INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Marele Pele a dezvăluit ce finală vrea la Campionatul Mondial: "Trebuie să ne luăm revanşa"

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 09 iunie 2014 17:03

Fostul fotbalist brazilian Pele a declarat că ar prefera o finală Brazilia - Uruguay la Cupa Mondială, pentru ca "Selecao" să aibă posibilitatea de a se revanşa după finala pierdută în 1950.

"Prefer să avem o finală Brazilia - Uruguay pentru o revanşă", a declarat Pele atunci cînd a fost întrebat dacă ar vrea o finală Brazilia - Argentina.

"Cupa Mondială este turneul care a permis Braziliei să devină cunoscută în lume. Eu am început cu un Mondial în 1958, în Suedia, cînd aveam 17 ani. Nimeni nu ne cunoştea. Nimeni, nici un jurnalist, nu a venit să ne vadă. Oamenii confundau Brazilia, Argentina, Amazonia, totul era la fel pentru ei. Brazilia a devenit cunoscută datorită Cupei Mondiale", a afirmat Pele.

Întrebat care este rezultatul perfect pentru meciul de deschidere Brazilia - Croaţia, din 12 iunie, Pele a răspuns: "Important este să nu vrei să cîştigi cu 1-0 sau 2-0, ci să respecţi adversarul şi să te pregăteşti de orice, pentru că în fotbal poţi juca magnific 85 de minute şi apoi poţi avea un ghinion de 5 minute ce poate schimba tot. Trebuie să fii pregătit de orice".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cfrclujole
cfrclujole  •  13 Iunie 2014, 10:10
Postat de ciocaneanu pe 09 Iunie 2014, 20:10

Sa vedem, om trai si om vedea. Ce bine ca nu mai exista favoriti. Chiar vedeam zilele trecute un interviu cu Klinsmann si e asa de montat ca ai impresia ca vrea cu orice pret ca USA sa cistige titlul. Pe de alta parte daca participi la un turneu final pe care nu vrei sa-l cistigi, mai bine stai acasa! Aviz barbugiilor!

da, acuma stam si ne uitam la tv..

hornswoggle
hornswoggle  •  10 Iunie 2014, 18:59

OPTIMI: BRAZILIA - OLANDA SPANIA - MEXIC FRANTA - BOSNIA ARGENTINA - ELVETIA C. DE FILDES - ANGLIA ITALIA - GRECIA GERMANIA - RUSIA BELGIA - PORTUGALIA SFERTURI: FRANTA - GERMANIA BRAZILIA - ANGLIA ARGENTINA - PORTUGALIA SPANIA - ITALIA SEMIFINALE: BRAZILIA - GERMANIA SPANIA - ARGENTINA FINALA: BRAZILIA - SPANIA

hornswoggle
hornswoggle  •  10 Iunie 2014, 18:57

asta e scenariul meu pt CM 2014, asa va fi situatia grupelor dupa disputarea meciurilor inainte de etapele eliminatorii GRUPA A BRAZILIA MEXIC CROATIA CAMERUN GRUPA B SPANIA OLANDA CHILE AUSTRALIA GRUPA C C. DE FILDES GRECIA COLUMBIA JAPONIA GRUPA D ITALIA ANGLIA URUGUAY COSTA RICA GRUPA E FRANTA ELVETIA ECUADOR HONDURAS GRUPA F ARGENTINA BOSNIA NIGERIA IRAN GRUPA G GERMANIA PORTUGALIA SUA GHANA GRUPA H BELGIA RUSIA KOREA S ALGERIA

Vezi toate comentariile (7)
Comentează