Borna negativă pe care a stabilit-o Qatar, după ce a fost învinsă de Ecuador, în meciul de deschidere de la Campionatul Mondial

Naționala Qatarului, la meciul de deschidere al Campionatului Mondial. Qatarezii au fost învinși de Ecuador, 2-0. 
Foto: Imago
Naționala Qatarului, la meciul de deschidere al Campionatului Mondial. Qatarezii au fost învinși de Ecuador, 2-0. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 09:23 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 15:23

Qatar, țara gazdă a Campionatului Mondial din acest an, a fost învinsă de naționala Ecuadorului, scor 2-0, în meciul de deschidere. 

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu transmit din Doha pe durata competiției.
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI
Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe
QATAR
Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe

Naționala Qatarului a devenit prima națională a unei țări-gazdă care pierde meciul de deschidere, în toată istoria Campionatului Mondial

Micuța națională a bifat, ca urmare a partidei de duminică seară, o bornă istorică negativă: a devenit prima țară gazdă care pierde, în toată istoria Campionatului Mondial, primul meci de la un turneu de acest gen. 

Viorel Moldovan: „Echipa Qatarului a fost foarte modestă”

Viorel Moldovan (50 de ani), fost jucător al naționalei României, a caracterizat în termeni duri naționala țării gazdă. 

„Țările din Orientul Mijlociu au bani, investesc foarte mult, aduc antrenori de peste tot, chiar și anumiți jucători pe final de carieră și nu numai, bagă enorm de mult bani, dar degeaba. Le lipsește talentul. Cu talentul te naști, banii nu fac totul. Nu se prinde fotbalul de ei, indiferent de câți bani s-ar investi. 

Echipa Qatarului a fost foarte modestă, foarte slabă. OK, poate au fost copleșiți de faptul că s-au aflat la prima participare la turneul final, a fost jocul de deschidere, poate au fost timorați.

 În a doua repriză au avut o reacție mai pozitivă, dar modești. Ecuador a jucat la relanti, a frânat după 2-0, nu s-a mai întrebuințat prea tare în a doua repriză în perspectiva meciurilor care vor urma.

 Campionatul Mondial este o competiție de anduranță, ai nevoie de echilibru. Nu trebuia să le dea cu terenul în cap celor de la Qatar. 2-0 a fost suficient, apoi au oprit motoarele. Echipă bună, valoroasă, cu Estupinan, Caicedo, Valencia, jucători mult mai bine cotați, care activează în campionate puternice, comparativ cu Qatar”, a spus Viorel Moldovan, la Pro Arena. 

Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP: „Qatar a jucat PENIBIL!”

Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, a fost invitat duminică seara la TVR 1, acolo unde a analizat, în cadrul emisiunii „Studio Mondial”, meciul de deschidere de la Campionatul Mondial, înfrângerea Qatarului cu Ecuador, scor 0-2.

„Eu aș caracteriza scurt și direct acest meci, în special prestația Qatarului. Am un singur cuvânt: PENIBIL. 

A fost nevoie să treacă 12 ani, să se toace peste 200 de miliarde de euro, să moară multe mii de oameni care munceau în condiții inumane pentru ca azi, în doar câteva minute, fotbalul să dezumfle bula și să pună reflectoarele pe impostura sportivă a Qatarului. 

Dacă asta este echipă de Mondiale, eu sunt Mister Olympia, ce naiba! E drept că nu ne puteam aștepta la un regal fotbalistic între echipele de pe locurile 44 și 50 din clasamentul FIFA, dar nici nu anticipam o asemenea caricatură. Banii nu pot cumpăra orice, în fotbal impostura nu poate fi rostogolită la nesfârșit”, a spus Cătălin Țepelin, în emisiunea „Studio Mondial” de la TVR.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar. De aici se produce și se cosmetizează Mondialul!

Citește și:

Cum a sintetizat Viorel Moldovan deschiderea Mondialului din Qatar: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”

Fotbalistul lui Dorinel Munteanu vede o câștigătoare-surpriză la Mondial: „Mai în glumă, mai în serios...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează