INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA - CROAŢIA 0-0

Ziua cînd Pele nu apare şi golul nu vine » "Perla Neagră" a Braziliei a ratat prima repriză din meciul contra Croaţiei dintr-un motiv incredibil

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 18:27

Pentru întîia oară, "Perla Neagră" a Braziliei şi a lumii fotbalului nu ajunge la timp la un meci al "naţionalei". Prins în mijlocul unui ambuteiaj masiv în traficul de la Fortaleza, Pele a ratat prima repriză a meciului de pe Castelao cu Mexicul.

Aparatul era pregătit la fiecare atac al brazilienilor, dar Ochoa a fost mai tare ca toţi jucătorii echipei auriverde. Ratînd o repriză din cauza traficului de la Fortaleza, Pele n-a pierdut nimic.

N-a pierdut însă nici vreun gol, nici vreo acţiune spectaculoasă, pentru că Selecao a dezamăgit, chiar dacă Felipe Scolari susţine altceva: "Echipa a jucat cu 10 la sută mai bine decît în partida de deschidere, împotriva Croaţiei".

La Manaus, 2.388 kilometri distanţă de Fortaleza spre vest, am stat 93 de minute în faţa mulţimii de fani brazilieni, încercînd să surprind bucuria lor nemaivăzută la un gol auriverde. Mă uitam la meci şi, cînd Neymar, Paulinho sau Dani Alves se apropiau de poarta lui Ochoa, îndreptam imediat camera foto spre ei.

Aşteptam golul, dar a fost zadarnic, exact cum l-au aşteptat şi suporterii Selecao 45 de minute pe Pele la Fortaleza.

Am fost aproape totuşi să înregistrez ceea ce părea doar un gînd nebun înaintea meciului: golul victoriei Mexicului. N-ar fi fost o mare nedreptate. Aztecii i-au dominat minute în şir pe brazilieni, i-au pasat şi i-au sufocat cu presingul, speriindu-i pe fundaşii centrali ai lui Scolari, care degajau uneori direct pe atacanţi pentru a nu fi deposedaţi în apropierea propriului careu.

Brazilia nu este încă în formă, nici măcar ca la Cupa Confederaţiilor. Şi ziariştii locali încep să-i pună întrebări incomode, ironice, selecţionerului lor: "Ce ne facem fără penaltyul salvator?". Aluzie la acel 11 metri dăruit de arbitru pe 12 iunie, datorită căruia Selecao a cîştigat cu 3-1 contra Croaţiei. Altfel...

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (5)
bamse1901
bamse1901  •  19 Iunie 2014, 08:44

noroc de arbitru in meciul cu Croatia, noroc ca nu a reusit Mexicul sa-i bata si noroc ca ultimul meci e cu Camerun si uite asa ajung in optimi, nemeritat

adrian_d_mihai
adrian_d_mihai  •  18 Iunie 2014, 22:44

Exact sub articolul asta este ala cu "perlele" celor de la TVR. Cum am spus si acolo, uitati-va la voi in ograda, baieti. Nu numai Pele a ratat repriza aia, ci noi toti, din simplul motiv ca aceasta nu a existat. Faceti pasi mari sa-i depasiti pe "ziaristii" de la Prosport. Dati-i inainte, tot asa, aveti sanse tot mai mari!

xhthu
xhthu  •  18 Iunie 2014, 19:16

braziliei nu i-ar strica un atacant ca pele acum

Vezi toate comentariile (5)
Comentează