INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA - CROAŢIA 3-1

VIDEO+FOTO Victorie prin nippon » Brazilia le-a dat croaţilor lovitura de graţie, 3-1, cu mîna ”centralului” japonez Nishimura

Articol de , - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 13 iunie 2014 01:36

Un Mondial merge bine cînd gazda cîştigă, iar arbitrul nipon a ţinut cont. L-a iertat pe Neymar de-un roşu şi i-a scos pe brazilieni la liman, cînd scorul era 1-1, cu un penalty inventat
Manifestaţii de protest împotriva Mondialului, inclusiv la intrarea în Corinthians Arena! O pană de curent în sectorul VIP, plus tribuna şubredă, improvizată din schele, dar plină la ora meciului inaugural, Brazilia - Croaţia. Toate problemele acestui turneu s-au cumulat ieri la Sao Paulo, parcă dinadins pentru a rezuma calvarul ultimelor luni dinaintea startului. Mai era însă o speranţă. Selecao să strălucească şi să reunească în jurul ei o ţară dezbinată.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Şoc în debut
Dar echipa lui Luiz Felipe Scolari n-a plecat cu dreptul. Presiunea imensă, vizibilă pe feţele lui Neymar et Comp. încă de la intonarea imnurilor, s-a răsfrînt şi asupra jocului său. Iar croaţii au profitat. Centrare Olici, Jelavici doar şterge balonul, însă de ajuns ca să-l devieze în piciorul lui Marcelo. Şi de acolo în plasă: 0-1. Primul Mondial deschis de un autogol! Şi un stadion în stare de şoc.

Balon de oxigen
Neymar? Oscar? Aproape imperceptibile pînă atunci, "motoarele" Braziliei încep uşor-uşor să se tureze. Şi dacă Paulinho şi Oscar doar îl remarcă pe portarul Pletikosa, Neymar readuce speranţa: şut plasat, de la 23 de metri, mingea muşcă bara la firul ierbii şi se aşază cuminte în plasă: 1-1. Un gol cît un balon imens de oxigen. Şi cea mai bună ocazie de a marca selecţia cu numărul 50 în naţională. La 22 de ani.

Mîini moarte
Dacă oaspeţii croaţi erau în grafic la pauză, un 1-1 în faţa marii favorite avînd chiar iz de victorie, în vestiarul celălalt, selecţionerul Scolari avea destule pe cap. În primul rînd, resuscitarea mîinilor moarte Hulk, invizibil pînă atunci, şi Fred, cu cele mai puţine baloane jucate: 7 în 45 de minute.

Nici vorbă de penalty!
Şi începe repriza a doua. Cu un prim sfert de oră suficient de modest ca să-l determine pe arbitrul Nishimura să le vină gazdelor în ajutor. După ce, în prima repriză, la 0-0, îl iertase pe Neymar de-un "roşu" direct, acum inventează un penalty. Iar atacantul Barcelonei nu iartă: 2-1 (71). A fost lovitura care i-a pus pe croaţi, destul de "subţiri" aseară, definitiv în genunchi. Iar Oscar a închis conturile: 3-1.

22 de ani şi 127 de zile. Neymar este cel mai tînăr marcator al unei "duble" din istoria Mondialelor

3 e numărul Mondialelor pe care Brazilia le-a început marcînd trei goluri. Pe precedentele două (1958, 1970) le-a cîştigat

Brazilia - Croaţia 3-1
Neymar (29, 71), Oscar (90+1) / Marcelo (11-aut.)
Brazilia: J. Cesar - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - Paulinho (Hernanes, 63), Gustavo - Neymar (Ramires, 88), Oscar, Hulk (Bernard, 68) - Fred. Antrenor: Luiz Felipe Scolari
Croaţia: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko - Modrici, Rakitici - Perisici, Kovacici (Brozovici, 61), Olici - Jelavici (Rebici, 78). Antrenor: Niko Kovaci
Cartonaşe: Neymar (27), Gustavo (88) / Corluka (66), Lovren (70)
Stadion: Arena de Sao Paulo
Arbitru: Yuichi Nishimura (Japonia)

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

Arbitraj dezastruos
În minutul 26, Neymar l-a fixat din priviri pe Luka Modrici şi l-a lovit cu cotul în gît. Croaţii au cerut eliminarea atacantului, însă arbitrul i-a acordat doar cartonaş galben. Doar trei minute mai tîrziu, avea să egaleze la unu! Apoi, în minutul 70, Fred s-a aruncat în faţa lui Lovren, iar Nishimura a acordat penalty, transformat de Neymar. Reluările au demonstrat că n-a fost fault la brazilian.

Neymar putea fi eliminat
În minutul 26, mijlocaşul Barcelonei l-a fixat din priviri pe Luka Modrici şi l-a lovit cu cotul în gît. Croaţii au cerut eliminarea lui Neymar, însă arbitrul i-a acordat doar cartonaş galben. Doar trei minute mai tîrziu, atacantul avea să egaleze la unu.

Un paraplegic a deschis CM
Juliano Pinto, un tînăr în vîrstă de 29 de ani, paralizat complet de la trunchi în jos, a dat, simbolic, lovitura de start a turneului final. Acesta a utilizat un costum special, exoschelet robotic, gîndit de o echipă de 150 de cercetători brazilieni.

A cîntat ambele imnuri!
Eduardo, 31 ani, atacantul brazilian care joacă pentru Croaţia, s-a ţinut de o promisiune făcută înaintea competiţiei: a cîntat ambele imnuri. Atît al ţării de adopţie, cît şi al celei natale!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (57)
cynick
cynick  •  13 Iunie 2014, 16:35

am vrut doar sa comenetez ca intr-adevar titlul articolului este fantastic de aceasta data.

dlq1
dlq1  •  13 Iunie 2014, 15:22
Postat de unico_biancorossi pe 13 Iunie 2014, 10:07

ombre, una e ca admir fotbalul brazilian, alta ca vor castiga sau nu Titltul. daca pot sa-l castige, ar cam fi cazul si timpul. daca nu pot, asta e. tot fotbalul Carioca va fi in sufletul meu si daca n-ar mai castiga deloc pana mor eu. deja fotbalul lor a incantat si a cucerit plantea, de mult. simply the best.

Poate PLANETA a cucerit-o ! Comentariul tău...

dlq1
dlq1  •  13 Iunie 2014, 15:20
Postat de mariuss72 pe 13 Iunie 2014, 10:08

De acord cu tine, dar trebuie sa fii realist si sa iei in calcul si ceilalti factori, la asta m-am referit cind am spus ca nu se dadea rosu. E multa politica la mijloc, mai ales in primul meci, cu tara organizatoare. oricum, nu mai are importanta...neymar ar fi meritat si un sut in khoor si o palma dupa ceafa, daca ma intrebi pe mine, nu doar cartonas rosu.

As zice ca inca si un sut in glezna si un scuipat in ochi !!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează
Close