INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CHILE

VIDEO Cea mai tare reclamă de la Mondial! Minerii din Chile ţin un discurs electrizant pentru naţională: "Nu vă temeţi de moarte, am învins-o deja!"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 03 iunie 2014 14:48

Una dintre cele mai emoţionante reclame de la Campionatul Mondial vine din Chile, acolo unde echipa naţională a statului de pe coasta Pacificului este susţinută de un public special!

E vorba de minerii chilieni implicaţi în accidentul de la Copiapó, în 2010. Atunci, 33 de mineri au fost blocaţi în subteranul unei mine de cupru, după ce pămîntul s-a surpat instantaneu.

Toţi 33 au supravieţuit pentru aproape două luni, timp în care guvernul chilian a făcut eforturi majore ca să îi scoată la suprafaţă. Operaţiunea a ţinut cu sufletul la gură toată planeta şi a fost un succes complet.

Acum, minerii au fost adunaţi de un sponsor al naţionalei într-o reclamă emoţionantă, în care unul dintre muncitorii implicaţi ţine un discurs motivaţional. Traducerea este aici:

"În acel loc am fost prinşi sub pămînt pentru 70 de zile. Am fost înghiţiţi de pămînt şi a trebuit să demonstrăm din ce sîntem făcuţi. Am ştiut că deasupra milioane de chilieni credeau în noi şi această ţărînă a fost martor pentru toate astea.

De aceea luăm această ţărînă şi o ducem în Brazilia, la terenurile de antrenament ale echipei noastre naţionale. Pentru a-i umple de speranţă şi curaj şi pentru a demonstra lumii că nimic nu e imposibil pentru un chilian!

Spania e greu de trecut? Olanda e greu de trecut? Nu ne e frică de Grupa Morţii! Nu ne e frică de moarte! Pentru că am învins moartea deja! Hai Chile!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
bamse1901
bamse1901  •  04 Iunie 2014, 10:42

bun mesaj

cristid.
cristid.  •  03 Iunie 2014, 17:19

Cat lobby se face celei mai corupte Cupe Mondiale din istorie. Incredibil.

baruch
baruch  •  03 Iunie 2014, 16:06

CHI, CHI, CHI! LE, LE, LE! VIVA CHILE! Unul dintre cele mai simpatice incurajari care se aud pe stadioane! Tara e misto, oamenii la fel, Valparaiso se spune ca e unul dintre cele mai frumoase orase din lume, dar cu fotbalul...:) Ma rog, sa vedem.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează