INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANŢA

Didier Dechamps a explicat pentru France Football cum îşi pregăteşte strategia: "Nu am certitudini"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 12:05

Cap de serie în Grupa C, la Mondialul care stă să înceapă, Franţa va debuta la turnirul din Rusia, pe 16 iunie, împotriva Australiei, la Kazan. În aceeaşi grupă de mai află Peru şi Danemarca.

Înaintea primului meci, Didier Deschamps a dezvăluit în presa franceză modul în care gândeşte şi pregăteşte fiecare meci.

"Cum să pun adversarul în dificultate"

Deschamps spune că "prima întrebare pe care mi-o pun este cum să fac sa-i creez adversarului cât mai multe probleme. Asta am în minte și asta mă ghidează când mă gândesc la următorul meci. De acolo, încerc să găsesc echilibrul potrivit".

El admite că "cel mai bine e să poţi pune fiecare jucător acolo unde se simte cel mai bine, în zona sa de comfort, dar practic, asta este imposibil. Știu ce post preferă fiecare, ştiu că, de exemplu, unui atacant îi place acolo, în faţa porţii. Dar asta este eterna problemă la un asemenea nivel. Trebuie să-i iei unuia puţin, altuia să îi dai mai mult. Iar unii trebuie să accepte că uneori trebuie să se sacrifice".

"Ce e valabil la un meci, nu mai e şi la următorul"

De 6 ani selecţionerul Franţei, Deschamps recunoaşte că "nu am certitudini. Am spus demult că certitudinile pe care le ai după un meci se pot schimba a doua zi şi că adevărul unei partide jucate nu mai e valabil şi la următoarea. În schimb, am convingerea că partidelede pregătire, fără să schimb prea mult principalele linii, îmi vor aduce răspunsuri suplimentare".

"Nu trebuie să devină un ritual"

Cât despre modul îşi anunţă jucătorii care vor face parte din prima garnitură, Deschamps spune că "de obicei le spun cu o zi înainte de meci. Dar uneori se mai întâmplă să schimb. Nu e neapărat să fie un ritual, antrenorul nu trebuie să facă mereu la fel. Dacă simt că e necesar, pot să anunţ un jucător chiar mai devreme. Depinde şi cine e, ce fel de caracter este".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează