Sepp Blatter acuză înainte de CM 2022: „Voturile influențate de Platini au fost decisive. După 6 luni, avioanele de luptă erau cumpărate de Qatar din Franța”

Avioane de vânătoare Rafale, foto: Imago
Avioane de vânătoare Rafale, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 09:23 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2022 09:23

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul turneului final, Sepp Blatter regretă alegerea Qatarului ca gazdă pentru CM 2022. 

  • Campionatul Mondial din Qatar va debuta pe 21 noiembrie, iar marea finală este programată pe data de 18 decembrie.
  • În meciul de deschidere, țara-gazdă, Qatar, va înfrunta reprezentativa Ecuadorului.
  • Competiția va fi transmisă pe teritoriul României de TVR.
  • Vezi aici grupele CM 2022

Fostul șef al FIFA este de părere că organizarea CM 2022 în Qatar a fost o greșeală și susține că Franța și Michel Platini ar fi avut un rol decizie în această decizie.

Simularea care a anticipat ultimele 3 campioane mondiale a anunțat câștigătoarea din Qatar! Finală de vis + Cum arată echipa ideală
QATAR 2022
Simularea care a anticipat ultimele 3 campioane mondiale a anunțat câștigătoarea din Qatar! Finală de vis + Cum arată echipa ideală

Sepp Blatter acuză înainte de CM 2022: „După 6 luni, avioanele de luptă erau cumpărate"

„A fost o greșeală și îmi asum responsabilitatea, pentru că eram președintele FIFA. Qatar e o țară mică. Fotbalul și Cupa Mondială sunt două țări mari", a declarat elvețianul, astăzi în vârstă de 86 de ani. 

Acesta a continuat: „Ajunsesem la un acord în Comitetul Executiv ca Rusia să organizeze Mondialul din 2018, iar SUA pe cel din 2022. Ar fi fost și un gest de pace pentru doi rivali politici”.

Blatter l-a acuzat iar pe Michel Platini, fost lider UEFA și „vice” FIFA: „Cu o săptămână înaintea congresului FIFA din 2010, Platini m-a sunat. Fusese invitatul președintelui francez Sarkozy la o întâlnire cu prințul moștenitor al Qatarului. 

Voturile influențate de Platini au fost decisive și, șase luni mai târziu, avioanele de luptă erau cumpărate de Qatar din Franța pentru 14,6 miliarde de dolari"

Cum arată mingea pentru CM 2022

Adidas a prezentat mingea pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar, numit anul acesta „Al Rihla”, care înseamnă „călătorie” în arabă. „Balonul se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile tradiţionale şi drapelul Qatarului. 

Dinamismul şi vitalitatea culorilor pe un fundal perlat sunt o reflectare a ţării gazdă a Cupei Mondiale şi a vitezei tot mai mari a fotbalului", se arată în comunicatul Adidas.

Sepp Blatter acuză înainte de CM 2022: „Voturile influențate de Platini au fost decisive. După 6 luni, avioanele de luptă erau cumpărate de Qatar din Franța”
Sepp Blatter și Hamad bin Khalifa Al Thani, șeicul Qatarului în acel moment, în 2010, când a fost anunțată gazda CM 2022 // FOTO: Imago

Balonul a fost conceput pentru a rezista la cele mai mari viteze şi este cel care se mişcă cel mai repede prin aer. Începând cu 1970 acesta este al 14-lea creat de brandul german pentru o Cupă Mondială. Respectul pentru principiile dezvoltării fiind în centrul companiei, aceasta este prima minge oficială de Cupă Mondială care este produsă exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

VIDEO Argentina și-a prezentat echipamentul pentru CM 2022

Citește și: 

Griji pentru selecționerul Franței! Un star ar putea rata startul Campionatului Mondial din Qatar!

Cine e fotbalistul pe care Ronaldo îl voia neapărat în lotul Braziliei la Campionatul Mondial: „Este ceva ce simt că lipsește din actuala echipă!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (4)
Trandafir
Trandafir  •  09 Noiembrie 2022, 13:38

Obraznicia lui Blatter de a vorbi despre coruptie depaseste orice inchipuire. A fost dat afara din FIFA pe motiv de coruptie si spalare de bani. Amendat cu 1.000.000 franci elvetieni, suspendat 8 ani si apoi inca 6 ani !!

Trandafir
Trandafir  •  09 Noiembrie 2022, 10:25

Industria de armament si banul domina lumea. A se vedea SUA.

valihaita
valihaita  •  09 Noiembrie 2022, 09:59

Asta e ! trebuia sa sariti si voi cu productia de ceasuri Rolex si Omega pentru a compensa oferta francezilor !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează