INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  DESCHIDERE

FOTO Sambadrom pe gazon » A XX-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal a debutat ieri la Sao Paulo cu un spectacol colorat

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 23:09

Parcă departe de conflictele stradale, 600 de dansatori şi dansatoare au vestit, pe ritmuri sud-americane, startul competiţiei globale

În Brazilia, gardul e vopsit pe dinăuntru, iar "leoparzii" roiesc de jur împrejur. Aseară, în timp ce oraşul era cuprins de proteste, oaza cu tribune şi peluze din Sao Paulo a închegat un carnaval multicolor.

Click aici pentru mai multe imagini!

Natura, tineri îmbrăcaţi în copaci şi flori, s-a îmbinat cu dansatorii de samba şi fotbaliştii pentru a uni deviza turneului final. Cele 25 de minute de show au părut mai sărace fără un spectacol de lasere ori lumini - în Brazilia era miezul zilei - însă deschiderea a fost gustată de public.

Tăcerea lui Blatter
Au lipsit şi speech-urile preşedintei Dilma Rouseff sau "capului" FIFA, Sepp Blatter. Ultimul n-a vorbit pentru prima oară în ultimii 16 ani! Stadionul n-a fost plin, organizatorii estimînd aproximativ 50.000 de spectatori. N-a fost nici Alcides Ghiggia, uruguayanul care înscria golul decisiv împotriva Braziliei în 1950. Absent în premieră de la un meci de deschidere! Totuşi, au răspuns "prezent" actorul Leonardo Di Caprio, sosit cu elicopterul, ori Jennifer Lopez, care a interpretat imnul Mondialului alături de rapperul Pitbull şi localnica Claudia Leitte. Alţi 12 şefi de stat, alături de Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, au completat lista selectă. Panglica a fost tăiată!

"Am avut dansatoare de samba şi din Amazon, o canoistă care seamănă cu Pocahontas, copii care jonglează fantastic cu mingea. Să vină fotbalul!"
The Independent despre ceremonia de deschidere

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gabriv
gabriv  •  13 Iunie 2014, 09:30

Nimic spectaculos si un stadion uratel si dezolant de gol! Nici fotbalul nu a fost mai bun!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează