INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”SFERTURI” // CROAȚIA - RUSIA (7 IULIE, 21:00, TVR1)

Iașin pentru o zi » Igor Akinfeev a schimbat recordul negativ din Ligă cu titlul de erou al echipei: ”Ne-am apărat mult și am terminat epuizați!”

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 11:26

Rușii mai au un idol la națională după calificarea istorică în "sferturi". Pe străzile Moscovei și-n întreaga țară, s-a strigat duminică noapte, pe lângă numele lui Dziuba, care a egalat contra Spaniei din penalty, și pe cel al salvatorului cu mănuși.

Akinfeev a devenit erou național și măcar pentru o zi fanii și-au amintit de legendarul Iașin. Reflexul cu piciorul stâng, la ultima lovitură de departajare a lui Aspas, a împins Sbornaia în "sferturi".

Gafa cu Coreea de Sud a adus eliminarea

"Lumea a aflat acum că și în Rusia știm fotbal. Și, mai ales, știm cum să sărbătorim marile victorii. Sigur, ne-am apărat mult și am terminat meciul epuizați, dar nu puteam să-i lăsăm să joace", a declarat Igor.

Portarul de 32 de ani care la Mondialul din Brazilia îi exasperase pe suporteri cu gafa din meciul de debut cu Coreea de Sud, decisivă pentru eliminarea din grupe. Titularul lui ȚSKA Moscova debuta în 2004 la națională și era considerat de mulți continuatorul unei tradiții solide pe acest post, cu Iașin și Dassaev exponenți marcanți.

Coșmarul Ligii, uitat

Până duminică însă, era mai cunoscut ca deținătorul recordului de meciuri la rând cu gol încasat în Ligă, 43, întrerupt abia în noiembrie 2017, la un 2-0 cu Benfica. Colecția de erori a lui Akinfeev a fost deja uitată după intervențiile la Iniesta, Rodrigo și Aspas, în timpul regulamentar, și penaltyurile apărate lui Koke și Aspas. 

110 meciuri are Igor Akinfeev în națională, prima selecție în aprilie 2004, într-un amical cu Norvegia (2-3), fiind al treilea cel mai tânăr portar debutant al Rusiei

"Igor e un portar adevărat, prin caracter și atitudine. De la 4 ani a visat să fie portar. Are mare încredere și o lungime și precizie a degajărilor deosebite. Cu dreptul, trimite mingea până la 90 de metri, cu stângul, la 80" Stanislas Cercesov, seleționer Rusia

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Citește și: Totul despre Mondialul din Rusia » Cronici, rezultate, programul fazelor eliminatorii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  02 Iulie 2018, 12:56

Nu poate fi comparat Akinfeev cu Iasin,nici macar pentru o zi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează