INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA

Prinşi în ofsaid » Italia a picat în capcană: 11 din 14 poziţii afară din joc în meciul cu Costa Rica

Gonzalez și Umana l-au scăpat rar din marcaj pe Balotelli, iar cînd a reușit, Mario n-a marcat // Foto: Reuters
Gonzalez și Umana l-au scăpat rar din marcaj pe Balotelli, iar cînd a reușit, Mario n-a marcat // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 22 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 21 iunie 2014 22:29

Surprinsă de presingul sus şi agresiv, trupa lui Prandelli a fost bătută cu armele proprii, trăind prin ocaziile ratate de Balotelli în prima repriză. După pauză a dispărut, deşi a avut 4 atacanţi.

"Tik Italia", care a impresionat la debutul contra Angliei, s-a evaporat subit în cuptorul din Recife. După Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Slovacia, squadra azzurra şi-a mai murdărit palmaresul cu o ruşine, 0-1 cu Costa Rica, fiind obligată să scoată marţi o remiză cu Uruguay ca să nu plece devreme acasă.

În faţa unei trupe ce a jucat 5-4-1, în demodatul stil calcistic al anilor '90, însă care a reuşit un presing sus şi agresiv, deranjînd construcţia şi înnodînd plasa de păianjen ţesută de Pirlo, Italia a fost prinsă-n ofsaid. Nu doar la propriu, 11 dintre cele 14 poziţii afară din joc semnalizate aparţinîndu-i (4 Balotelli)!

A greşit schimbările
Exceptînd cele două ocazii devorate de Mario, singur cu Navas, azzurrii au plătit pentru erorile comise de Prandelli. A bulversat defensiva, mutîndu-l pe Darmian pe stînga, în flancul vulnerabil unde l-a avut complice pe Candreva, şi pe Chiellini (vinovat la gol şi la penaltyul neacordat) în centru.

L-a scos de la mijloc pe Verratti, a mizat pe inadaptatul Motta, distrugînd triunghiul perfect de la debut. A greşit toate schimbările, baleind inutil din 4-1-4-1 la 4-4-1-1 şi 4-2-3-1, cu risipitorul Cassano şi extremele Cerci şi Insigne, folosite contraproductiv în spatele vîrfului, lăsîndu-l pe bancă pe Immobile, bomberul Seriei A.

4 eşecuri la rînd a înregistrat squadra azzurra în al doilea meci la turnee finale după ce l-a cîştigat pe primul. N-a trecut de grupe decît în 2002

3 înfrîngeri în "oficiale" are pe banca Italiei Prandelli, care a învins în 19 meciuri şi a făcut 11 remize

"Gătiţi şi mîncaţi. N-am înţeles ce magie neagră i-a transformat pe leii de la Manaus în nişte zombie ce abia stăteau în picioare la Recife" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează