INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - CHILE, AZI, 19:00, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fug de Brazilia » Olanda şi Chile joacă pentru locul 1 în grupă şi pentru a evita ţara gazdă în optimi

Articol de , - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 22 iunie 2014 21:32

Meciul are miză imensă pentru fazele eliminatorii ale competiţiei: egalul şi victoria batavilor le asigură şefia, în timp ce succesul sud-americanilor îi transformă pe ei în cîştigătorii grupei


Liderii grupei B, Olanda şi Chile, se întîlnesc diseară în unul dintre cele mai interesante meciuri de pînă acum, prin perspectiva formei. Atît europenii, cît şi sud-americanii au obţinut maximum de puncte din întîlnirile cu Spania şi Australia şi nici una nu mai poate rata calificarea în " optimi". Miza meciului este însă una enormă: fiecare va încerca să se ferească de poziţia a doua, care se va împerechea în faza următoare cu cîştigătoarea grupei A, cel mai probabil Brazilia. Într-un scenariu în care brazilienii vor bate Camerun, locul 2 din grupa A, Mexic sau Croaţia, se va întîlni cu locul 1 din grupa Olandei.

1X favorabil olandezilor
Graţie golaverajului superior, +5, echipa lui Van Gaal porneşte cu avantaj. Pe europeni îi ajută şi rezultatul de egalitate, în condiţiile în care primul criteriu de departajare, la egalitate de puncte, este golaverajul. Singura variantă prin care chilienii pot prinde prima poziţie este victoria.

Joacă fără RVP
Olandezii vor avea o problemă: nu se vor putea baza pe unul dintre cei mai importanţi oameni de la acest turneu, atacantul lui Manchester United, Robin van Persie, 30 de ani, autor a trei reuşite. Vîrful este suspendat pentru meciul cu Chile, din cauza celor două cartonaşe galbene încasate în meciurile cu Spania şi Australia.

Clasamentul grupei şi tabloul Campionatului Mondial sînt aici!


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
treadstone
treadstone  •  23 Iunie 2014, 14:41

Daca Brazilia bate Camerun, Brazilia e 100% pe locul 1? Mai ganditi-va!Brazilia daca bate 1-0 si Mexic 3-0 => Mexic locul 1!

grivei15
grivei15  •  23 Iunie 2014, 10:17

Chile !!!!!

cneius
cneius  •  23 Iunie 2014, 10:15

Nu as crede ca Brazilia este de speriat, din contra..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează