INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  QATAR - ECUADOR 0-2

Viorel Moldovan nu crede în progresul fotbalului din Qatar » A sintetizat tăios prestația țării-gazdă a Mondialului: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”

Qatar - Ecuador 0-2 // sursă foto: Guliver/gettyimages
Qatar - Ecuador 0-2 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 11:11 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 12:59

Fostul atacant român Viorel Moldovan (50 de ani), cu 25 de goluri și 70 de meciuri pentru echipa națională a României, a analizat meciul de deschidere al Campionatului Mondial, Qatar - Ecuador 0-2, concluzionând că „nu se prinde fotbalul de cei din Qatar indiferent câți bani investesc”. 

Selecționata din Qatar, țara-gazdă a Campionatului Mondial din acest an, a avut o prestație modestă în deschiderea turneului final, a încasat rapid două goluri de la ecuadorieni și nu a putut reveni în joc. 

În această dimineață, Viorel Moldovan a analizat meciul care a deschis Mondialul și a vorbit despre o „lipsă de talent”.

Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”
CM QATAR
Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”

Viorel Moldovan, după Qatar - Ecuador: „Indiferent cât investesc, nu se prinde fotbalul de ei”

„Țările din Orientul Mijlociu au bani, investesc foarte mult, aduc antrenori de peste tot, chiar și anumiți jucători pe final de carieră și nu numai, bagă enorm de mult bani, dar degeaba. Le lipsește talentul. Cu talentul te naști, banii nu fac totul. Nu se prinde fotbalul de ei, indiferent de câți bani s-ar investi.

Echipa Qatarului a fost foarte modestă, foarte slabă. OK, poate au fost copleșiți de faptul că s-au aflat la prima participare la turneul final, a fost jocul de deschidere, poate au fost timorați.

În a doua repriză au avut o reacție mai pozitivă, dar modești. Ecuador a jucat la relanti, a frânat după 2-0, nu s-a mai întrebuințat prea tare în a doua repriză în perspectiva meciurilor care vor urma”, a precizat Moldovan la Pro Arena. 

Campionatul Mondial este o competiție de anduranță, ai nevoie de echilibru. Ecuador nu avea nevoie să le dea cu terenul în cap celor de la Qatar. 2-0 a fost suficient, apoi a oprit motoarele. Echipă bună, valoroasă, cu Estupinan, Caicedo, Valencia, jucători mult mai bine cotați, care activează în campionate puternice, comparativ cu Qatar.

- Viorel Moldovan

Qatar și Ecuador fac parte din grupa A de la Campionatul Mondial, alături de Senegal și Țările de Jos. 

Corespondență din Qatar: așa arăta coada de jurnaliști după Qatar - Ecuador 0-2

Mai multe știri despre campionatul Mondial din Qatar: 

Fotbalistul lui Dorinel Munteanu vede o câștigătoare-surpriză la Mondial: „Mai în glumă, mai în serios...”

Cea mai nebunească poveste din Qatar de până acum: au plecat la „vânătoare” de bere și s-au trezit în palatul șeicului, lângă lei și păsări exotice!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează