INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA - OLANDA, AZI, 22:00, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Spania - Olanda, finala prematură » Pentru prima oară în istoria Mondialelor, ultimul act se repetă la următoarea ediţie încă din grupe

Articol de , - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 13 iunie 2014 01:45

Spania ţinteşte un gol rapid, n-a mai pierdut de 111 meciuri după ce a deschis scorul!, Olanda a schimbat tactica tocmai pentru a anihila tripleta Iniesta - Diego Costa - David Silva

"Să-i ţinem aproape!" e deviza lui Van Gaal. Sau uitaţi de 4-3-3-ul lui Cruyff, Neeskens ori Rep, tactica impresionantă a Portocalei Mecanice din anii '70! Un sistem implementat în Olanda şi acum, încă de la copii şi juniori. Antrenorul batavilor a înghesuit apărarea tocmai pentru a-i sufoca pe Iniesta, David Silva şi Diego Costa, pericolul cu trei capete din avanposturile iberice. O mutare specială pentru confruntarea cu Spania, care va dispărea la următorul joc, cel cu Australia.

Avertismentul lui Martinez
Nu e singura grijă a spaniolilor. "Trebuie să fim atenţi la Robben, ameţeşte cu uşurinţă fundaşii", şi-a lăudat Javi Martinez colegul de la Bayern Munchen. "Furia Roja" are însă un alibi: un gol marcat repede! În ultimele 111 meciuri, n-a pierdut niciodată după ce a deschis scorul. Ultima oară se întîmpla după CM din 2006, la Belfast (2-3 cu Irlanda de Nord)!

Antrenat de Saki
Wesley Sneijder a trecut la antrenamente de kickboxing! Batavul care joacă la Galatasaray a avut un profesor de marcă, turco-olandezul Gokhan Saki. "Mă simt ca la 20 de ani! Greutatea e OK, am un joc mai bun de picioare, agilitate, reacţii rapide", şi-a lăudat mijlocaşul mentorul.


84 de minute îi mai trebuie lui Casillas pentru a depăşi recodul de invincibilitate al lui Zenga la CM 1990, 517'

2 din ultimele 3 campioane mondiale n-au ieşit din faza grupelor: Franţa (2002) şi Italia (2010)

20 de mii de fani olandezi vin diseară la meciul cu Spania, vor fi majoritari la Salvador

Spania - Olanda
Azi, ora 22:00, TVR1, TVR HD
Spania: Casillas - Juanfran, Ramos, Pique, Alba - Xabi Alonso, Busquets - Xavi, David Silva, Iniesta - Diego Costa
Antrenor: Vicente del Bosque
Olanda: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - De Guzman, Sneijder, De Jong, Robben - Van Persie
Antrenor: Louis van Gaal
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)
Stadion: Arena Fonte Nova, Salvador


Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
ando89
ando89  •  13 Iunie 2014, 19:45

Hmm, doua foste imperii coloniale. Spania a distrus civilizatia azteca si imperiul incas, omorand milioane de amerindieni. Olanda a lasat civilizatie in sudul Africii sau Asia de S-E. Inchizitie vs reforma, prigonirea evreilor si maurilor fata de primele burse din lume. Telenovele si coride, poldere furate marii si cele mai multe biciclete pe cap de locuitor. Cele mai bune fructe de mare, sangria si flamenco, cea mai mare comunitate romaneasca din Europa Occidentala si locuri de munca ce necesita calificare joasa. Nu ne vor in Schengen, rosii fara gust si flori fara miros, toti vorbesc engleza. Si totusi, coffee shop si vitrine luminate in rosu in Amsterdam! Castiga Olanda:))

inginerul.
inginerul.  •  13 Iunie 2014, 10:35

Grupe mai dezechilibrate ca la acest mondial n-am vazut in viata mea ! O bataie de joc !

plischi
plischi  •  13 Iunie 2014, 10:26

olanda nu mai e ce-a fost. in afara de snejder, robben si van persie - care si ei au trecut de mult de majorat - ce va mai sare in ochi de pe acolo?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează