INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA B // SPANIA - MAROC (AZI, 21:00, TVR 1)

Hierro e noul Del Bosque » 7 puncte care arată că selecționerul de conjunctură al ”Furiei Roja” a preluat mult de la fostul antrenor

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 14:05

Naționala Spaniei e la un pas de "optimi". Iar Fernando Hierro devine de la o zi la alta noul Vicente del Bosque.

Deși, când l-a înlocuit pe Lopetegui, afirma că "e prea târziu să mai schimb ceva cu două zile înaintea debutului la Mondiale", noul selecționer a renunțat la multe dintre metodele de pregătire ale predecesorului său.

Și-a copiat tot mai mult din stilul de lucru al antrenorului sub comanda căruia a jucat la Real și cu care "Furia Roja" a câștigat titlul mondial în 2010:  

  1. Trucul cu echipa de start. Del Bosque obișnuia ca în ajunul meciurilor să-și testeze primul unsprezece într-un joc-școală, dar punând-i pe atacanții titulari să joace în echipa B. Ceea ce Hierro a făcut și el înaintea meciului cu Iran, când ofensivii Iniesta, Silva și Diego Costa au avut de-a face cu apărătorii Ramos, Pique și Jordi Alba.
  2. Schimbări spre final. Contra Iranului, Hierro a operat prima înlocuire în minutul 71. Exact cum făcea și Del Bosque, bineînțeles, în absența unor cazuri de forță majoră.
  3. "Măgărușul". Jucătorul care se află în centru și încearcă să recupereze balonul poartă un tricou alb, iar ceilalți n-au dreptul la mai mult de două atingeri. Exercițiul a repărut la națională după mai bine de doi ani.
  4. Chat cu veteranii. Hierro obișnuiește să stea la o cafea cu veteranii Ramos, Pique, Busquets, Iniesta și Silva. În felul acesta, ia pulsul echipei.
  5. Alegerea mesei. Deși are în lot mulți jucători de la Real și Barca, noul selecționer îi lasă pe jucători să aleagă la ce masă vor să ia loc la micul dejun, la prânz și la cină. Dar îi și încurajează să nu stea mereu în același grup.
  6. Cât mai puțin în vestiar. Hierro respectă intimitatea jucătorilor. De obicei la transmite mesaje prin fizioterapeutul Pedro Chueca, care era în staff chiar și pe vremea când el era jucător la Real și la națională.
  7. Timp liber după victorie. Și la acest capitol, fosta glorie a Realului l-a copiat pe Del Bosque. Oferindu-le jucătorilor o zi sau chiar o zi și jumătate de odihnă după meciurile încheiate cu victorie.

" Spania joacă luni pentru calificare, iar noi pentru demnitatea noastră. Vrem să ne despărțim de Mondial cu un rezultat bun" Achraf Hakimi, intenațional iranian

20 de anisunt de la ultimul gol al Marocului la CM. A fost marcat de Bassir la 3-0 cu Scoția în Franța 1998

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează