INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE / FRANȚA - BELGIA (MARȚI, 21:00, TVR 1)

Les Bleus tremură » Thierry Henry, golgeterul all-time al Franței, îi pregătește pe atacanții Belgiei să dea lovitura contra naționalei lui Deschamps!

Roberto Martinez, principalul Belgiei, și Thierry Henry, secundul său (foto: Guliver/Getty Images) +2   FOTO
Roberto Martinez, principalul Belgiei, și Thierry Henry, secundul său (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2018 09:26

Legendarul Thierry Henry, 40 de ani, se ocupă de atacanții ”dracilor roșii”. Este al doilea asistent al selecționerului Roberto Martinez.

Alegerile pe care le faci în viață te pot aduce în situații extrem de delicate. În 2016, când a acceptat oferta lui Roberto Martinez de a lucra împreună la naționala Belgiei, el, francezul Thierry Henry, nu și-a imaginat nicio clipă că într-o bună zi va ajunge să înfrunte cu "Dracii Roșii" tocmai reprezentativa țării natale. Echipa cu care a câștigat titlul mondial în 1998 și pe cel european în 2000.

123 de selecțiiși 51 de goluri are Henry la naționala Franței

Marți, în semifinala de la Sankt Petersburg, Henry va lua loc pe cealaltă bancă. Cu gândul că, în ultimii doi ani, i-a pregătit pe Romelu Lukaku, pe Eden Hazard și pe Dries Mertens pentru ca acum să găsească mai ușor drumul spre gol. Contra Les Bleus! Lukaku le-a și mărturisit jurnaliștilor francezi că fosta glorie a Franței s-a implicat foarte serios în pregătirea lor: "Cu Thierry nu-i de glumit. Este un tip foarte exigent".

Iar Martinez, șeful său, e încântat de munca lui: "Ne-a adus un element foarte important, esențial aș spune: experiența. A obținut atâtea succese în carieră și știe ca nimeni altul ce simte un jucător în momentele în care presiunea rezultatului e mare. Profităm cu toții de fiecare moment petrecut împreună". 

GOLGETERII ALL-TIME AI FRANȚEI

Nume / Goluri
1. T. Henry / 51
2. M. Platini / 41
3. D. Trezeguet / 34
4. Z. Zidane / 31
5. O. Giroud / 31

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează