INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  SENEGAL - ȚĂRILE DE JOS 0-2

FOTO Gigantul debutant salvator! Cine e Noppert, surpriza lui Van Gaal în primul meci de la Mondial

Noppert mai salvează o dată Oranje/
FOTO Imago +7   FOTO
Noppert mai salvează o dată Oranje/ FOTO Imago

Articol de , - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 21:30 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 21:40

Senegal - Țările de Jos 0-2. Surpriza „Generalului”. Van Gaal a mizat în poartă pe Noppert, 28 de ani, 2,03 m, cel mai înalt fotbalist de la CM. Și goalkeeperul a fost imbatabil în primul său meci pentru Oranje.

Louis van Gaal era retras de cinci ani în vara lui 2021, se stabilise împreună cu soția sa în sudul Portugaliei. La plajă, pe malul Atlanticului. Soare, apă și liniște.

SUA, demonstrație de forță la încălzire » Scene rar întâlnite: cum au încercat americanii să îi intimideze pe galezi
SUA - ȚARA GALILOR
SUA, demonstrație de forță la încălzire » Scene rar întâlnite: cum au încercat americanii să îi intimideze pe galezi

3 goalkeeperi cu 8 selecții împreună în naționala Olandei

A acceptat să lase în urmă soarele, apa și liniștea și să reintre în pielea „Generalului”. A treia oară selecționer. S-a întors pe banca naționalei fără a le spune jucătorilor că avea cancer de prostată. Uneori, la reuniri, pleca seara din cantonament și se ducea la spital, unde intra pe o ușă ascunsă pentru a nu fi văzut de nimeni. Făcea chimioterapie, apoi revenea la hotel și la antrenamente. În aprilie 2022, a dezvăluit întreaga poveste, anunțând că a fost mai puternic decât cancerul. L-a învins.

Nu putea rata acest Mondial. A surprins când a anunțat lotul, ca de obicei, mai ales în poartă. A renunțat la Cillessen, 63 de selecții, și a venit în Qatar având trei goalkeeperi cu opt selecții împreună: Bijlow, 6 meciuri, Pasveer, două, și Noppert, debutant.

Iar luni, a surprins și mai tare. Debutantul lui Heerenveen a fost titular contra Senegalului. Și cel mai mai bun om de pe teren, cu patru parade importante. A salvat Oranje în fața „leilor din Teranga”! Fără el, echipa portocalie ar fi fost condusă înainte ca Gakpo (84) și Klaassen (90+9) să marcheze decisiv.

Nimeni n-ar fi pariat pe „Zgârie-nori”

Cine e Noppert? De la Van der Sar, olandezii nu au mai avut un portar cu talie atât de mare. Andries e chiar și mai înalt, are 2,03 m, e alintat „Zgârie-nori” și nimeni nu ar fi pariat un cent în 2019 că rezerva Foggiei, pentru care nu apărase decât opt meciuri în două sezoane, va fi la următorul Mondial în lotul de 26 al Țărilor de Jos.

Heerenveen, clubul unde a crescut, n-a avut încredere în el și l-a trimis la Breda în 2014. Abia în 2017 a ajuns să debuteze în Eredivisie, dar n-a prins decât trei jocuri. Un traseu sinuos și plin de neîmpliniri, o eternă rezervă și în liga secundă batavă, și la Foggia.

S-a întors în țară în 2019, unde Dordrecht l-a folosit în două partide. Nici Go Ahead nu i-a oferit șanse decât în stagiunea trecută. A prins aripi, iar Heerenveen l-a răscumpărat în 2022 pentru 750.000 de euro. În sfârșit, și-a găsit locul, la Heerenveen și la naționala Olandei. La 28 de ani. Surpriza anului.

Cele mai tari imagini de la Senegal - Țările de Jos

foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
+3 FOTO

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

Englezii au driblat interdicția » Cine a purtat banderola LGBTQ care trebuia să fie pe brațul lui Harry Kane

Protest la Mondial » Motivul pentru care fotbaliștii Iranului n-au cântat imnul la meciul cu Anglia + huiduieli din tribune

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează