeală. Au continuat să bată cu putere în tobele cu chipurile lui Leo și Diego.

Și golul doi n-a întârziat. Álvarez a plasat balonul aproape de vinclu. 2-0 (68). Era limpede, Argentina prima în grupă. Nu se mai putea schimba nimic.

Roș-albii au luptat până la capăt. Și n-au mai luat gol. La final, Lewandowski și coechipierii au așteptat îngrijorați sfârșitul celuilalt meci. Când au înscris saudiții în prelungiri, polonezii s-au îmbrățișat. Și ei erau calificați. Argentina prima, Polonia a doua

Ce a făcut Lewandowski la final: „Se înclină în fața regelui!”
GRUPA C
Ce a făcut Lewandowski la final: „Se înclină în fața regelui!”

VIDEO Atmosferă de River - Boca la Campionatul Mondial

  • Argentinienii au dominat atmosfera în tribune. Peste 90% din arena „974” a fost colorată în alb-albastru
  • Fanii argentinieni au cântat non-stop, o atmosferă demnă de derby-urile incendiare dintre River Plate și Boca Juniors.

Polonia - Argentina, echipe de start:

Polonia: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski - Bielik, Krychowiak - Zielinski, Swiderski, Frankowski - Lewandowski 
Selecționer: Czeslaw Michniewicz 

Argentina: L. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Acuna - Mac Allister, De Paul, Fernandez - Di Maria, Messi, Alvarez 
Selecționer: Lionel Scaloni

Stadion: 974, Doha 
Arbitru: Danny Desmond Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Jan de Vries (toți din Olanda)

FINAL » Arabia Saudită - Mexic 1-2

"Trăim și vom da totul, până-n ultima secundă!", asigura selecționerul francez al saudiților, Herve Renard, înaintea „decisivului”. Echipa sa venea după acel 0-2 cu Polonia, dar spera ca jucătorii să uite complet eșecul în fața lui Lewandowski și să pornească de la senzaționala victorie contra Argentinei (2-1). N-a fost să fie. Singurul lucru care le-a reușit a fost să-i scoată și pe nord-americani din competiție, cu un gol marcat în prelungiri, astfel că pleacă acasă de mână.

Meciul? Oamenii lui Gerardo Martino au plecat ca din pușcă. Pe undeva, de înțeles. Cu o victorie, saudiții erau sigur calificați, abia la remiză depindeau de rezultatul celuilalt meci. În schimb, nord-americanii trebuiau să câștige neapărat ca să aibă o șansă. Problema lor? Ca și-n precedentele meciuri, 0-0 cu Polonia și 0-2 cu Argentina, finalizarea! Nu trecuseră 3 minute și Vega irosea o mare oportunitate, din situație de singur cu portarul Al-Owais.

Dominarea mexicană s-a accentuat, dar, în afara câtorva momente mai încinse în careul saudit, nicio modificare pe tabelă. Ba în prelungirile primei părți era să deschidă scorul Al-Hassan! S-a intrat în pauză cu 0-0 pe tabelă, ca și-n Polonia - Argentina. Scoruri la care ultimele două mergeau de mână în "optimi". Speranța suporterilor saudiți? Echipa lor făcuse o primă repriză slabă și împotriva Argentinei, înainte de a-i șoca pe Messi & comp.

Însă imediat după reluare, Martin a dat lovitura. Primul gol al Mexicului în Qatar! Și apoi, descătușarea. "Directă" Chavez, aproape de vinclu: 0-2. La egalitate de puncte cu Polonia, condusă de Argentina cu 2-0, din minutul 67, nord-americanii mai aveau nevoie de un gol ca să-i depășească pe leși la numărul de reușite în grupă. N-a venit în poarta care trebuia, saudiții punctând pe contraatac în prelungiri!

Arabia Saudită - Mexic, echipe de start:

Arabia Saudită: Al Owais - Tambakti, Al Boleahi, Al Amri - Abdulhamid, Al Hassan, Kanno, Al Ghannam - Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari 
Selecționer: Herve Renard 

Mexic: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Pineda, Alvarez, Chavez - Lozano, Martin, Vega 
Selecționer: Gerardo Martinez

Stadion: Lusail, Al Daayen
Arbitru: Michael Oliver / Asistenți: Stuart Burt și Simon Bennett 
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Ion Crăciunescu, anunț prăpăstios în cazul lui Istvan Kovacs la CM: „Am o informație. De asta a fost numai rezervă”

Istvan Kovacs bifează a 7-a delegare la CM 2022. Unde îl trimite FIFA după Arabia - Mexic + Premieră la centru în istoria turneului final

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
lapusneanul
lapusneanul  •  01 Decembrie 2022, 09:37

alcoo, chiar dacă nu marcau sauditii tot Polonia mergea în optimi , după criteriul cartonase galbene.....

carol_k
carol_k  •  01 Decembrie 2022, 08:38

Daca Argentina mai dadea un gol se califica Mexicul. Mexicul stiindu-se calificat nu mai lasa spatii in aparare si Arabia Saudita nu mai inscria. Ma uitam cum la 2-0 Lautaro ori Alvarez rateaza incredibil, cum insusi Messi strica fazele periculoase ale Argentinei. Se multumeau doar cu acea posesie covarsitoare iar Polonia, lamentabila, nu putea sa le puna probleme. Si mi-am adus aminte de declaratia unui bataus din Mexic care l-a amenintat pe Leo cu 2-3 zile inainte ca-l va rupe cu bataia daca se vor intalni, nu mai retin exact amenintarea dar a fost un gest golanesc. La 2-0 echipa Argentinei si-a adus aminte de el si a incetat sa mai fie periculoasa, "au dat stingerea", doar le-au ascuns mingea polonezilor. A fost un fel de invitatie tacita catre echipa Mexicului, ceva de genul "daca vreti in optimi atunci munciti sa va obtineti singuri calificarea, n-o asteptati tot de la noi!" .... Un raspuns corect, elegant, drept.

gojgaru
gojgaru  •  01 Decembrie 2022, 02:16
Postat de blackzet80 pe 30 Noiembrie 2022, 23:46

La ce meciuri te-ai uitat in primele 2 jocuri Mexic nu a jucat nimic doar astazi s-au trezit dar era prea tarziu.Daca dadea Lewandowski atunci din penalty cu ei erau demult pa.

Da' Argentina ce a jucat cu arabii in primul meci ?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează