VIDEO Naționala care va câștiga Campionatul Mondial din Qatar, în viziunea a doi foști campioni mondiali: „Este una dintre marile favorite la câștigarea trofeului”

Roberto Carlos (centru) și Gilberto Silva (dreapta) cred că Brazilia va cuceri pentru a șasea oară titlul mondial.Foto: Imago
Roberto Carlos (centru) și Gilberto Silva (dreapta) cred că Brazilia va cuceri pentru a șasea oară titlul mondial.Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 12:55 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:56

Roberto Carlos (49 de ani) și Gilberto Silva (46 de ani), foști campioni mondiali cu naționala Braziliei în 2002, consideră că gigantul sud-american va cuceri al șaselea trofeu din istorie la Campionatul Mondial din Qatar. 

  • Campionatul Mondial din Qatar se va desfășura în perioada 20 noiembrie -18 decembrie
  • Exceptând TVR, Gazeta Sporturilor este singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu vor transmite din Doha pe durata competiției.
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI
Istvan Kovacs, delegat la Qatar - Ecuador, meciul care deschide Mondialul! » Cum arată întreaga brigadă
QATAR - ECUADOR
Istvan Kovacs, delegat la Qatar - Ecuador, meciul care deschide Mondialul! » Cum arată întreaga brigadă

Gilberto Silva: „Brazilia, una din marile favorite la câștigarea trofeului”

„Cred că Brazilia este una din marile favorite la câștigarea trofeului. Noi nu eram favoriți la acea vreme (n.r. - în 2002), dar cu ajutorul experienței unor jucători precum Roberto Carlos, Cafu, Ronaldo, Rivaldo și al altor fotbaliști, precum și al antrenorului (n.r. - Luis Felipe Scolari, fostul selecționer al naționalelor Braziliei și Portugaliei), am reușit să cucerim trofeul.

Dacă ar fi să facem o comparație între echipa actuală a Braziliei și cea folosită acum 4 ani, în Rusia, cred că selecționerul are mai multe opțiuni la dispoziție, pe fiecare poziție din teren. Poate că suferim puțin la fundașii laterali, în special la cel dreapta, dar cred că Tite (n.r. - selecționerul Braziliei) va rezolva această problemă. 

Mă uit la ce mijlocași avem, la ce jucători de atac avem și văd că avem mulți jucători de calitate. Dacă vrei să înlocuiești un fotbalist cu altul, cel venit de pe bancă va evolua le fel de bine.

Când am câștigat Campionatul Mondial, nu eram văzuți ca favoriți. Acum, multă lume spune că Brazilia este favorită. Asta este diferența”, a declarat Gilberto Silva, potrivit Daily Mirror

Roberto Carlos: „Cea mai mare presiune este pe umerii Braziliei”

„Toate echipele sunt puternice și cred că acea formație care va fi cea mai puternică din punct de vedere psihic va cuceri trofeul. 

Cred că cea mai mare presiune este pe umerii Braziliei. Ultima fotografie expusă în interiorul clădirii Federației este cu noi, atunci când am ieșit campioni mondiali. Dar acum este un moment oportun pentru ca naționala Braziliei să câștige trofeul și să le facă o bucurie brazilienilor. 

În noiembrie, toți jucătorii se află în cea mai bună condiție fizică posibilă. Vom vedea dacă Brazilia va reuși să câștige”, a spus Roberto Carlos, pentru sursa citată. 

Lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial din Qatar:

  • Portari: Alisson (30 de ani, Liverpool), Ederson (29 de ani, Manchester City), Weverton (34 de ani, Palmeiras);
  • Fundași: Danilo (31 de ani, Juventus), Dani Alves (39 de ani, UNAM Pumas), Thiago Silva (38 de ani, Chelsea), Marquinhos (28 de ani, PSG), Eder Militao (24 de ani, Real Madrid), Bremer (25 de ani, Juventus), Alex Sandro (31 de ani, Juventus), Alex Telles (29 de ani, Sevilla);
  • Mijlocași: Casemiro (30 de ani, Manchester United), Fabinho (29 de ani, Liverpool), Fred (29 de ani, Manchester United), Bruno Guimaraes (24 de ani, Newcastle), Lucas Paqueta (25 de ani, West Ham), Everton Ribeiro (33 de ani, Flamengo);
  • Atacanți: Antony (Manchester United), Neymar (30 de ani, PSG), Vinicius (22 de ani, Real Madrid), Rodrygo (21 de ani, Real Madrid), Gabriel Jesus (25 de ani, Arsenal), Richarlison (25 de ani, Tottenham), Pedro (25 de ani, Flamengo), Martinelli (21 de ani, Arsenal), Raphinha (25 de ani, Barcelona).

Echipa tip a Braziliei preconizată pentru CM: Alisson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro - Paqueta, Casemiro - Raphinha, Neymar, Vinicius - Richarlison

VIDEO. Brazilia - Chile 4-0

Citește și:

Aici se dă startul în Qatar: stadionul în formă de cort de beduini e gazda primului meci al Cupei Mondiale

Organizatorii Campionatului Mondial din Qatar, nemulțumiți: „Mare parte din comentariile făcute au dus la îmbrățișarea dezinformării și la stereotipuri și prejudecăți legate de Orientul Mijlociu și lumea arabă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează