INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - NIGERIA, 22:00, GSP.RO, TVR 1

CROAȚIA - NIGERIA // Noua senzația din poarta Nigeriei: a făcut baschet și patinaj, iar fotbalul l-a început ca atacant

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 12:08

Croația și Nigeria joacă azi, de la ora 22:00, în Grupa D a Campionatului Mondial din 2018. Meciul va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe TVR.

Noua senzație a Nigeriei este portarul Francis Uzoho: a făcut alte două sporturi în copilărie, vine din liga a treia spaniolă și e cel mai tânăr portar debutant all-time din La Liga.

Obișnuiți cu Vincent Enyeama, deținătorul recordului de selecții în "naționala" Nigeriei (101), microbiștii au o problemă dacă citesc numele portarilor "vulturilor". Akpeyi, Ezenwa, Uzoho! Primii doi joacă în Africa, al treilea - în liga a treia spaniolă. Însă în spatele ultimelui nume e o întreagă poveste, deși acesta are doar 19 ani. 
Francis Uzoho e așteptat titular diseară, iar portarul uriaș, 1,96m, are deja un portret care-l indică drept una dintre vedetele selecționatei neamțului Rohr. Chiar dacă joacă în liga a treia spaniolă!

Titularul a făcut leucemie

La Deportivo Fabril, echipa secundă a celor de la La Coruna. Totul a ținut, însă, și de culoar. Astfel, cel cunoscut în Spania simplu, drept Francis, a prins și două meciuri în La Liga. Și a ajuns cel mai tânăr portar străin debutant în campionatul iberic, 18 ani și 352 de zile! 

La fel, s-a folosit de culoar și la "națională". Căci legenda Enyeama s-a retras acum 3 ani, deși e încă în lotul lui Lille. Iar Carl Ikeme, portarul lui Wolverhampton, se tratează de leucemie acută. 

A început ca atacant

Mai mult, Uzoho a făcut alte două sporturi în copilărie. Baschet și patinaj. Iar fotbalul nu l-a început în poartă, ci în atac. Până când un antrenor i-a spus că se mișcă mult prea greoi pentru un finalizator. Și l-a aruncat între buturi!

A ajuns la academia Aspire din Qatar, cea mai mare din lumea arabă, apoi în Spania, ochit la un turneu în Barcelona. Acum, bătut doar de australianul Arzani, e la turneul final din Rusia. Iar diseară are un prim hop. Una dintre favoritele publicului, spectaculoasa Croație. 

6 selecții are Uzoho la "naționala" Nigeriei

"Aveam 15 ani când Enyeama reușea, la Mondialul trecut, o paradă formidabilă contra Bosniei. Nu mă gândeam că eu îi voi lua locul la un CM"
Francis Uzoho, portar Nigeria

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează