INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA

Vedeta echipei » Arjen Robben

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 23 Ianuarie, 1984

Locul naşterii: Bedum (Italia)

Carieră:
2001-2002 Groningen
2002-2004 PSV
2004-2007 Chelsea
2007-2009 Real Madrid
2009 - Bayern Munchen

Selecţii: 45

Acest Campionat Mondial vine în cel mai bun moment al carierei pentru Robben, un jucător care a renăscut în Bundesliga. Transferat de bavarezi vara trecută, olandezul cu 'genunchi de cristal', a devenit repede liderul indiscutabil al echipei, marcând în momentele cruciale ale acestui sezon, fiind unul dintre cei mai în formă jucători din lume. Toate motivele din lume să fie regretat de madrileni, care s-au despărţit prea uşor de acest jucător.

A fost cel mai bun jucător al 'naţionalei' Olandei la Mondialul din 2006, iar acum pare a mai în formă ca niciodată. Un fotbalist cu o tehnică extraordinară, capabil să decidă un meci de unul singur, Robben e unul din liderii unei 'naţionale', care îşi propune să triumfe la fiecare turneu final.

Dacă Robben va continua forma extraordinară pe care a arătat-o în acest sezon la Bayern, va fi cu siguranţă unul din starurile Mondialului din Africa de Sud, iar în mare măsură, evoluţia 'naţionalei' Olandei în această competiţie depinde de Robben.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează