INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SPANIA

Vedeta echipei » Xavi Hernandez

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 25 Ianuarie, 1980

Locul naşterii: Terrassa ( Spania)

Carieră:
1998 - Barcelona

Selecţii: 84

Probabil cel mai bun mijlocaş de creaţie din lume, Xavi este jucătorul care va conduce 'naţionala' Spaniei la Mondialul din Africa de Sud. A fost desemnat cel mai bun jucător la Euro 2008, atunci când Spania a cucerit acest trofeu, pasele sale fiind decisive pentru acest succes.

Un jucător cu o viziune extraordinară un joc, un pasator desăvârşit, care impresionează meci de meci. Jocul Barcelonei este dependent de Xavi, pasele sale magistrale conducând-o pe Barcelona spre performanţa istorică din sezonul trecut. Înlocuitorul lui Pep Guardiola la mijlocul terenului, Xavi este jucător care a crescut la juniorii Barcelonei, evoluând întreaga sa carieră la clubulu catalan.

Orice echipă şi-ar dori un jucător ca Xavi, iar 'naţionala' Spaniei este norocoasă că îl are în teren. Dacă Xavi va fi la capacitate maximă la acest turneu, atunci cu siguranţă vom vedea o echipă care se va bate pentru titlul mondial.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează