INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ARGENTINA - MEXIC 3-1

FIFA critică difuzarea pe stadion a reluărilor de la golul înscris din offside de Tevez

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a refuzat să răspundă la întrebările legate de cele două erori grave de arbitraj, de la meciurile Germania - Anglia (4-1) şi Argentina - Mexic (3-1), din optimile de finală ale Cupei Mondiale, informează AFP.

Întrebat despre erorile de arbitraj şi despre refuzul de a aproba recurgerea la probe video în fazele litigioase, purtătorul de cuvânt al FIFA, Nicolas Maingot, a evitat să răspundă la obiect: "Nu dezbatem probleme de arbitraj la obişnuitele conferinţe de presă".

Maingot a explicat că refuzul FIFA de a recurge la arbitrajul video este legat de poziţia forului care guvernează legile jocului de fotbal, International Board.

În schimb, purtătorul de cuvânt a condamnat difuzarea imaginilor de la primul gol al partidei Argentina - Mexic, marcat din ofsaid, pe ecranele stadionului "Soccer City" din Johannesburg, în timpul meciului de duminică: "Asta nu trebuia să se întâmple".

Golul nevalidat de englezul Franck Lampard în meciul cu Germania şi reuşita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez în poarta Mexicului au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj, solicitare neagreată de International Board şi de FIFA.

Mediafax

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
calin_cc
calin_cc  •  29 Iunie 2010, 10:58

ce gol nu a validat lampard? poate lampard a marcat si arbitrul nu a validat.

roman_paranoic
roman_paranoic  •  28 Iunie 2010, 17:34

Cred ca e mai putin probabil sa se sinucida un suporter al unei echipe de liga a 3a decat un suporter de nationala dupa o greseala evidenta de arbitru. Cum poti sa le spui jucatorilor care s-au pregatit TOATA viata lor pentru un meci ca desi au dat gol, nu se pune? Irlanda, Mexic, Anglia, Cote d'Ivoire au fost dezavantajate clar! Cand o va pati si Romania sunt sigur ca vei sustine proba video.

marian_u
marian_u  •  28 Iunie 2010, 17:15

pai mai roman_paranoic , nu e tot fotbal si in ligile inferioare? nu sunt echipe care promoveaza si retrogradeaza iar clasamentele sunt influientate de greselile arbitrilor? daca se baga proba video trebuie bagata la toate nivelele... Bagi regula in cupe europene dar clasamentul in liga1 e stabilit de greseli de ale lui Tudor sau nu stiu ce pramatie de arbitru roman...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează